Bridgerton: alles wat je moet weten

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

Het kan niet anders dan dat je op Netflix hebt gezien dat er een zeer populaire serie staat: Bridgerton. Maar wist je ook dat deze serie gebaseerd is op een reeks boeken? In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten om zoveel mogelijk te kunnen genieten van deze heerlijke boeken!

Waar gaat Bridgerton precies over?

In de serie volgen we de familie Bridgerton, die bestaat uit een moeder en haar acht kinderen: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth. De vader is helaas overleden, iets wat in het eerste boek (en het eerste seizoen) wordt verteld. Het verhaal speelt zich af in Londen, tijdens de negentiende eeuw. Koetsen, bals, elkaar het hof maken en natuurlijk: trouwen.

Hoeveel delen zijn er?

In het eliteleven is er maar een ding het allerbelangrijkste en dat is een goede match vinden. Ieder boek stelt één van de kinderen centraal en we volgen ze in hun zoektocht naar de ware liefde, of in ieder geval de meest geschikte huwelijkskandidaat. Er zijn dus ook acht delen van deze serie.

Bridgerton 1: de ongetrouwde hertog
Bridgerton 2: de verliefde graaf
Bridgerton 3: een vorstelijk aanbod
Bridgerton 4: een nobel streven
Bridgerton 5: de hand van de gravin
Bridgerton 6: een royale vergissing
Bridgerton 7: De edele opdracht
Bridgerton 8: Een man van stand

Kan je de boeken ook los lezen?

Je kan de delen ook afzonderlijk van elkaar lezen, maar het leukste is om ze wel op volgorde te pakken. In ieder deel maakt de familie ontwikkelingen door, die dan verder worden uitgewerkt in de volgende boeken. Om de echt optimale beleving te garanderen, zou mijn advies zijn om ze wel op volgorde te lezen. Wat ik wel als kanttekening zou willen toevoegen: lees ze niet allemaal achter elkaar. Dit heb ik wel gedaan en toen merkte ik dat het wel een beetje veel van hetzelfde wordt. Laat er wat pauzes tussen, lees tussendoor iets anders, of kijk het bijpassende seizoen en gun jezelf op die manier het grootste plezier van deze verhalen!

In welke tijd speelt het zich af?

De Bridgerton-verhalen spelen zich af in de Britse society van de negentiende eeuw. Als je een echte fan bent van deze periode, moet je wel even opletten. Julia Quinn werkt dit tijdperk uit met een knipoog naar de werkelijkheid. Je moet het allemaal dus een beetje losser nemen en niet helemaal serieus. Tijdens het lezen zal je merken dat de personages nogal vrijgesproken zijn en dat er meerdere tradities en gebruiken met een korreltje zout worden genomen.

Het succes van Netflix

Tsja, het valt niet te ontkennen: de serie die te zien is op Netflix is gewoon zalig. De eerste twee seizoenen zijn al uitgebracht, die corresponderen met de eerste twee boeken. Het derde seizoen is in de maak en we kunnen niet wachten. Het derde seizoen zal gaan over het vierde boek. Ik ben benieuwd of de makers dan het derde boek samen hebben gevoegd met het vierde en dat hebben verwerkt in één seizoen, of dat ze gewoon de volgorde hebben aangepast. In het komende seizoen zullen we meer te weten komen over Penelope.

Over Julia Quinn

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven:

  • Bridgertons, 8 boeken
  • Rokesbys, 4 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie