Babel

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Babel is een Dark Academia verhaal.

Robin Swift, afkomstig uit Canton, wordt op een onverwachte dag gered van een zekere dood en door professor Lovell meegenomen naar Engeland. Zijn familie is gestorven aan cholera, dus Robin laat niemand achter. Hij krijgt een nieuw en beter leven aangeboden, op voorwaarde dat Robin hard studeert. Latijn, Grieks, Mandarijn en Engels. Hij moet deze talen niet slechts spreken, maar beleven, hij moet erin dromen, hij moet zijn onderbewuste erin trainen. Alles om toegelaten te worden tot Babel, het meest prestigieuze talencentrum ter wereld. In Babel wordt via taal gewerkt met zilver en krijgt het speciale krachten mee. Babel bevat het geheim van deze speciale bewerking van zilver en de studenten worden opgeleid om deze magie voort te zetten.

Terwijl Robin studeert aan Babel maakt hij vrienden, hij heeft een doel, hij heeft een plek gevonden in de wereld. Maar de kennis die hij opdoet brengt een verantwoordelijkheid met zich mee en hij realiseert zich langzaam dat een Chinese jongen die opgegroeid is in Engeland, niet betekent dat hij ook Engels is. De geheimzinnige groep Hermen benadert Robin en vertelt hem over de andere kant van Babel. Robin moet beslissen of hij wil meewerken aan het uitbreiden van de Britse heerschappij in China, of dat hij wil meewerken aan het voorkomen van een oorlog tussen Engeland en China. Wat kiest hij…?

Babel in de winkel bekijken

€17,99
€22,90
12 nieuw vanaf €17,99
12 tweedehands vanaf €12,51
Prijs gecheckt op 4 juli 2024 07:15
Amazon.nl
€17,99
Bol.com
€22,56
€24,00
Bol.com

Over de auteur

Rebecca F. Kuang is vertaler en award-winning auteur. Ze heeft The Poppy War trilogie geschreven en ook Babel is van haar hand. Met name dit laatste boek heeft veel bekendheid gekregen op social media.

Rebecca is momenteel bezig met promoveren op het gebied van Oost Aziatische talen en literatuur aan Yale.

Yellowface is haar meest recente werk dat ook veelvuldig op Instagram en Booktok wordt besproken.

Het werk van Kuang kenmerkt zich door de invloeden uit de Aziatische cultuur en geschiedenis.

Informatie en beoordeling

Titel: Babel

Genre: Fantasy

Auteur: R.F. Kuang

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 September 2022

ISBN: 9780008501815

Aantal pagina's : 560

  • Een interessant en origineel concept met een wisselend tempo.
4

Review

Een zeer veelbelovend plot met een even veelbelovende start. Aan het begin van dit boek was ik gelijk verkocht. Wat een zalig idee: taal als sleutel tot magie. Helemaal inspirerend. Ik ging langzaam lezen omdat ik dacht echt iets bijzonders in handen te hebben waar ik goed van moest genieten. Toch is deze verwachting niet helemaal uitgekomen. Er is in dit boek veel aandacht voor academische taal (wat op zich logisch is) maar ik merkte dat dit het plot bijtijds echt verzwaarde en vertraagde. Lange uitleg over etymologische ontwikkelingen bij bepaalde woorden konden mijn aandacht niet vasthouden, de voetnoten onderin evenmin. Ik heb die op een gegeven moment gewoon overgeslagen en ik ben blij te melden dat het verhaal prima te volgen is. Deze kabbeling in het tempo zorgde ervoor dat ik het boek met vlagen niet weg kon leggen, maar er op andere moment moeite mee had om er weer in te komen.

Van de andere boeken van Kuang heb ik meer genoten dan van deze. Toch kom ik wel op vier sterren uit. De personages zijn weer uitmuntend uitgewerkt, de historische achtergronden zijn helder, geloofwaardig en het magisch systeem is zeer uniek. Dit alles maakt dat het verhaal staat als een huis.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: