Bridgerton 5: de hand van de gravin recensie: Niet-karakteristiek

Bridgerton 5 de hand van de gravin recensie
€9,99
Ebook.nl
€14,99
Bol.com

In de de hand van de gravin wil Eloise niet trouwen, al helemaal niet met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Toch vindt ze zichzelf ineens in een koets, onderweg naar Sir Philip, de weduwnaar van haar overleden tante (ver verwijderd). Philip zoekt een moeder voor zijn kinderen en een vrouw aan zijn zijde. Waarom niet Eloise, die in haar ongehuwde status waarschijnlijk wanhopig is?

Bridgerton 5: de hand van de gravin samenvatting

In ‘De hand van de gravin’ staat het personage Eloise centraal. Sir Philip is weduwnaar. Zijn vrouw (tante van de familie Bridgerton) is overleden. Hij blijft achter met twee jonge kinderen. Door de brieven die hij uitwisselt met Eloise, weet hij dat ze moet trouwen, maar geen aanzoeken heeft ontvangen. Hieruit maakt hij op dat ze waarschijnlijk wanhopig is. Wanneer hij haar ontmoet blijkt dit geenszins het geval…

Eloise wil helemaal niet trouwen, zeker niet met iemand die ze nog nooit in het echt heeft gezien. Maar door zijn mooie brieven is ze toch aan het twijfelen geslagen en ze vindt zichzelf al gauw in een koets onderweg naar Philip. Wat ze echter niet had verwacht is dat hij op zoek is naar iemand om voor zijn kinderen te zorgen en ze had ook niet verwacht dat hij zo humeurig zou zijn!

De hand van de gravin bekijken:

Zie ook:
Bridgerton 1: de ongetrouwde hertog
Bridgerton 2: de verliefde graaf
Bridgerton 3: een vorstelijk aanbod
Bridgerton 4: een nobel streven

Over de auteur:

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven:

  • Bridgertons, 8 boeken
  • Rokesbys, 4 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken

πŸ‡³πŸ‡± De hand van de gravin / πŸ‡¬πŸ‡§ To Sir Philip, With Love recensie

Volgend boek in de serie: Bridgerton 6: Een royale vergissing

Genre: Historische fictie, roman

Auteur: Julia Quinn

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 28 January 2021

ISBN: 9789402315493

Aantal pagina's : 272

2.5

Summary

Dit vind ik een lastige. Ik vond het personage van Eloise altijd erg leuk (zowel in de boeken als in de serie) dus ik was zelf enigszins teleurgesteld in haar keuze om met Philip te trouwen, alleen maar omdat hij echt echt echt een moeder voor zijn kinderen nodig heeft? Voor iemand die zo erg bezig was met geprezen worden voor meer dan alleen haar vrouw-zijn, is dit huwelijk snel gesloten en lijkt ze erg snel overstag te gaan, voor juist datgene dat ze niet leek te willen…

Pluspunten

  • Romantisch
  • Vlot geschreven

Minpunten

  • Ik kon me niet vinden in het einde
  • Teleurstellende ontwikkeling van het personage
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.