A Light in the Flame: Niet origineel, wel vermakelijk

A Light in the Flame review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Sera moet in A Light in the Flame de embers in haar lichaam kwijt; ze zetten haar leven op het spel. Hierbij heeft ze de hulp van Nyktos nodig, terwijl ze haar hele leven heeft getraind om hem te vermoorden. Alles blijkt anders dan ze altijd had gedacht en vonken slaan over op plaatsen waar dat helemaal niet handig is. Een oorlog dreigt, de vijand moet worden verslagen maar de klok tikt verder…

A Light in the Flame samenvatting

Dit deel van de Flesh and Fire-serie (verwant aan de Blood and Ash-serie) is nog niet in het Nederlands vertaald.

De enige die het leven van Sera kan redden is juist degene die zij zou moeten doden…

Sera wil haar plicht vervullen: Kolis doden, de valse koning van de goden, en daarmee zijn tirannie beëindigen om zo het rijk van de stervelingen te redden.

Nyktos heeft ook een plan en wanneer zij samenwerken is het laatste wat ze kunnen gebruiken een smeulende passie die tussen hen broeit. Sera kan het zich helemaal niet veroorloven om voor de Primal te vallen, aangezien haar leven ineens een totaal andere wending krijgt. Maar kan ze zich er tegen verzetten?

Wanneer Sera zich begint te beseffen dat ze niet alleen in naam Consort wil zijn, maar de hele rol op haar wil nemen, neemt het gevaar rond haar toe. De aanvallen op de Shadownlands komen steeds vaker voor en wanneer Kolis Sera en Nyktos uitnodigt aan zijn hof doet zich opnieuw een nieuw gevaar aan. De Power of Life groeit en groeit in Sera, en duwt haar richting de Culling en zonder de hulp van Nyktos zal ze niet in staat zijn die te overleven. Maar zal ze het zelfs redden tot de Culling? Er is niet veel tijd meer…

A Light in the Flame in de winkel bekijken

Over de auteur

Jennifer Armentrout is een machine: ze heeft al meer dan 50 boeken op haar naam staan en ze is nog maar 42. Haar meest populaire boeken zijn de Bloed en as-serie en de daaraan verwante serie Flesh and Fire. Beide series zijn nog niet voltooid, maar fans hoeven nooit lang te wachten.
Haar boeken hebben een heleboel prijzen gewonnen, vooral de populariteitsprijzen onder de jeugd

Armentrout schrijf vooral fantasy, New Adult boeken en romantische boeken.
Ze woont in West Virginia met haar man, haar geiten, haar hond en haar alpaca’s.

In 2015 is Armentrout gediagnosticeerd met retinitis pigmentosa, een ziekte waarbij je uiteindelijk je zicht verliest. Naast schrijven is ze dus ook gepassioneerd over het informeren en onderwijzen over blindheid.

Lees de Bloed en As-boeken op de juiste volgorde:

1: Uit bloed en as
2: Rijk van vlees en vuur
3: Kroon van gouden beenderen
4: De strijd van twee koninginnen
5: A Soul of Ash and Blood (nog niet vertaald)

Verwant aan de Bloed en As-serie is ook de Flesh and Fire-serie:

1: Schaduw in het vuur
2: A Light in the Flame (nog niet vertaald)
3: A Fire in the Flesh (aangekondigd)

A Light in the Flame beoordeling

Titel: A Light in the Flame

Genre: Fantasy, NA

Auteur: Jennifer Armentrout

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Blue Box Press

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 November 2022

ISBN: 9781957568041

Aantal pagina's : 608

  • Niet origineel, wel vermakelijk
3

Summary

Armentrout heeft een formule tot succes gevonden. Helaas zet ze deze eigenlijk steeds opnieuw in en is er weinig variatie te vinden in haar boeken. Ook in deze aanverwante serie is duidelijk hetzelfde patroon als in de Blood and Ash-serie te herkennen. Als je deze voorspelbaarheid niet erg vindt, is dit een prima boek. Het verhaal is niet per se heel origineel, de personages lijken op die uit de Bloed en As-boeken, de opbouw van het verhaal ook. Het is wel weer vlot geschreven, er is veel aandacht voor pikante scènes in dit deel maar het verhaal eromheen had voor mij rapper mogen verlopen. De prioriteiten van de personages waren mij niet ook altijd duidelijk. Er is bijvoorbeeld een grote tijdsdruk (Sera heeft nog maar een paar maanden te leven) maar in plaats van dat ze heel druk bezig zijn met het vinden van een oplossing, is er dus veel tijd voor intimiteiten…

Pluspunten

  • Pikant

Minpunten

  • Herkenbaar
  • Voorspelbaar
  • Dezelfde formule in een nieuw jasje

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: