A Court of Mist and Fury: Beter dan deel 1

A Court of Mist and Fury
€10,69
€15,95
11 nieuw vanaf €9,17
1 tweedehands vanaf €11,90
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl
€10,69
Bol.com

Feyre heeft de uitdagingen Under The Mountain doorstaan maar wordt nu geteisterd door nachtmerries en depressie. Terwijl ze haar huwelijk met Tamlin dichtbij ziet komen, moet ze ook de gemaakte afspraken met Rhysand eren, waardoor ze wordt verscheurd door twijfels en angst. Ondertussen blijkt er nog een groter kwaad te loeren en het zou kunnen zijn dat alleen Feyre dit kwaad kan verslaan.

  • Magie
  • Fae
  • Overwinning

Goed om te weten: Het tweede deel uit de Court Of Thorns and Roses serie. Zie ook: A Court of Thorns and Roses.

Samenvatting A Court of Mist and Fury

Feyre heeft al behoorlijk wat uitdagingen doorstaan. Hoewel ze nu de krachten (en de levensduur) van een High Fae heeft, wordt ze achtervolgd door de gebeurtenissen die Under the Mountain hebben plaatsgevonden en de vreselijke dingen die ze daar heeft moeten doen om het leven van Tamlin en zijn volk, te redden, en staan haar in A Court of Mist and Fury nieuwe uitdagingen te wachten.

Wanneer haar huwelijk met Tamlin dichterbij komt, wordt ze totaal in beslag genomen door haar nachtmerries. Ze voelt zich gesplitst: aan de ene kant moet ze de afspraak met Rhysand eren, de High Lord van de Night Court, en aan de andere kant wil ze haar leven met Tamlin leiden. Terwijl Feyre hier een balans in probeert te vinden, loert er een groter kwaad. Zij is wellicht de persoon om dit kwaad te stoppen, maar alleen als ze terug kan keren naar haar oude zelf en een beslissing kan nemen over hoe ze haar toekomst voor zich ziet.

A Court of Mist and Fury kopen

Over Sarah J Maas

Wie ook maar een klein beetje heeft rondgesnuffeld op #booktok en #bookstagram, weet dat je niet om Sarah J Maas meer heen kunt. Haar boeken zijn een regelrechte hit! Ze is de auteur van de Throne of Glass serie, A Court of Thorns and Roses serie en de Crescent City serie. De laatste twee zijn lopende series en we wachten vol smart op de nieuwe delen. Momenteel werkt zij aan een televisie-adaptatie van A Court of Thorns and Roses.

Maas is geboren op 5 maart in 1986. Ze groeide op in New York City. Als kind schreef ze al veel verhalen die gebaseerd waren op mythes en verhalen. Ze is afgestudeerd in creative writing.

Al op zestienjarige leeftijd is zij begonnen met haar debuutroman: A Throne of Glass. Ze postte haar eerste paar hoofdstukken online, waar het een van de meest populaire inzendingen werd. Ze baseerde dit verhaal op het sprookje van Assepoester, maar dan was zij niet een dienstmeid maar een moordenaar. De serie, uiteindelijk bestaande uit zeven delen, werd een regelrecht succes en is vertaald in 35 talen.

Haar tweede serie, A Court Of Thorns and Roses, is losjes gebaseerd op Beauty and the Beast. Deze serie bestaat momenteel uit 4 delen en een novelle.

De Crescent City boeken zijn de eerste fantasy-verhalen die Maas voor volwassenen schreef. Hier zijn inmiddels drie delen van uitgebracht: House of Earth and Blood, House of Sky and Breath en House of Flame and Shadow.

Het werk van Sarah J. Maar staat bekend om de intense romantische en sensuele scènes. Vandaar dat de boeken een beetje tussen Young Adult en werk voor volwassenen valt. Wil je meer weten? Lees dan deze blog!

Beoordeling

Titel: 🇬🇧 A Court of Mist and Fury / 🇳🇱 Een hof van mist en woede

Genre: Fantasy, NA, Engelstalig

Auteur: Sarah J Maas

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Bloomsbury Publishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 2 June 2020

ISBN: 9781526617163

Aantal pagina's : 656

5

Summary

Het verleidelijke vervolg op A Court of Thorns and Roses. Door het eerste deel werd ik als lezer geïntrigeerd, maar door dit tweede deel werd ik echt verliefd op deze boeken. De eerste honderd pagina’s zijn wat lastig om door te komen omdat je samen met Feyre door haar depressie heen moet, maar de aanhouder wordt beloond! Sarah J. Maas is een expert in het opbouwen van atmosfeer en spanning en ook in dit boek stelt ze zeker niet teleur. Geef ons meer!

Pluspunten

  • Beter dan deel 1
  • Goede spanningsopbouw
  • Romantisch

Minpunten

  • De eerste honderd pagina’s zijn wat lastig om door te komen.
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.