A Court of Thorns and Roses: het ultieme guilty-pleasure boek

A Court of Thorns and Roses recensie
€11,22
€15,95
9 nieuw vanaf €11,22
1 tweedehands vanaf €15,28
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 18:36
Amazon.nl
€11,22
Bol.com

De 19-jarige Feyre wordt ontvoerd uit haar dorp wanneer zij illegaal een wolf doodt. Deze wolf blijkt een magisch wezen te zijn en zij moet nu dit verlies terugbetalen. Ze wordt ondergebracht in het kasteel van Tamlin, een beestachtig monster die eigenlijk een prins blijkt te zijn die deze magische wereld bestuurt. Er is een vloek die doorbroken moet worden en Feyre zou wel eens de sleutel tot de oplossing kunnen zijn…

  • Magie
  • Fae
  • Romantiek

Samenvatting A Court of Thorns and Roses

Wanneer de 19-jarige Feyre een wolf doodt in het woud, krijgt ze bezoek van beangstigende schepsels die vergelding komen eisen. Feyre wordt meegesleurd naar een magische maar gevaarlijke wereld waar ze alleen door mythes en legendes van heeft gehoord. Haar bewaker Tamlin, blijkt niet slechts een waar monster, hij blijkt te regeren in een onsterfelijke wereld van fae. Dezelfde fae die ooit haar wereld regeerden. Hij neemt haar mee naar het hof: A Court Of Thorns and Roses.

Terwijl Feyre zich aan haar nieuwe leefomgeving aanpast, merkt ze dat er meer achter Tamlin schuilt dan de vijandige beestachtigheid en ze ontdekt dat alle verhalen over deze wereld geen recht doen aan de werkelijke pracht ervan. Toch blijkt er iets niet in de haak: een eeuwenoude schaduw groeit en Feyre moet een manier vinden om dit te stoppen, om te voorkomen dat Tamlin, en zijn wereld, voorgoed verdoemd zijn.

Van Sarah J. Maas. Een fantasievol en sensueel verhaal dat veel verder gaat dan een hervertelling van Beauty and the Beast.

Goed om te weten: Dit is het eerste deel uit de serie.

Over Sarah J Maas

Wie ook maar een klein beetje heeft rondgesnuffeld op #booktok en #bookstagram, weet dat je niet om Sarah J Maas meer heen kunt. Haar boeken zijn een regelrechte hit! Ze is de auteur van de Throne of Glass serie, A Court of Thorns and Roses serie en de Crescent City serie. De laatste twee zijn lopende series en we wachten vol smart op de nieuwe delen. Momenteel werkt zij aan een televisie-adaptatie van A Court of Thorns and Roses.

Maas is geboren op 5 maart in 1986. Ze groeide op in New York City. Als kind schreef ze al veel verhalen die gebaseerd waren op mythes en verhalen. Ze is afgestudeerd in creative writing.

Al op zestienjarige leeftijd is zij begonnen met haar debuutroman: A Throne of Glass. Ze postte haar eerste paar hoofdstukken online, waar het een van de meest populaire inzendingen werd. Ze baseerde dit verhaal op het sprookje van Assepoester, maar dan was zij niet een dienstmeid maar een moordenaar. De serie, uiteindelijk bestaande uit zeven delen, werd een regelrecht succes en is vertaald in 35 talen.

Haar tweede serie, A Court Of Thorns and Roses, is losjes gebaseerd op Beauty and the Beast. Deze serie bestaat momenteel uit 4 delen en een novelle.

De Crescent City boeken zijn de eerste fantasy-verhalen die Maas voor volwassenen schreef. Hier zijn inmiddels drie delen van uitgebracht: House of Earth and Blood, House of Sky and Breath en House of Flame and Shadow.

Het werk van Sarah J. Maar staat bekend om de intense romantische en sensuele scènes. Vandaar dat de boeken een beetje tussen Young Adult en werk voor volwassenen valt. Wil je meer weten? Lees dan deze blog!

A Court of Thorns and Roses kopen

Beoordeling

Titel: 🇬🇧 A Court of Thorns and Roses / 🇳🇱 Het hof van doorns en rozen

Genre: NA, fantasy, Engelstalig

Auteur: Sarah J. Maas

Uitgave: 1

Uitgeverij: Bloomsbury Publishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 2 June 2020

ISBN: 9781526605399

  • Dit is gewoon fantastisch (grapje is expres).
5

Summary

Dit boek was het eerste fantasy-boek dat in als volwassene gelezen heb. Als kind was ik niet per se fan van dit genre, behalve natuurlijk Harry Potter want Harry Potter is gewoon geweldig. Een vriendin raadde me dit aan en leende me haar exemplaar. De rest is geschiedenis. Inmiddels heb ik alle boeken van Sarah J Maas (in hardbacks natuurlijk!) en is fantasy momenteel het genre dat ik veruit het meeste lees. Allemaal door dit boek! Wat maakt het nou zo geweldig? Een stoer, jong en vrouwelijk hoofdpersonage, vechtscènes, romantiek, een stevig en goed opgebouwde wereld. Daarnaast is het gewoon lekker geschreven en dat maakt dit samen gewoon het ultieme guilty-pleasure boek.

Pluspunten

  • Fantasierijk
  • Romantisch
  • Spannend
  • Goed geschreven

Minpunten

  • Het lijkt aan het begin erg op Belle en het Beest
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.