Aan het einde van de wereld: Meeslepend en hartverscheurend verhaal

Aan het einde van de wereld

πŸ™‹ Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€9,99
Prijs gecheckt op 27 september 2023 11:32
Amazon.nl
€9,99
Bol.com

In Aan het einde van de wereld lees je het verhaal van Ernt Allbright. Hij keert terug van de oorlog in Vietnam maar hij is niet meer wie hij was. Hij is opvliegend, rusteloos en depressief. Hij verliest baan na baan en hiermee brengt hij zijn gezin in de problemen. Hij maakt een impulsieve beslissing: het gezin verhuist naar de grens van Amerika: het ruige Alaska. Hier kunnen ze volgens hem een nieuw bestaan opbouwen en zal alles beter worden.

  • PTSD
  • Overleven in het wild
  • Huiselijk geweld
  • Opgroeien

Samenvatting Aan het einde van de wereld

Ernt Allbright keert terug van de oorlog in Vietnam maar hij is niet meer wie hij was. Hij is opvliegend, rusteloos en depressief. Hij verliest baan na baan en hiermee brengt hij zijn gezin in de problemen. Hij maakt een impulsieve beslissing: het gezin verhuist naar de grens van Amerika, het ruige Alaska. Hier, aan het einde van de wereld kunnen ze volgens hem een nieuw bestaan opbouwen en zal alles beter worden.

Het boek in de winkel kopen

Via de bekijk-knop ga je direct naar de webwinkel toe!

Een fragment uit Aan het einde van de wereld

β€œI need this, Cora. I need a place where I can breathe again. Sometimes I feel like I’m going to crawl out of my skin. Up there, the flashbacks and shit will stop, I know it. We need this. We can go back to the way things were before β€˜Nam screwed me up.”

Leni, zijn dertienjarige dochter, hoopt dat deze nieuwe kans een betere toekomst voor haar familie zal bieden. Ze snakt naar een plaats waar ze kan aarden en waar zij en haar moeder er echt bij kunnen horen. Haar moeder Cora, doet alles om haar man tevreden te houden en dus volgen ze Ernt in zijn gewaagde plannen in de hoop dat hij weer wordt zoals voor de oorlog. In eerste instantie lijkt Alaska precies te zijn wat ze nodig hadden: ze komen terecht in gemeenschap van sterke mannen en vrouwen, die gewend zijn aan het harde bestaan in dit afgelegen gebied.

Maar wanneer de winter nadert, de nachten langer worden, het eten schaarser en het leven hard, beginnen de eerste scheuren in de familierelaties wederom zichtbaar te worden. Wanneer Ernt in een kwade bui met de auto vertrekt, en Leni en Cora ingesneeuwd achterblijven, ver van de bewoonde wereld en ver van hulp, beseffen ze zich pas echt dat ze er alleen voor staan.

Aan het einde van de wereld

Over de auteur: Kristin Hannah

Kristin Hannah is een Amerikaanse auteur, geboren op 25 september, 1960. Nadat ze afstudeerde aan de universiteit van Washington heeft ze in de reclamewereld gewerkt. Daarna heeft ze aan de universiteit van Puget Sound rechten gestudeerd en heeft ze binnen dit veld gewerkt voordat ze een fulltime schrijver werd. Haar eerste boek schreef ze samen met haar moeder, die toenterijd stervende was aan kanker. Dit boek is nooit gepubliceerd.
The Nightingale / De nachtegaal is haar meest verkochte boek: inmiddels zijn er wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren gepubliceerd en is het uitgegeven in 45 verschillende talen.

Hannah woont in Washington samen met haar man en haar zoon.

‘Aan het einde van de wereld’ review

Titel: πŸ‡³πŸ‡± Aan het einde van de wereld / πŸ‡¬πŸ‡§ The Great Alone

Genre: Historische fictie

Auteur: Kristin Hannah

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 October 2019

ISBN: 9789022588499

Aantal pagina's : 528

4.5

Summary

Voor mij staat dit boek in de top drie van de werken van Kristin Hannah die ik (tot op heden) gelezen heb. Het behandelt zeer interessante aspecten: het feit dat er voor de soldaten die terugkeerden uit Vietnam geen nazorg was, bijvoorbeeld. Het laat op een zeer confronterende manier zien welke verregaande effecten dit op de samenleving had. Dit in combinatie met het feit dat vrouwen in de jaren 70 nog steeds vrijwel machteloos stonden, schetst een onmogelijke situatie die de lezer frustreert. Door de ogen van een kind bekeken, wens je niets liever dan dat alles goedkomt. Ook hier weet Hannah de lezer weer te grijpen en te boeien tot de laatste bladzijde.

Pluspunten

  • Goede verhaallijn
  • Goed uitgewerkte personages
  • Meeslepend

Minpunten

  • Het einde zou iets uitgebreider mogen, maar nu ben ik eigenlijk aan het zeuren.
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie