Bridgerton 6: Een royale vergissing recensie: niets vernieuwends

Bridgerton 6 een royale vergissing boek serie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Francesca, 6e kind in de Bridgertonfamilie, ontmoet Michael Sterling tijdens een diner. Michael staat bekend als de meest beruchte rokkenjager van Londen. Wanneer hij echter oog in oog komt te staan met Francesca, wil hij nog maar één vrouw. Een probleem: het diner was ter ere van het huwelijk van Francesca, dat de dag erna zal plaatsvinden. De huwelijkskandidaat is Michaels neef…  

Bridgerton 6: Een royale vergissing samenvatting

In ‘Een royale vergissing’ lezen we het verhaal van Francesca, het zesde kind in de Bridgertonfamilie. Zij ontmoet Michael Sterling tijdens een diner. Michael staat bekend als de meest beruchte rokkenjager van Londen. Wanneer hij echter oog in oog komt te staan met Francesca, wil hij nog maar één vrouw. Een probleem: het diner was ter ere van het huwelijk van Francesca, dat de dag erna zal plaatsvinden. De huwelijkskandidaat is Michaels neef…

Maar dat was een tijd geleden. Nu is alles anders want Michael is weer graaf en Francesca is weer vrij. Zij ziet hem echter als vriend en vertrouweling en niet als potentiële minnaar. Durft Michael de vriendschap op het spel te zetten en haar zijn ware gevoelens te tonen?

‘Een royale vergissing’ bekijken:

Zie ook:
Bridgerton 1: de ongetrouwde hertog
Bridgerton 2: de verliefde graaf
Bridgerton 3: een vorstelijk aanbod
Bridgerton 4: een nobel streven
Bridgerton 5: de hand van de gravin

Over de auteur:

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven:

  • Bridgertons, 8 boeken
  • Rokesbys, 4 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken

🇳🇱 Een royale vergissing / 🇬🇧 When He Was Wicked recensie

Volgend boek in de serie: Bridgerton 7: De edele opdracht

Titel: 🇳🇱 Een royale vergissing / 🇬🇧 When He Was Wicked

Genre: Roman

Auteur: Julia Quinn

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 April 2021

ISBN: 9789402316322

Aantal pagina's : 286

  • Weinig variatie in de personages
3

Summary

Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog een keer: lees deze boeken met behoorlijke pauzes ertussen. De opbouw, de personages, de seks, het is allemaal vreselijk erg hetzelfde. Wanneer je dus, net als ik, de ene na de andere Bridgerton weg leest, wordt het saai en voorspelbaar. An sich zijn de boeken prima geschreven en als je het zelf niet storend vindt dat ieder boek exact hetzelfde is, dan is er niets aan de hand. Wil je echter wat meer ontwikkeling, groei, spanningsopbouw? Pak dan tussendoor even wat anders! Dit 6e deel alweer is dus een exacte kopie van alle 5 delen die het voor gingen. De romantiek is goed maar het plot is gewoon wederom hetzelfde.

Pluspunten

  • Romantisch

Minpunten

  • Niets vernieuwends
  • Vlakke personages

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: