Bridgerton 4: Een nobel streven recensie: de saaie broer

Bridgerton 4 Een nobel streven

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Colin Bridgerton een charmant leeghoofd? Hij kan niet geloven wat Lady Whistledown over hem schrijft! En dat terwijl hij op zoek is naar een vrouw. Dit kan zijn kansen wel eens ernstig verkleinen. Penelope Featherington, kind aan huis, is al sinds jaar en dag smoorverliefd op Colin. Maar ziet hij haar wel staan?

Bridgerton 4: Een nobel streven samenvatting

Daphne, Anthony en Benedict zijn voorzien. Colin is de volgende in de rij. In ‘Een nobel streven’ wordt Colin Bridgerton door Lady Whistledown in een kwaad daglicht gezet, iets wat hem helemaal niet bevalt. Hij is zogenaamd een charmant leeghoofd, maar hij heeft meer in zich dan hij laat zien. Wat als dit geroddel hem nu de liefde van zijn leven heeft gekost?

Penelope Featherington is de beste vriendin van Colins zus en zij is al zo lang ze zich kan herinneren smoorverliefd op hem. De kans dat hij haar ziet staan is echter maar klein. Bovendien heeft Lady Whistledown zijn reputatie een behoorlijke deuk gegeven waardoor hij niet zozeer meer de ideale kandidaat is.

Leuk om te weten: Dit vierde boek vormt de basis voor het derde seizoen van Bridgerton op Netflix.

‘Een nobel streven’ kopen

Over de auteur

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven:

  • Bridgertons, 8 boeken
  • Rokesbys, 4 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken

🇳🇱 Een nobel streven / 🇬🇧 Romancing Mr Bridgerton recensie

Volgend boek in de serie: Bridgerton 5: de hand van de gravin

Titel: 🇳🇱 Een nobel streven / 🇬🇧 Romancing Mr Bridgerton

Genre: Romantisch

Auteur: Julia Quinn

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 July 2020

ISBN: 9789022590881

Aantal pagina's : 464

  • De saaie broer.
3

Summary

Colin is tot nu toe toch wel de minst interessante Bridgerton voor mij. Het grootste deel van het verhaal is hij lomp en verwaand en ik snap gewoon niet dat Penelope zo verliefd op hem is. Als ik haar was, had ik hem allang aan de kant gezet! Het personage van Colin lijkt niet helemaal overeen te komen met hoe hij in de eerdere boeken is neergezet en dat vond ik erg jammer. Het einde van het boek was ook relatief abrupt waardoor je niet helemaal met voldoening achterblijft. Verder biedt dit boek weer alles wat we van JQ gewend zijn!

Pluspunten

  • Romantisch

Minpunten

  • Saai personage
  • Abrupt einde
  • Voorspelbaar

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: