Breuklijnen – Een mooi debuut

Breuklijnen

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€12,99
Prijs gecheckt op 10 september 2023 12:28
Amazon.nl
€12,99
Ebook.nl

Wanneer Lies ruzie krijgt met haar vriend, besluit ze terug te keren naar haar ouderlijk huis. Ze vervalt hier direct weer in de oude rollen en patronen en daarmee ook in de complexe relatie die ze met haar moeder heeft. Manoeuvrerend tussen haar eigen angsten en onzekerheden en het verzwegen trauma van haar moeder, probeert Lies te bepalen wie ze zelf is geworden.

Lies zoekt steun bij haar vriendin Emina, met wie ze ook een verwarrende relatie heeft. Maar is Emina wel de persoon om haar te geven waar ze naar op zoek is?

Wanneer Lies een diep weggestopt familiegeheim op het spoor raakt, kan Lies eindelijk de waarheid onder ogen zien en de dingen een plek geven. Over haar moeder, maar ook over haarzelf.

Breuklijnen is een indringende psychologische roman over doorgegeven trauma’s en identiteit, en over de helende kracht van liefde.

Probeer ook eens Het smelt – Lize Spit.

Breuklijnen in de winkel bekijken

Over de auteur

Marleen Stelling is interviewer, programmamaker, journalist en schrijver. Ze studeerde theologie en heeft haar beroep gemaakt van dat wat haar bezig houdt: de relaties tussen mensen. Voor de EO presenteerde ze onder meer de televisieprogramma’s De Nachtzoen, Lazarus, Zie je zondag! en Bid, bedank, bewonder. Breuklijnen is haar romandebuut.

Informatie en beoordeling

Titel: Breuklijnen

Genre: Literatuur, roman

Auteur: Marleen Stelling

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 November 2023

ISBN: 9789046831069

Aantal pagina's : 224

  • Een mooi debuut.
4

Review

Een mooi debuut van Marleen Stelling. Al vanaf het begin van het boek voel je de beklemmende sfeer. Tijdens het lezen werd ik steeds nieuwsgieriger naar de ontknoping van het verhaal. In het boek word je namelijk steeds van de ene verhaallijn naar de andere verhaallijn getrokken. Ik hoopte dat deze verhaallijnen aan het einde van het boek allemaal samen zouden komen waardoor je overal een verklaring voor zou vinden. Ondanks dat dit niet het geval was heb ik echt genoten van het lezen van het boek. Het boek zette mij echt aan het denken en in mijn hoofd probeerde ik verbanden te vinden. Ik had het fijn gevonden als er misschien iets minder verhaallijnen zouden zijn zodat er meer ruimte was geweest om deze verder uit te werken.

Pluspunten

  • Spannende, beklemmende sfeer
  • Zet je aan het denken
  • Interessante verhaallijnen

Minpunten

  • Losse verhaallijnen komen niet samen
  • Verhaallijnen soms wat beknopt
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie