A Day of Fallen Night – Magnifieke fantasy

€14,99
€25,95
7 nieuw vanaf €14,99
5 tweedehands vanaf €10,37
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:57
Amazon.nl
€14,99
Bol.com

A Day of Fallen Night is nog niet in het Nederlands verkrijgbaar.

In A Day of Fallen Night neemt Samantha Shannon ons nogmaals mee naar de wereld van The Priory of the Orange Tree en laat ze de lezer zien wat er in de wereld gebeurd is voor The Priory of the Orange Tree.  

We volgen Tunuva Melim, een zuster uit de Priory, getraind om wyrms te verslaan, maar sinds de Nameless One is er nooit meer eentje verschenen en de nieuwe generatie vraagt zich af of The Priory nog wel nodig is…

In het noorden, in het koninginnendom van Inys regeert Sabran de Ambitieuze, de getrouwd is met de koning van Hróth, waarmee ze hun koninkrijken hebben verbonden. Hun dochter, Glorian, treeft in hun schaduw, precies waar ze het liefste wil zijn.

De draken in het oosten zijn al eeuwenlang in slaap. Dumai leeft hoog in de Seiikinese bergtempel waar ze probeert de goden te doen ontwaken. Maar wanneer iemand uit het verleden van haar moeder een bezoek brengt aan de tempel, wordt haat lot bezegeld.

Wanneer de Dreadmount uitbarst en daarmee angst, geweld en verdoemenis in de wereld brengt, moeten deze vrouwen de kracht vinden om hun volk te beschermen.

A Day of Fallen Night in de winkel bekijken

Over de auteur

Samantha Shannon heeft Engels gestudeerd in Oxford. Ze verkreeg bekendheid door haar zevendelige serie The Bone Season. Het eerste (gelijknamige) deel was direct een hit.
The Priory of the Orange Tree werd uitgebracht in 2019 en dit werd een New York Times bestseller.

Haar werk is inmiddels vertaald in zesentwintig talen. Ze woont in Londen.

The Priory of the Orange Tree heeft haar eveneens veel populariteit gebracht en A Day of Fallen Night is het langverwachte nieuwe deel.

The Bone Seaon bestaat uit vier primaire delen en drie aanvullende delen:

 1. The Bone Season (2013)
 2. The Mime Order (2015)
 3. The Song Rising (2017)
 4. The Mask Falling (2021)
 1. On the Merits of Unnaturalness (2015)
 2. The Pale Dreamer (2016)
 3. The Dawn Chorus (2020).

Informatie en beoordeling

Titel: A Day of Fallen Night

Genre: Fantasy

Auteur: Samantha Shannon

Uitgave: `1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Bloomsbury

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 24 January 2023

ISBN: 9781526619761

Aantal pagina's : 849

 • Magnifiek, maar minder goed dan The Priory
4

Review

Wat vond ik erg goed aan A Day of Fallen Night?

 • De opbouw van de wereld is wederom indrukwekkend. Het is een ambitieus verhaal dat een groot gebied beslaat. Shannon neemt goed de tijd om alle tradities, politieke systemen, religies etc. uit te leggen.
 • De vrouwelijke hoofdpersonen zijn gelijk aan elkaar, hoewel ze ook totaal van elkaar verschillen.
 • Het is een sterk feministisch boek maar evengoed romantisch.

Wat vond ik minder goed aan A Day of Fallen Night?

 • Er waren heel veel personages waardoor het soms lastig werd om je aandacht en liefde te verdelen. Sommige personages hadden eigenlijk maar een kleine rol binnen het verhaal en dan vraag ik me af of dit personage dan misschien niet beter weggelaten had kunnen worden zodat er meer tijd en aandacht uit kan gaan naar de waardige personages.
 • Ik vond dit boek echt te lang en af en toe behoorlijk complex. Ik merkte dat ik maximaal 150 pagina’s per keer/dag kon lezen terwijl dat aantal normaal gezien veel hoger ligt.
 • Iets meer drama en spanning in het midden van het boek zou fijn zijn geweest. Nu voelde het een beetje alsof alles tot het einde bewaard bleef, waardoor de spanningsboog in het midden behoorlijk inzakte.

Al met al is dit wel gewoon weer een stukje fantasy van hoge kwaliteit, is het een pakkend verhaal en alles is gewoon geloofwaardig opgeschreven. Neem dus rustig te tijd voor dit wulpse boek en geniet!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.