Bridgerton: de ongetrouwde hertog recensie: pikant!

Bridgerton-de-ongetrouwde-hertog

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de ongetrouwde hertog maken we kennis met de Bridgerton-familie. De oudste dochter Daphne, heeft maar één doel in het leven en dat is een geschikte man vinden om mee te trouwen. Dat is al lastig genoeg, maar om alles nog ingewikkelder te maken wordt de stad geteisterd door de anonieme roddelaarster Lady Whistledown die je reputatie kan maken of breken. Simon, knappe en vrijgezelle hertog wordt gek van alle gretige moeders die hem hun huwbare dochters opdringen. Daphne en Simon besluiten een akkoord te sluiten en te doen alsof ze verloofd zijn. Beiden hebben rust op die manier, iedereen blij. Maar hoe langer dit toneelspel duurt, hoe echter het wordt….Kan Daphne Simon overtuigen om een echt huwelijk te sluiten?

Bridgerton de ongetrouwde hertog samenvatting

Daphne Bridgerton heeft één taak in het leven: trouwen met een rijke en geschikte man. Als oudste dochter kan zij de lat hoger leggen voor haar andere zussen dus de druk is groot. Om alles nog een beetje erger te maken, wordt de hele adel nauwlettend in de gaten gehouden door Lady Whistledown (identiteit onbekend) en verschijnen alle sappige roddels en misstappen een dag later in haar persoonlijke roddelkrant. Dat betekent dat ze ieders reputatie kan maken, maar ook breken. Dan komt Simon Basset is haar leven: de ongetrouwde hertog.

Simon Basset is knap, rijk en vrijgezel. Hij wordt lastiggevallen door alle moeders met huwbare dochters en kan geen rust vinden.

Daphne en Simon sluiten de handen ineen en veinzen een verloving. Ieder heeft rust en ieder is blij. Maar dan beginnen er bij Daphne toch echte gevoelens te ontstaan naarmate dit toneelspel voortduurt. Kan er misschien toch een echt huwelijk voortkomen uit deze act?

‘De ongetrouwde hertog’ in de winkel bekijken

Over de auteur

Julia Quinn is groot voorstander van het idee dat ook slimme vrouwen graag romantische boeken lezen. Haar boeken zijn vertaald in 32 talen.

Tijdens haar laatste jaar aan Harvard ontdekte JQ dat ze eigenlijk niet echt wist wat ze met haar leven wilde en dit leidde tot een depressie. Wat heeft haar hierdoor gesleept? Dat eigenlijk niemand van haar leeftijd het wist. Ineens kreeg ze een gek idee: waarom zou ze niet een van de romantische boeken schrijven die ze zelf zo graag leest? En zo geschiedde. De studie die ze had uitgekozen om te starten werd een jaar uitgesteld. Toen ze besloot een tweede boek te schrijven werd de studie nogmaals opgeschoven. Lang verhaal kort: ze is nooit begonnen.

JQ heeft vijf series geschreven:

  • Bridgertons, 8 boeken
  • Rokesbys, 4 boeken
  • Smythe-Smith Quartet, 4 boeken
  • Bevelstoke, 3 boeken
  • The Splendid Trilogy, 3 boeken

Volgende boek in de serie: Bridgerton 2: de verliefde graaf

🇬🇧 The Duke and I / 🇳🇱 De ongetrouwde hertog recensie

Titel: 🇬🇧 The Duke and I / 🇳🇱 De ongetrouwde hertog

Genre: New Adult, volwassenen

Auteur: Julia Quinn

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 January 2021

ISBN: 9789022593639

Aantal pagina's : 432

  • Pikant!
4

Summary

Eerlijk toegegeven: ik heb eerst de serie gezien en toen pas de boeken gelezen. De serie maakt natuurlijk al wel vrij duidelijk dat dit niet bepaald een serieus kostuumdrama is en dat het hier ook geen Victoriaanse roman betreft á la Pride and Prejudice. De boeken zijn dat ook niet. Netflix is dus trouw bij het verhaal gebleven. Ik kon niet wachten op de nieuwe seizoenen dus vandaar dat ik de boeken ben gaan lezen en ik raad ieder ander aan dat ook te doen als jij net als ik het wachten zat bent! Wel een kleine waarschuwing: Quinn bouwt de boeken steeds exact hetzelfde op. Mijn advies is om af en toe even wat anders tussendoor te lezen, anders wordt het echt teveel van dezelfde smaak. De boeken lezen vlot omdat ze erg toegankelijk geschreven zijn en het is ook wel weer verfrissend om op deze manier over een tijdperk te lezen dat normaal gezien gekenmerkt werd door preutsheid en kuisheid. The Duke and I is een leuk boek met ook wel wat humor erin verstopt waarin we kennis maken met alle personages die in de andere boeken een grotere rol gaan spelen. Ideaal voor de fans van Downton Abbey (maar dan met een beetje meer pit).

Pluspunten

  • Romantisch

Minpunten

  • Hatelijk dat ze de ‘filmeditie’ als kaft hebben genomen
  • Voorspelbaar

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: