Bridgerton 8: Een man van stand recensie: mooie afsluiter

Bridgerton 8 Een man van stand recensie
€9,99
Prijs gecheckt op 18 februari 2024 16:09
Amazon.nl
€9,99
Ebook.nl

Nadat Gregory Bridgerton al 7 broers en zussen in het huwelijk heeft zien treden, wil hij ook niets liever dan zijn ware liefde vinden. Wanneer hij haar heeft ontdekt, blijkt ze al bezet! Wat te doen? Hij schakelt de hulp in van haar beste vriendin. Al snel blijkt deze samenwerking vruchtbaarder dan van te voren gedacht…

Bridgerton 8: Een man van stand samenvatting

De allerlaatste telg gaat ook het nest verlaten: Gregory Bridgerton (een man van stand) gelooft in ware liefde, maar wanneer hij zijn ware liefde dan eindelijk ontmoet, blijkt haar hart al vergeven aan een ander! Gelukkig krijgt hij hulp van haar beste vriendin Lucinda, die hem belooft om zijn geliefde Hermione in zijn armen te drijven. Maar hoe meer ze samen werken, hoe meer ze van elkaar onder de indruk raken. Helaas is ook Lucinda al verloofd… Zal het Gregory lukken om te trouwen? En zo ja, met wie?

‘Een man van stand’ bekijken:

Zie ook:
Bridgerton 1: de ongetrouwde hertog
Bridgerton 2: de verliefde graaf
Bridgerton 3: een vorstelijk aanbod
Bridgerton 4: een nobel streven
Bridgerton 5: de hand van de gravin
Bridgerton 6: een royale vergissing
Bridgerton 7: De edele opdracht

Over de auteur:

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven:

  • Bridgertons, 8 boeken
  • Rokesbys, 4 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken

🇳🇱 Een man van stand / 🇬🇧 On the Way to the Wedding recensie

Genre: Roman

Auteur: Julia Quinn

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 29 September 2021

ISBN: 9789402317275

Aantal pagina's : 464

  • Prima einde voor een leuke serie.
4

Summary

Een mooi einde van deze serie. Gregory is een relatief onbekend personage nog. In de eerdere boeken heeft hij maar een kleine rol en ook in de serie hebben we nog maar weinig van hem gezien. Wat ik het leukste vond is dat hij zelf zo graag de liefde wil. Hij heeft natuurlijk al 7 broers en zussen voor zich gehad die allemaal dezelfde zoektocht tot een succesvol einde hebben weten te brengen en dat is wat hij ook het allerliefste wil. Het plot blijft tot het einde een soort spannend (we weten natuurlijk allang dat het goed gaat aflopen) maar wie van zijn liefdes gaat hij kiezen? Wie is de ware?

Pluspunten

  • Een mooie afsluiter van deze serie
  • Interessante ontwikkeling in het personage

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.