Anansi – Een roman, een reisverslag en vol geschiedenis.

Anansi

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het verhaal

De verhalen over de slimme spin Anansi zijn al eeuwen oud. Efua, een jong meisje in West-Afrika, heeft ze van haar oma geleerd, en zij heeft ze weer van haar oma geleerd.
Het dorp van Efua is niet veilig, net als zo veel anderen om haar heen, wordt ook Efua gevangen genomen en verkocht op de slavenmarkt van Elmina. Daar ontmoet ze de Nederlandse zeeman Evert, die haar als een normaal mens behandelt.

Efua draagt Anansi met zich mee: wanneer ze in de kerkers van Elmina opgesloten zit, aan bood van een duister slavenschip, in de jungle van Suriname.

Anansi is een boek dat gaat over de verschrikkingen van de slavenhandel, de plantages, de piraten, de gevaren van de zeevaart, handel, corruptie. Een schitterend en sprekend verhaal over een tijd die al ver achter ons ligt. Een chaotische omgeving waarin desondanks de liefde bloeit.

Anansi in de winkel bekijken

Over de auteur

Ted Polet is zelf zeeman geweest. Hij voer onder andere op West-Afrika. Later werkte hij als informaticus, maar de zee liet hem nooit los. Hij is nog altijd actief zeezeiler. Na zijn pensioen is hij begonnen met het schrijven van fictie. Hij is getrouwd en heeft drie zoons. Om onderzoek te doen voor dit boek, bezocht hij Ghana en Suriname.

Anansi

Informatie en beoordeling

Misschien ook interessant: Notities uit de Jungle – Hanya Yanagihara

Titel: Anansi

Genre: Historische fictie

Auteur: Ted Polet

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Palmslag

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 12 June 2023

ISBN: 9789493245877

Aantal pagina's : 306

  • Een schitterende weergave van een vervlogen tijd
4

Review

Is dit een roman? Ja, feitelijk is het historische fictie. Tegelijkertijd is het ook een reisverslag maar het boek zit ook barstensvol feiten en geschiedenis. Het is daarom goed om te zeggen dat dit boek meer is dan slechts historische fictie en dat heb ik tijdens het lezen ook zo ervaren. Het is duidelijk te merken dat Ted Polet veel van het onderwerp afweet, onderzoek heeft gedaan en dat wist hij haarscherp uit te schrijven. De feiten en kennis zijn op een prettige, speelse en vooral natuurlijke manier in het verhaal verweven. Het is een meeslepend verhaal, dat beeldend op papier is gezet. Dit boek weet eigenlijk drie soorten genres in één te vatten en dat is knap gedaan. Het verhaal staat als een huis. Een meeslepend romantisch verhaal, wilde zeevaart, verre landen, ontberingen. Ik heb ervan genoten.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: