54 minuten: de schoolbel gaat en iemand begint te schieten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is het begin van het nieuwe semester. Wanneer de directeur van de school haar toespraak beëindigt, begint een leerling te schieten. De overige aanwezigen zitten als ratten in de val: de deuren van de aula zijn vergrendeld. Sommige leerlingen hebben redenen om nog banger te zijn dan de rest.

’54 minuten’ volgt heel precies de gebeurtenissen vanaf dit moment. De lezer krijgt vanuit verschillende perspectieven ook verschillende kanten van het verhaal te zien, gebeurtenissen die hieraan vooraf zijn gegaan en ook de lezer zit in de val: eenmaal begonnen kan je dit boek niet meer wegleggen.

’54 minuten’ in de winkel bekijken

€7,90
Bol.com
€13,95
Bol.com
€15,00
Bol.com
€31,00
Bol.com

Over de auteur

’54 minuten’ is in de Verenigde Staten een enorm succes geweest (uitgebracht onder de titel ‘Where it Ends’), een enorme prestatie voor een boek dat is geschreven in Twente. ’54 minuten’ heeft ook de Hebban Award van 2017 gewonnen voor beste Young Adult boek en het is een van de best verkochte boeken van 2016 geweest.

Marieke Nijkamp heeft filosofie en middeleeuwste geschiedenis gestudeerd. Ze is geboren in Twente. Al van kinds af aan is ze een echte verhalenverteller en een boekenworm.

Haar debuut ‘Where it Ends’ (54 minuten) is in 2016 in de VS verschenen en heeft daar ruim zeventig weken in de New York Times bestsellerlijst gestaan. Ook in Nederland is het een ware bestseller geweest.

Haar tweede boek, ‘Before I let Go’ (Voor ik je loslaat) was eveneens een succes. Het werk van Marieke Nijkamp is zeer veelzijdig: haar derde boek ‘Zelfs als we zwijgen’ is een geeky moordmysterie en het vierde ‘Als de nacht valt’ is een dystopisch verhaal over een groep jongeren die in een jeugdgevangenis zitten en een uitbraak van de pest moeten overleven.

Naast ‘gewone’ boeken schrijft Marieke Nijkamp ook comics en graphic novels voor uitgevers als Marvel en DC.

Als je het werk van Marieke Nijkamp goed vindt, bekijk dan ook eens wat van Jason Reynolds of Lotte Boot.

Informatie en beoordeling

Titel: 54 minuten

Genre: thriller

Auteur: Marieke Nijkamp

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Collins

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 21 May 2024

ISBN: 9789402710311

Aantal pagina's : 320

  • Ongelooflijk spannend en realistisch
5

Review

Ongelooflijk spannend en realistisch. De manier waarop dit boek geschreven is, zorgt ervoor dat je echt compleet wordt ondergedompeld in de wereld van Opportunity High, alsof je echt aanwezig bent. Het is vlot, alles wat er staat is raak, het is spannend, de personages zijn goed opgezet, het is buitengewoon realistisch en actueel. Schietpartijen op school zijn voor ons in Nederland gelukkig een ‘ver van ons bed-show’, maar door dit boek besef je je pas hoe onwaarschijnlijk eng dat moet zijn geweest. Sommige personages zijn op z’n tijd een tikkeltje heldhaftig, iets wat in Amerika waarschijnlijk heel goed werd ontvangen maar hier in Nederland misschien ietsje nuchterder wordt bekeken, maar ondanks dat is het echt een boek on je nagels bij af te kluiven. Een keer opgepakt = niet meer weg te leggen!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: