3 boeken over het Eurovisiesongfestival

Eurovisiesongfestival

Het Eurovisie Songfestival: een jaarlijks spektakel dat miljoenen mensen over de hele wereld samenbrengt in een viering van muziek en diversiteit. Dit wereldwijde evenement heeft een rijke geschiedenis vol kleurrijke momenten, legendarische optredens en spannende verhalen. In dit artikel bespreek ik drie boeken die je gelezen moet hebben als liefhebber van het songfestival. Natuurlijk zijn dit ook enorm leuke cadeaus die je kan geven aan de echte fan.

Over dit Eurovisiesongfestival

Het Eurovisie Songfestival is een jaarlijkse internationale muziekwedstrijd die sinds 1956 wordt gehouden. Tijdens het evenement strijden deelnemende landen met originele liedjes om de eerste plaats. Elke deelnemer krijgt punten van andere landen op basis van stemmen van jury’s en kijker. Het festival trekt jaarlijks miljoenen kijkers van over de hele wereld en staat bekend om zijn unieke mix van muzikale diversiteit, culturele uitwisseling en spectaculaire optredens. In Nederland is de AVROTROS verantwoordelijk voor alles wat met dit festival te maken heeft. Voor Nederland hebben gewonnen:

  • 2019: Duncan Laurence – Arcade
  • 1975: Teach-In – Ding-a-dong
  • 1969: Lenny Kuhr – De troubadour
  • 1959: Teddy Scholten – ’n Beetje
  • 1957: Corry Brokken – Net als toen

Duncan Laurence is de meest recente Nederlandse winnaar. Hij is na het winnen van het Songfestival in 2019 de gehele wereld over gereisd om zijn Arcade ten gehore te brengen.

Het Eurovisie Songfestival – Edward van de Vendel

Edward van de Vendel heeft samen met Dave Boomkens en Jelmer Soes, een uniek boek geschreven dat volledig is gewijd aan het Eurovisie Songfestival. Het boek heeft de vorm van een encyclopedie, waarbij je kunt kijken en lezen, en het bevat verhalen en bijzonderheden over alle edities van het Songfestival, inclusief informatie over de liedjes en de winnaars. Het boek biedt ook interessante lijstjes en zeldzame foto’s die nog niet eerder zijn gepubliceerd. Bovendien heeft het boek een voorwoord geschreven door Cornald Maas, een bekend gezicht in de Eurovisie Songfestivalwereld.

Mijn mening: Dit boek is werkelijk onmisbaar voor iedereen die van het Songfestival houdt,

De kleine Eurovisie Songfestival voor Dummies – Charlotte ValĂ©rie van Tilborg

De kleine Eurovisie Songfestival voor Dummies is een compacte gids die je meeneemt in de fascinerende wereld van het Eurovisie Songfestival. De gids is erg eenvoudig te lezen, zoals je van de voor dummies boeken misschien wel bent gewend. Het boek is ontworpen voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde fans. Je leert er alles wat je moet weten over het beroemde muziekevenement.

In dit boek vind je uitgebreide informatie over het Eurovisie Songfestival, beginnend bij de oorsprong en evolutie van het evenement tot aan de huidige edities. Leer over de regels en deelnemende landen, ontdek hoe de puntentelling werkt en leer meer over de criteria waar de liedjes aan moeten voldoen.

Douze points, twelve points – Geert Willems

In “Douze points, twelve points” van Geert Willems wordt de magie achter het Eurovisie Songfestival onthuld en worden vooroordelen die erover bestaan, weerlegd. Dit boek biedt een diepgaand inzicht in de ware essentie van het festival en waarom het al 60 jaar een ijzersterke formule is.

banner

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.