8 x Engelse boeken die in april uitkomen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is weer voorjaar en dat betekent: nieuwe Engelse boeken! Welke Nederlandse boeken jij kunt verwachten deze maand kun je lezen in deze blog. Maar omdat velen van ons onder de invloed van #booktok ook een heleboel Engels lezen, heb ik hier maar een aparte lijst van gemaakt. We mogen veel moois verwachten!

The Reappearance of Rachel Price – Holly Jackson (Special edition!)

Verschijnt op 02-04-2024

Lights. Camera. Lies.

Bel leeft al haar leven helen in de schaduw van de mysterieuze verdwijning van haar moeder, zestien jaar geleden. Rachel Price verdween en de jonge Bel was getuige, ze kan het zich alleen niet herinneren: ze was pas twee jaar oud. Rachel is weg en er wordt aangenomen dat ze niet meer leeft. Bel wil niets liever dan door met haar leven.

Maar de zaak wordt opnieuw uit het stof getrokken wanneer de familie Price akkoord gaat met een true crime documentaire. Bel kan niet wachten tot het filmen klaar is en dat haar leven weer normaal wordt. Maar dan gebeurt het onmogelijke: Rachel Price keert terug en het leven zal nooit meer normaal zijn.

Het verhaal van Rachel over wat er met haar is gebeurd is ongelooflijk. Ongelooflijk omdat Bel er niet zeker van is dat het waar is. Maar als Rachel liegt, waar is ze dan al die tijd geweest? Kan het zijn dat ze gevaarlijk is? Terwijl de camera’s nog draaien probeert Bel uit te vinden waarom haar moeder nou eigenlijk echt is teruggekomen uit de dood.

Meer van Holly Jackson? Kijk dan eens hier!

Just for the Summer – Abby Jimenez

Verschijnt op 02-04-2024

Justin is vervloekt en helaas voor hem gaat dit nu ook nog eens viraal op het internet: iedere vrouw die met hem date, vindt haar soulmate op het moment dat ze het met hem afbreekt. Wanneer een vrouw in zijn DM’s verschijnt met hetzelfde probleem, maken ze samen een plan. Ze daten elkaar en maken het daarna uit. Hun vloeken zullen elkaar opheffen en zo kunnen ze daarna allebei de liefde van hun leven vinden. Een gestoord idee…dat misschien zal werken.

Emma had niet gepland om als rondreizende verpleegster in Minnesota te zijn, maar zij en haar beste vriend zijn het met elkaar eens dat een date met Justin een te mooie kans is om te laten liggen, zeker als ze een schattige en betaalbaar hutje kunnen huren op een privé-eiland in Lake Minnesota.

Het zou een relatie van korte duur moeten zijn, gewoon voor de zomer. Maar wanneer Emma’s intense moeder verschijnt en Justin voor zijn drie broers en zussen moet zorgen, moeten ze zich ineens een weg banen tussen een heleboel problemen om dan ook nog eens te ontdekken dat er werkelijk gevoelens ontstaan…

The Book that Broke the World – Mark Lawrence

Verschijnt op 9-4-2024

The Book that Broke the World is het vervolg op The Book That Wouldn’t Burn (The Library Trilogy #2).

We fight for the people we love. We fight for the ideas we want to be true.

Evar en Livira staan naast elkaar en toch zijn ze buiten elkaars bereik. Evar wordt gedwongen om de bibliotheek te verlaten, gedreven naar een onverbiddelijke vijand. Livira zit vast in de geestenwereld enz e moet haar boek terugvinden als ze wil terugkeren naar haar echte leven. Terwijl Evars reis hem naar een oneindigheid brengt van een wereld die hij niet eerder heeft gezien, ligt de bestemming van Livira juist diep verscholen in haar eigen schrijven, waar ze moet worstelen met haar verhalen om het boek terug te vinden waarin ze deze heeft geschreven.

En al die tijd weeft de bibliotheek draad naar draad en brengt het daarmee de versplinterde elementen van Livira’s oude leven (vrienden en vijanden) samen onder een nieuwe hemel.

Lang geleden is er een leugen verteld en de jaren erna is deze leugen gegroeid en verspreid, een kleine leugen die leidde tot grote gevolgen. Nu, wanneer het ene gebouw instort bovenop het andere, dreigt deze leugen de wereld te vernietigen. Het geheim dat de bibliotheek definieert heeft zijn kampioenen gekozen en op het spelbord geplaatst. De tijd is gekomen om te vechten voor waar je in gelooft, of om alles te verliezen.

The Familiar – Leigh Bardugo

Verschijnt op 11-4-2024

Leigh Bardugo is bekend van Six of Crows, Shadow and Bone en Ninth House.

In een krakkemikkig huis dat staat in een even krakkemikkige straat in de nieuwe hoofdstad Madrid, woont Luzia Cotado. Ze gebruikt magie om door haar eindeloze dagen als keukenmeid te komen. Maar wanneer haar bazin ontdekt dat deze waardeloze meid in haar keuken eigenlijk een talent voor kleine wonderen probeert te verstoppen, eist ze dat Luzia deze talenten inzet ten behoeve van de sociale positie van de familie.

Wat begint als een onschuldige vorm van vermaak voor de verveelde edele familie, krijgt al gauw een gevaarlijke wending wanneer Luzia wordt opgemerkt voor Antonio Pérez, de secretaris van de koning. De koning is wanhopig op zoek naar manieren om de oorlog tegen Engeland te winnen, zeker na de recente nederlaag. Pérez zal er alles aan doen om in een goed daglicht bij de koning te komen.

Vastbesloten om deze kans te pakken en om haar lot een handje te helpen, stort Luzia zich in een wereld van zieners, alchemisten, heiligen en sjacheraars waar de grenzen tussen magie, wetenschap en bedrog nooit zeker zijn. Wanneer haar beruchtheid groeit, zo ook het gevaar dat haar joodse bloed haar zal verdoemen tot de Inquisitie. Ze heeft ieder grammetje slimheid nodig om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze de hulp moet inschakelen van Guillén Santangel, een verbitterde onsterfelijke wiens geheimen dodelijk zouden kunnen zijn voor hen beiden.

Powerful – Lauren Roberts (Powerless #1.5)

Verschijnt 11-04-2024

Dit deel speelt zich af tijdens het verhaal van Powerless. Adena krijgt hier een eigen verhaal.
Adena en Paedyn zijn altijd onafscheidelijk geweest. Het lot bracht ze samen toen ze jong waren, maar hun vriendschap zorgde ervoor dat ze elkaar en hun huis in de sloppenwijken van Loot altijd hebben beschermd . Maar nu Paedyn (een Nul) is geselecteerd voor de Zuiveringstest, betekent dat een zekere dood.

Adena is nu alleen in Loot en ze moet voor zichzelf zorgen. Ze probeert te stelen maar ze wordt gered door een mysterieuze man op de markt. Mak’s duistere verleden en zijn geheimzinnige kracht onderscheiden hem van de andere Nullen. Ze worden getest op hun trouw, hun liefde en hun levens.

€11,61
Bol.com

Burning Crowns – Catherine Doyle & Katherine Webber: Twin Crowns #3

Verschijnt op 25-04-2024.

Koninginnen Rose en Wren hebben de strijd om Anadawn overleefd en de magie teruggebracht in hun koninkrijk. Het duister loert in de schaduwen van Eana.

Wren maakt zich zorgen. Vanaf het moment dat ze de bloedvloek over prins Ansel heeft uitgesproken, is haar magie slecht te controleren. De spreuk schepte een band tussen Wren en de man die ze heel erg hard probeert te vergeten: ijskoude koning Alarik van Gevra. Een vloek die aan hen beiden vreet. Om dit recht te zetten moeten ze een reis door de noordelijke bergen maken om een genezer te raadplegen, onder toeziend oog van kapitein Tor Iversen

Rose wordt opgejaagd. Ze ontwaakt op een nacht en ontdekt haar ondode voorganger Oonagh Starcrest naast haar bed die haar komt waarschuwen: geef de troon op of je wordt geconfronteerd met een oorlog die Eana zal vernietigen. Rose weet niet wie ze om hulp kan vragen en richt zich uit wanhoop tot Shen-Lo van het Sunkissed koninkrijk. Maar wat ze daar aantreft zal haar hart breken.

Wanneer Oonagh alles bedreigt wat Rose en Wren liefhebben, zullen ze alles op alles moeten zetten om Eana te redden, zelfs als dat vraagt om een offer dat ze niet bereid zijn te brengen…

Funny Story – Emily Henry

Verschijnt op 25-04-2024

Daphne heeft er altijd van gehouden hoe haar verloofde Peter hun verhaal vertelde. Hoe ze elkaar hebben ontmoet (op een snikhete dag), hoe ze verliefd werden (vanwege een verdwaalde hoed) en hoe ze verhuisden naar zijn stad aan een groot meer om daar hun leven samen te beginnen. Hij was echt goed in het vertellen ervan, tot hij zich realiseerde dat hij verliefd was op zijn beste vriendin uit zijn kindertijd: Petra.
Zo begint Daphne haar nieuwe verhaal: gestrand in het schitterende Waning Bay (Michigan), alleen, zonder vrienden of familie maar met een droombaan als bibliothecaresse in een kinderbibliotheek wat echter nauwelijks de rekeningen kan betalen. Daarom stelt ze voor een woning te delen met niemand minder dan: de ex van Petra! Miles Nowak is precies haar tegenpool: chaotisch, ruw en met een voorliefde om zich te verdrinken in liefdesballades. Daartegenover is Daphne een gesloten boek: niemand weet eigenlijk wie ze nou precies is.
De huisgenoten vermijden elkaar zoveel mogelijk, tot ze op een dag een vriendschap vormen en een plan smeden dat betrekking heeft op het beleven van avonturen samen en daar vooral veel foto’s van online zetten. Het zal toch niet gebeuren dat Daphne echt verliefd zal worden op de ex van de nieuwe verloofde van haar ex?

King of Sloth – Ana Huang (Kings of Sin #4)

Verschijnt op 30-04-2024

He’d never wanted anyone enough to chase them…until he met her.

Xavier Castillo heeft de wereld aan zijn voeten liggen; hij is rijk, charmant en makkelijk in de omgang. Hij heeft echter geen interesse om het bedrijf van zijn familie over te nemen, iets wat zijn vader niet bevalt. De vrouwen werpen zich in zijn armen, alle vrouwen, behalve zijn publicist. Hij vindt niets leuker dan haar tegen de haren in te strijken en haar te jennen, maar wanneer ze door een tragedie dichter bij elkaar komen, realiseert hij zich dat de enige persoon die immuun lijkt voor zijn charmes, ook de enige persoon is die hij eigenlijk wil…


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: