Avatar the Last Airbender (strip)boeken: welke zijn er?

Avatar last airbender boeken stripboeken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op 22 februari ging Avatar: The Last Airbender serie op Netflix in première. Voor veel mensen is dit de eerste kennismaking met de gave wereld van Avatar: The Last Airbender. Toch kent een grote groep mensen de originele tekenfilmserie uit 2005 al wel. Ik ben zelf erg fan van deze serie. De serie valt op door zijn unieke setting in een fictieve wereld waar de beheersing van de vier elementen: water, aarde, vuur en lucht, centraal staat. De tekenfilmserie werd opgevolgd door Avatar: The Legend of Korra. Er zijn ook een serie stripboeken en normale boeken uitgebracht, die vooral zijn bedoeld om het gat tussen de serie Avatar: The Last Airbender en Avatar: The Legend of Korra op te vullen. In dit artikel bekijk ik deze boeken!

Wat is Avatar: The Last Airbender?

“Avatar: The Last Airbender” is bedacht door Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko. Zij werkten ook samen om de animatieserie tot leven te brengen. De serie debuteerde in 2005 op Nickelodeon, een zender bekend om zijn breed aanbod aan kinder- en jeugdprogramma’s. Deze serie onderscheidt zich door zijn rijke verhaallijn, die zich afspeelt in een fantasierijke wereld waarin mensen de elementen vuur, water, aarde en lucht kunnen beheersen. De hoofdpersoon, Aang, is de laatste overlevende Airbender en de Avatar. Hij is belast met het bewaren van vrede en evenwicht in de wereld. Dit verhaal combineert elementen van oosterse filosofieën, martial arts en een diepgaande karakterontwikkeling, waardoor het zowel bij jongere kijkers als bij volwassenen enorm populair is geworden.

Avatar boeken: Chronicles of the Avatar serie

  • Serie: Chronicles of the Avatar
  • Ook bekend als: Avatar, the Last Airbender – The Kyoshi Novels – Box Set
  • Auteur: F.C. Yee
  • Aantal boeken: 3
  • Tijdlijn: Vóór de gebeurtenissen van de originele tv-serie
  • Hoofdpersonage: Avatar Kyoshi
  • Taal: Engels.
  • Geschikt voor: young adults en volwassenen.

De boekenserie van F.C. Yee, “The Chronicles of the Avatar”, neemt je mee op een onvergetelijke reis die zich afspeelt vóór de gebeurtenissen van de originele tv-serie. Deze reeks gaat over het leven en de legendes van Avatar Kyoshi, een van de meest krachtige en gerespecteerde Avatars in de geschiedenis van deze wereld.  

Avatar, The Last Airbender: The Rise of Kyoshi (Chronicles of the Avatar Book 1)

In het eerste boek, “The Rise of Kyoshi”, maak je kennis met een jonge Kyoshi, die haar plek in de wereld nog moet vinden. Ze ontdekt dat ze de nieuwe Avatar is geworden. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die haar zullen vormen tot de machtige leider. Je volgt haar transformatie: van een verlegen meisje tot een formidabele Avatar. Daarnaast leert ze om om te gaan met de enorme verantwoordelijkheden die bij haar rol horen.

Avatar, The Last Airbender: The Shadow of Kyoshi (Chronicles of the Avatar Book 2)

In “The Shadow of Kyoshi”, het tweede deel, wordt Kyoshi geconfronteerd met de gevolgen van haar groeiende kracht en invloed. Terwijl ze worstelt met haar innerlijke demonen en externe bedreigingen, verkent dit boek de complexiteit van leiderschap en de zware last die komt kijken bij het maken van moeilijke beslissingen. Elke beslissing zal nog generaties lang herinnert worden.

Avatar, The Last Airbender: The Dawn of Yangchen (Chronicles of the Avatar Book 3)

Het derde en afsluitende boek, “The Dawn of Kyoshi”, brengt de climax van haar verhaal. Hierin zien we hoe de eerdere ervaringen van Kyoshi samenkomen om haar definitieve legende te vormen. Dit deel duikt in de ultieme uitdagingen en offers die Kyoshi moet brengen om haar nalatenschap te verzekeren. Het onthult de volledige omvang van haar karakter en de onuitwisbare stempel die ze op de Avatar-wereld drukt.

Stripboeken / Graphic Novels

Er zijn meerdere stripboeken uitgebracht. Allereerst werd tijdens Free Comic Book Day door Dark Horse Comix een serie korte strips uitgegeven. Hier staan korte verhalen in. Deze zijn later voor een deel opgenomen in verzamelalbums genaamd “Avatar: The Last Airbender – The Lost Adventures” en “Avatar: The Last Airbender – Team Avatar Tales.”

Avatar last airbender boeken Graphic novels

Avatar: The Last Airbender – The Lost Adventures

“Avatar: The Last Airbender – The Lost Adventures” is een verzameling van strips die zich afspelen tussen de afleveringen van de originele tv-serie. Deze collectie bevat meer dan zeventig verhalen die door verschillende auteurs en kunstenaars zijn gecreëerd, en biedt een diepere kijk in de avonturen en interacties van de personages buiten de hoofdverhaallijn.

Avatar: The Last Airbender – Team Avatar Tales

“Avatar: The Last Airbender – Team Avatar Tales” is een verzameling van korte strips die verschillende verhalen vertellen over Aang, Katara, Sokka, Toph en andere personages uit de wereld van Avatar. Deze collectie bevat werk van diverse auteurs en kunstenaars en bestaat uit een mix van humor, avontuur en inzicht in de levens van de personages.

Stripboeken die zich afspelen tussen The Last Airbender en The Legend of Korra

Na de televisieserie “Avatar: The Last Airbender” volgde een reeks graphic novels gepubliceerd door Dark Horse Comics, die als directe voortzetting dienen. Deze reeks omvat trilogieën en standalone graphic novels, waarvan de eerste vijf zijn geschreven door Gene Luen Yang met kunst van het team Gurihiru. Vanaf december 2018 nam Faith Erin Hicks het schrijfwerk over met Peter Wartman als kunstenaar. Hieronder vind je per stripboek een samenvatting. Sommige boeken bestaan uit meerdere delen, ook wel parts genoemd.

The Promise: Part 1 – Part 2 – Part 3

Avatar last airbender The Promise

Deze serie begint direct na het einde van de Avatar: The Last Airbender televisieserie. Aang en Zuko zijn vastbesloten om vrede en harmonie tussen de Vuurnatie en de andere naties te herstellen. Hun vriendschap wordt echter op de proef gesteld door hun verschillende visies op de toekomst. De belofte focust op hun worsteling om een evenwicht te vinden tussen traditie en verandering, terwijl ze proberen de kolonies van de Vuurnatie te integreren in een nieuw politiek landschap.

€11,91
Bol.com
€17,02
Bol.com
€30,36
4 nieuw vanaf €30,36
1 tweedehands vanaf €20,03
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 05:31
Amazon.nl
€12,99
Bol.com

The Search: Part 1 – Part 2 – Part 3

Avatar last airbender The Search

De zoektocht neemt je mee op een persoonlijke reis met Zuko, die antwoorden zoekt over het lot van zijn lang vermiste moeder. Samen met zijn vrienden, inclusief Aang, Katara en Sokka, duikt Zuko in het verleden van zijn familie en ontrafelt hij geheimen die zijn leven en dat van zijn vrienden voor altijd zullen veranderen. Het is een verhaal over familie, identiteit en de kracht van vergeving.

The Rift: Part 1 – Part 2 – Part 3

Avatar last airbender The Rift

In “The Rift” komen Aang en zijn vrienden Toph tegen, die hen meeneemt naar een plaats die belangrijk is voor haar familiegeschiedenis. Ze stuiten op spanningen tussen aardemeesters en geesten, waardoor Aang tussen twee werelden belandt: die van de levenden en die van de geesten.

Smoke and Shadow: Part 1 – Part 2 – Part 3

Avatar last airbender Smoke and shadow

Dit avontuur brengt ons terug naar de Vuurnatie, waar Zuko, nu als Vuurheer, geconfronteerd wordt met opstanden en mysterieuze ontvoeringen. Terwijl hij worstelt met zijn leiderschapsrol en de veiligheid van zijn mensen, duiken er vragen op over vertrouwen, macht en het ware pad van een leider. Dit verhaal onderzoekt de uitdagingen van regeren en de schaduwen die het verleden werpt op het heden.

North and South: Part 1 – Part 2 – Part 3

Avatar last airbender North and South

Deze serie focust op Katara en Sokka, die terugkeren naar hun thuis in de Zuidelijke Waterstam. Ze ontdekken dat hun thuis enorm is veranderd en nu het middelpunt is van politieke en culturele conflicten. Dit verhaal onderzoekt thema’s van verandering, identiteit en de strijd om een balans te vinden tussen het behoud van tradities en het omarmen van nieuwe invloeden.

Imbalance: Part 1 – Part 2 – Part 3

Avatar last airbender Imbalance

In “Imbalance” staan industriële vooruitgang en de invloed daarvan op de samenleving centraal. Aang en zijn vrienden worden geconfronteerd met spanningen in een stad waar benders en niet-benders strijden om macht en erkenning. Dit verhaal stelt vragen over gelijkheid, rechtvaardigheid en de rol van technologie in een wereld waar magie en traditie diep geworteld zijn.

Katara and the Pirate’s Silver

Dit verhaal volgt Katara, die zichzelf moet bewijzen in een onverwachte situatie, terwijl haar vrienden niet in de buurt zijn. Ze gebruikt haar vindingrijkheid en waterstuurkunsten om nieuwe bondgenoten te vinden en uitdagingen te overwinnen. Het is een avontuur over moed, zelfstandigheid en de kracht van slim denken.

Toph Beifong’s Metalbending Academy

Toph neemt het voortouw in dit verhaal, waar ze een plek creëert voor jonge metaalstuurbuigers om hun vaardigheden te ontwikkelen en te groeien. Het is een verhaal over leiderschap, het vinden van je plek in de wereld en het overwinnen van onzekerheden om anderen te inspireren.

Suki, Alone

Dit boek richt zich op Suki en haar tijd weg van Team Avatar, waarin ze geconfronteerd wordt met haar eigen uitdagingen. Het verkent thema’s van identiteit, veerkracht en de kracht van gemeenschap.

€15,56
18 nieuw vanaf €11,61
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 05:31
Amazon.nl
€15,59
Bol.com

Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: