4x boeken die nu verfilmd zijn!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als jij net als ik altijd eerst liever het boek leest voordat je de film (of serie) ziet, lees dan zeker even deze blog.

My Life With the Walter Boys – Ali Novak

Nu als serie te zien op Netflix!

Jackie heeft een perfect leven: ze komt uit een rijk gezin, ze kan het goed vinden met haar ouders en haar zusje. Ze doet het goed op school, ze woont in een mooi appartement in New York, ze heeft alles onder controle. Haar toekomst is uitgestippeld en ze is hard bezig om die te verwezenlijken.

Maar wanneer op een dag haar ouders en haar zusje omkomen in een verkeersongeluk, blijft Jackie helemaal alleen achter. Haar moeders beste vriendin van vroeger, blijkt haar voogd. Jackie kent deze vrouw helemaal niet, bovendien moet ze het bruisende New York achterlaten en vertrekken naar Colorado.

Wanneer Jackie bij de Walterfamilie aankomt, blijkt de overstap nog ingewikkelder dan ze al had verwacht, Katherine en George blijken al twaalf kinderen te hebben, waarvan elf jongens. Het huis is vol, luid, chaotisch. Precies alles waar Jackie niet van houdt. Hoe kan Jackie ervoor zorgen dat ze bij de familie past terwijl ze ook de beloftes aan haar ouders in ere houdt? En hoe kan Jackie tijd hebben voor liefde, terwijl er juist zoiets ergs in haar leven is gebeurd?

Lees de review van My Life With the Walter Boys hier.

Damsel – Evelyn Skye

Nu een film op Netflix met Millie Bobby Brown in de hoofdrol!

Elodie heeft niet de zorgen van een standaard prinses: trouwen met een knappe prins. Haar zorgen gaan over het feit dat de inwoners van haar land geen eten hebben en de winter niet zullen overleven. Maar dan krijgt haar vader een goed aanbod van een ver koninkrijk: Elodies hand in ruil voor een fikse bruidsschat die een einde kan maken aan de ellende in het land. Omdat Elodie alles wil doen om haar land te redden, accepteert ze zonder twijfel de hand van de kroonprins.

Wanneer ze in haar nieuwe konkrijk arriveert, is ze totaal ondersteboven van alle pracht en praal, de weldaad, én… de prins. Maar voordat Elodie doorheeft dat er wellicht een addertje onder het gras zit, is het al te laat. De rijkdom van het koninkrijk wordt duur betaald: ieder jaar moeten drie prinsessen worden geofferd aan een hongerige draak en Elodie is de volgende….

Kan Elodie overleven?

Lees jij eerst het boek of kijk je toch liever eerst de film?

€4,99
Bol.com
€15,99
Bol.com
€24,99
Bol.com

Argylle – Ellie Conway

Dit boek is nu als film te zien in de bioscoop, met sterren als Henry Cavill en Dua Lipa.

Meesterspion Franses Coffey moet de wereld van onheil redden. Een Russische oligarch wil zijn land in ere herstellen en brengt met dat plan de wereld tot aan de afgrond. Er is iemand nodig met speciale kwaliteiten, iemand zoals Argylle.

Argylle leeft alleen en afgezonderd, zonder een duidelijk doel in zijn leven. Door één brilkante actie weet hij echter toch de aandacht op zich te vestigen, de aandacht van de machtigste vrouw binnen de geheime dienst.

Frances Coffey weet dat deze jongen worstelt met zijn verleden, maar dat hij dankzij dit verleden juist de kwaliteiten bezit die haar team zo hard nodig heeft.
Argylle wordt tijdens zijn training in de jungle van Thailand gedropt, hij wordt naar de boulevards in Monaco gebracht, naar een klooster op de Oros Athos en naar een vergeten dorp diep in de bergen.

Een gevaarlijke reis zal hem richting geven, maar dit kan hem ook zijn leven kosten…

€12,33
Bol.com
€12,99
Bol.com
€17,55
Bol.com

One Day – David Nicholls

Nu een razend populaire serie op Netflix. One Day is al eens eerder op het witte doek gebracht, in de vorm van een film met Anne Hatheway in de hoofdrol.

Het is 1988. Emma en Dexter ontmoeten elkaar op het afstudeerfeest van de universiteit. Ze brengen samen een bijzondere (platonische) nacht door, waarna hun wegen scheiden. Ze spreken af om gewoon vrienden te blijven.

Jaar na jaar blijven de levens van Emma en Dexter met elkaar vervlochten. Ze steunen elkaar in goede en slechte tijden. Emma probeert te schrijven, Dexter wil graag op televisie. Ze gaan samen op vakantie. Ze vinden de liefde maar niet bij elkaar. Ze raken in de problemen maar vinden telkens weer een uitweg.

Dit boek volgt de levens van Emma en Dexter gedurende twintig jaar. Een romantische weergave van jongeren in een tijdsbeeld.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: