#14 Boekendief.nl smut top 50:  Priest –  Sierra Simone

Priest - Sierra Simone

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ter ere van onze nieuwe toplijst; Boekendief.nl smut top 50, heb ik eens een uitstapje gemaakt naar een genre waar ik normaal gesproken zelden een boek uit zou kiezen Na het invoeren van verschillende titels op mijn e-reader, besloot ik om het eerste boek dat ik gratis kon lezen via Kobo Plus te downloaden. Het werd Priest van Sierra Simone. Een vrij erotisch boek, waarin een priester niet zo trouw is aan God als hij ooit had gedacht. Zijn leven slaat op hol als hij Poppy ontmoet. Een verhaal dat me gegarandeerd een kleurtje zou geven als ik het hardop zou voorlezen.

Let op: Dit boek is voor mensen van 18 jaar of ouder.

Priest: samenvatting

Priest volgt het verhaal van Tyler Bell, een priester. Hij had aanvankelijk geen ambities om priester te worden. Na de dood van zijn zus, vond hij troost en toewijding in het geloof. Hij is in de afgelopen jaren een respectabel figuur geworden in de gemeenschap. Zijn werk als priester wordt zeer gewaardeerd. Alles lijkt goed te gaan, totdat Poppy Danforth zijn biechtstoel binnenkomt.

Vanaf het moment dat Tyler de stem van Poppy hoort, neemt zijn leven een onverwachte wending. (seksuele) gedachten aan Poppy vullen zijn geest, en wanneer hij haar eindelijk ziet, is hij ervan overtuigd dat ze voor elkaar bestemd zijn. Naarmate de twee meer tijd met elkaar doorbrengen, intensifieert hun verlangen naar elkaar. Tyler staat voor een hele moeilijke keuze. Om zijn ware pad te vinden, moet hij zijn innerlijke conflicten onder ogen zien. Kunnen liefde, God en spiritualiteit naast elkaar bestaan?

In de winkel bekijken

Is je interesse gewekt? Bekijk het boek dan in de winkel:

€20,94
Bookspot.nl
€5,99
Bol.com

De twee belangrijkste personages in Priest

Het verhaal draait volledig om Tyler, Poppy en (in minder mate) haar ex . Er worden wel kort andere karakters geïntroduceerd, maar deze doen er echt niet toe.

  • Tyler Bell: Tyler is een priester die zich inzet voor zijn gemeenschap en zijn geloof. Hij heeft ervoor gekozen om priester te worden na de tragische dood van zijn zus, Lizzy. Tyler is toegewijd aan zijn roeping, maar zijn ontmoeting met Poppy zet zijn wereld op zijn kop. Zijn innerlijke strijd tussen zijn gelofte en zijn verlangens vormt de kern van het verhaal. Tyler wordt gekenmerkt door zijn diepe emoties, zijn worsteling met zijn verlangens en zijn streven om een evenwicht te vinden tussen zijn roeping en zijn hart.
  • Poppy Danforth: Poppy is een zelfverzekerde en intelligente vrouw. Ze is van rijke komaf en heeft haar eigen weg gekozen, weg van haar familie. Wanneer ze Tyler ontmoet, wordt ze aangetrokken tot hem ondanks de taboes en obstakels die tussen hen in staan. Poppy is openhartig en seksueel zelfverzekerd, maar ze wordt ook geconfronteerd met innerlijke conflicten over de gevolgen van haar relatie met Tyler. Haar karakter brengt diepte en complexiteit in het verhaal.
Priest boek Sierra Simone Smut

Quotes uit Priest

De auteur start het boek met een Author’s note, waarin ze zegt:

There is sex, more sex, en definitely some blasphemy (The fun kind.) You’ve been warned. – Sierra Simone

Het boek wordt op de website van Sierra Simone op de volgende, zeer treffende, manier samengevat:

I’ve always been good at following rules. Until she came. Then I learned new rules.  My name is Tyler Anselm Bell. I’m twenty-nine years old. Six months ago, I broke my vow of celibacy on the altar of my own church, and God help me, I would do it again. I am a priest and this is my confession. – Tyler Bell

Nog meer lezen in de Priest-serie?

Over Sierra Simone

Sierra Simone omschrijft zichzelf als een gepassioneerde lezer. Ze is ook een getalenteerd schrijfster met een fascinatie voor diverse onderwerpen. Ze geniet van het lezen van uiteenlopende genres, van sensuele romans tot YA fictie en non-fictie. Haar schrijfstijl omvat zowel ondeugende als uitdagende elementen. Ze heeft in haar leven meerdere beroepen uitgeoefend, variërend van keramiekbeschildering tot het lesgeven in historische omgevingen en het werken als bibliothecaris. Deze achtergrond helpt haar zeker als auteur. Ze woont in de omgeving van Kansas City met haar echtgenoot, kinderen en meerdere dieren. Het literaire talent van Sierra Simone heeft wereldwijd erkenning gekregen

Door haar unieke vermogen om woorden tot leven te brengen, creëert Sierra Simone meeslepende verhalen die de lezer meenemen op reizen vol passie, emotie en verbeelding. Haar werk overstijgt genres en raakt de harten van lezers wereldwijd.

Mijn mening over Priest

Titel: Priest

Genre: Erotische romans

Auteur: Sierra Simone

Bindwijze: EBook

Logo uitgever:

ISBN: 1230001409642

3.5

Summary

Ik vind het enorm lastig om mijn mening te geven over dit boek. Het is dan ook voor het eerst dat ik iets binnen dit genre lees. Het boek heeft naar mijn mening twee delen. In het eerste deel gaat alles vrij snel en gaat het alleen maar over seks. Father Bell heeft een paar jaar geleden trouw gezworen aan God, maar op bladzijde 20 wil hij haar al aanraken en op bladzijde 33 denkt hij al: “I want my dick in that mouth”, nadat hij Poppy voor het eerst ziet in de kerk. Een paar bladzijden verder gebruikt hij al heilige attributen in de kerk tijdens de seks. Oké, je kan twijfelen aan God, maar om meteen heilige oliën en doeken in te zetten tijdens de daad? Dat is wel erg ver gezocht.

Sierra Simone omschrijft Tyler echt als een man die in de categorie “Alle mannen willen maar een ding”valt. Van een priester met innerlijke strijd en demonen verwachtte ik wel iets anders.  Hoewel de erotische scenes goed geschreven waren (al was het wel erg over de top met de heilige attributen), miste ik wel de diepgang qua personage.

In het tweede deel van het boek gaat het meer over de innerlijke strijd van Tyler. Wat moet hij doen? Kan hij wel priester blijven? Die innerlijke dialoog en de gesprekken met zijn beste vriend, de kardinaal en een beetje met God, zijn wel weer beter omschreven. Vandaar dat ik het boek alsnog 3,5 sterren geef. Of ik vaker dit soort boeken ga lezen? Dat durf ik niet hardop te zeggen.

Iemand op Goodreads onder de nickname Maditales omschrijft het wel goed eigenlijk: I thought this book would be about a priest falling in love, not a priest being horny.


Categorie: Review

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: