Alice, het wolvenmeisje: Meeslepend boek

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€10,29
Bol.com
€11,99
Bol.com

Uit het ruige woud van het Olympic National Forest komt op een dag ineens een meisje tevoorschijn. Een klein meisje, 6 jaar oud, totaal verwilderd. Ze kan niet spreken en niemand weet waar ze vandaan komt, wie ze is of wat er met haar is gebeurd. Er is niemand die haar mist.

  • Roman
  • Ouderschap
  • Psychiater
  • Trauma

Samenvatting van Alice, het wolvenmeisje

Ook bekend onder de Engelse titel ‘Wild’.
Uit het ruige woud van het Olympic National Forest komt op een dag ineens een meisje tevoorschijn. Een klein meisje, 6 jaar oud, totaal verwilderd. Ze kan niet spreken en niemand weet waar ze vandaan komt, wie ze is of wat er met haar is gebeurd. Er is niemand die haar mist. Na een schandaal in haar carrière, keert kinderpsycholoog Julia Cates terug naar haar geboortedorp. Ze is vastberaden om het buitengewone jonge meisje (dat ze ‘Alice (het wolvenmeisje)’ noemt) te bevrijden uit haar stilte en er achter te komen wat er in haar verleden is gebeurd. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Julia de hulp nodig van haar zus Ellie, die politieagente is in het dorp. Hun relatie is verre van goed en de komst van Alice zorgt ervoor dat de zussen moeten samenwerken. Het ontrafelen van Alice’ verleden, stelt de kunde van Julia en haar vertrouwen op een goede afloop behoorlijk op de proef.

Bekijk in de winkel

Over de auteur: Kristin Hannah

Kristin Hannah is een Amerikaanse auteur, geboren op 25 september, 1960. Nadat ze afstudeerde aan de universiteit van Washington heeft ze in de reclamewereld gewerkt. Daarna heeft ze aan de universiteit van Puget Sound rechten gestudeerd en heeft ze binnen dit veld gewerkt voordat ze een fulltime schrijver werd. Haar eerste boek schreef ze samen met haar moeder, die toenterijd stervende was aan kanker. Dit boek is nooit gepubliceerd.
The Nightingale / De nachtegaal is haar meest verkochte boek: inmiddels zijn er wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren gepubliceerd en is het uitgegeven in 45 verschillende talen.

Hannah woont in Washington samen met haar man en haar zoon.

"Dit verhaal blijft je bij!"
Wild - Kristin Hannah

Titel: 🇳🇱 Alice het wolvenmeisje / 🇬🇧 Wild

Genre: Historische fictie

Auteur: Kristin Hannah

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Pan

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 10 June 2021

ISBN: 9781529045130

Aantal pagina's : 400

4.5

Summary

Alweer een zalig boek van Kristin Hannah. Ook bij dit verhaal heb ik gemerkt dat ik er nog regelmatig aan terugdacht, terwijl het boek al lang uit was. Het verhaal is vanaf de allereerste pagina boeiend. De personages zijn interessant en realistisch opgezet en het stukje mysterie in het verhaal zorgt voor een mooie combinatie. Net als Julia, wil je als lezer niets liever dan ontdekken wat er precies met Alice is gebeurd. Als je al meer van Kristin Hannah hebt gelezen, mag dit boek zeker niet ontbreken!

Pluspunten

  • Meeslepend
  • Goed uitgewerkte personages
  • Mooie kaft

Minpunten

  • Af en toe voorspelbaar
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie