A Court of Silver Flames: page-turner, pikant en spannend

A Court of Silver Flames recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In dit vierde deel van de A Court of Thorns and Roses serie, verplaatsen we van Feyre naar Nesta als onze hoofdpersoon. Nesta is tegen haar wil High Fae geworden en ze kan zich hier niet bij neerleggen. Ze zit vol woede en frustratie. Cassian werkt het ergst op haar zenuwen en laat hij nou net de persoon zijn met wie ze moet samenwerken om de nieuw verkregen vrede tussen het magische rijk en het mensenrijk te kunnen behouden.

  • Spanning
  • Romantiek
  • Zelfontwikkeling
  • Fae

Goed om te weten: Dit is het vierde deel in de A Court of Thorns and Roses Serie. Zie ook: A Court of Thornes and Roses, A Court of Mist and Fury, A Court of Wings and Ruin.

Samenvatting A Court of Silver Flames

In A Court of Silver Flames maken we beter kennis met Nesta Archeron, de zus van Feyre. Nesta is koppig, prikkelbaar en niet bepaald vergevingsgezind. Nadat ze High Fae is geworden, tegen haar wil in, heeft ze er veel moeite mee om een plek in haar nieuwe wereld te vinden en om te kunnen omgaan met alles wat bij haar nieuwe status hoort. Daarbovenop komt nog eens het feit dat ze de gebeurtenissen uit de gevochten oorlog maar moeilijk kan vergeten.

De persoon die Nesta’s woede telkens doet ontsteken is Cassian, de door oorlog beschadigde strijder die continu in haar buurt is, vanwege zijn positie aan het hof van Rhysand. Het vuur dat tussen hen brandt is niet te ontkennen, zeker niet wanneer ze samen in een kleine ruimte aan elkaar zijn overgeleverd.

Ondertussen proberen de valse menselijke koninginnen met wie ze een samenwerking zijn aangegaan tijdens de grote oorlog, de pas gesloten vrede op het spel te zetten. De sleutel tot de oplossing is afhankelijk van Cassian en Nesta en hun strijd met hun verleden.

A Court of Silver Flames kopen:

Over Sarah J Maas

Wie ook maar een klein beetje heeft rondgesnuffeld op #booktok en #bookstagram, weet dat je niet om Sarah J Maas meer heen kunt. Haar boeken zijn een regelrechte hit! Ze is de auteur van de Throne of Glass serie, A Court of Thorns and Roses serie en de Crescent City serie. De laatste twee zijn lopende series en we wachten vol smart op de nieuwe delen. Momenteel werkt zij aan een televisie-adaptatie van A Court of Thorns and Roses.

Maas is geboren op 5 maart in 1986. Ze groeide op in New York City. Als kind schreef ze al veel verhalen die gebaseerd waren op mythes en verhalen. Ze is afgestudeerd in creative writing.

Al op zestienjarige leeftijd is zij begonnen met haar debuutroman: A Throne of Glass. Ze postte haar eerste paar hoofdstukken online, waar het een van de meest populaire inzendingen werd. Ze baseerde dit verhaal op het sprookje van Assepoester, maar dan was zij niet een dienstmeid maar een moordenaar. De serie, uiteindelijk bestaande uit zeven delen, werd een regelrecht succes en is vertaald in 35 talen.

Haar tweede serie, A Court Of Thorns and Roses, is losjes gebaseerd op Beauty and the Beast. Deze serie bestaat momenteel uit 4 delen en een novelle.

De Crescent City boeken zijn de eerste fantasy-verhalen die Maas voor volwassenen schreef. Hier zijn inmiddels drie delen van uitgebracht: House of Earth and Blood, House of Sky and Breath en House of Flame and Shadow.

Het werk van Sarah J. Maar staat bekend om de intense romantische en sensuele scènes. Vandaar dat de boeken een beetje tussen Young Adult en werk voor volwassenen valt. Wil je meer weten? Lees dan deze blog!

Beoordeling

Titel: 🇬🇧 A Court of Silver Flames / 🇳🇱 Het hof van zilveren vlammen

Genre: Fantasy, booktok, New Adult

Auteur: Sarah J. Maas

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Bloomsbury Publishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 26 May 2022

ISBN: 9781526635365

Aantal pagina's : 784

  • Iets te veel focus op de romantiek
4

Summary

Hoewel dit wederom weer een steengoed deel is van een van mijn favoriete series, vond ik dit deel toch ietsje minder goed dan de rest. Allereerst moest ik even wennen aan het feit dat Nesta hier de hoofdrol heeft en ik haar niet een van de leukere personages vond in de andere delen. Ten tweede vond ik dat de nadruk iets te veel lag op het opbouwen van de (seksuele) spanning tussen Cassian en Nesta, waardoor het af en toe het verhaal iets deed vertragen. Verder heb ik geen enkel commentaar behalve dat het weer een dikke, vette page-turner is, pikant en spannend!

Pluspunten

  • Spannend
  • Pikant
  • Goed geschreven

Minpunten

  • Soms iets te veel romantiek

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: