Anna en Charlotte – een prima verhaal maar het miste diepgang

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Anna en Charlotte is een historische roman waarin twee vrouwen hun eigen weg proberen te vinden in oorlogstijd.

Een prachtig en ontroerend verhaal dat begint in Duitsland, 1914. Charlotte is de dochter van een machtige landheer in Saksen. Ze woont op een uitgestrekt landgoed en ze heeft de wereld voor haar open liggen. Zeker wanneer ze haat debuut maakt tijdens het balseizoen. Wanneer de oorlog uitbreekt, verandert alles voor haar.

Het is 1919, Anna woont nu in het prachtige Spreewald waar ze wil ontkomen aan de armoede van haar familie. Ze besluit haar geluk te zoeken in Berlijn. Ze vindt daat de energie en levenslust die ze zo miste en ze kan aan de slag als verkoopmedewerkster in het nieuwe Kaufhaus des Westens.

Het verschil tussen het leven van Anna en Charlotte is hartverscheurend maar wanneer ze elkaar eindelijk ontmoeten, blijkt dat ze veel meer overeenkomsten hebben dan ze ooit hadden kunnen denken.

Anna en Charlotte is gebaseerd op echte gebeurtenissen en het is een schitterend verhaal geworden over de levens van twee sterke maar zeer verschillende vrouwen.

Anna en Charlotte in de winkel bekijken

€4,99
Prijs gecheckt op 15 mei 2024 13:39
Amazon.nl
€11,99
Bookspot.nl
€21,99
Bol.com

Over de auteur

Katharina Fuchs is een Duitse schrijfster. Als aan haar wordt gevraagd hoe het is gekomen dat ze schrijfster is geworden, dan zal ze zeggen: “door het lezen!”.

Ze is geboren in Wiesbaden, opgegroeid in Franstalig Zwitserland. Haar ouders hadden een grote voorraad boeken. Daarnaast ging ze altijd op zoek naar nieuwe boeken bij haar vriendinnen, familieleden en mensen in de omgeving. Uiteindelijk begon ze zelf met het schrijven van korte verhalen.

Toen haar eerste boek “Zwei Handvoll Leben” werd uitgebracht, veranderde haar leven voorgoed. De verkoop ging als een speer. Boeken die volgden, werden evengoed een succes.

Probeer ook eens werk van Kristin Hannah.

Informatie en beoordeling

Titel: Anna en Charlotte

Genre: Historische fictie

Auteur: Katharina Fuchs

Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 4 July 2023

ISBN: 9789401620048

Aantal pagina's : 511

  • Er had meer van dit verhaal gemaakt kunnen worden.
3

Review

Het was interessant om door de ogen van twee Duitse gezinnen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog mee te maken. Ik miste echter diepgang bij de personages. Voor mijn gevoel werd er te weinig informatie gegeven en ik had graag meer willen weten over bepaalde personen. Je gaat in vogelvlucht door deze twee wereldoorlogen heen omdat er grote sprongen in de tijd worden gemaakt. Soms is dat erg zonde. Wat ik wel erg leuk vond is dat het verhaal uit verschillende perspectieven wordt verteld.

Het verhaal is vlot geschreven en de hoofdstukken zijn kort wat erg prettig leest en het tempo ligt daardoor hoog. Soms zou het iets duidelijker aangegeven kunnen worden om welk perspectief het gaat, want dit kan soms wat verwarrend zijn. De omschrijving op de kaft gaf mij een ander beeld van het verhaal; het impliceerde een plot dat niet komt.

Kortom: een makkelijk te lezen boek en een prima verhaal, maar ik miste af en toe wat diepgang.

Pluspunten

  • Mooi verhaal
  • Vlot en prettig geschreven

Minpunten

  • Gebrek aan diepgang
  • Ik verwachtte een ander soort verhaal door de omschrijving op de omslag

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: