Burning Crowns: het laatste deel in de Twin Crowns serie!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Burning Crowns is het derde en laatste deel in de serie . Bekijk ook deel 1: Twin Crowns en deel 2: Cursed Crowns. Alle delen zijn ook in het Nederlands beschikbaar!

Koninginnen Rose en Wren hebben de strijd om Anadawn overleefd en de magie teruggebracht in hun koninkrijk. Het duister loert in de schaduwen van Eana.

Wren maakt zich zorgen. Vanaf het moment dat ze de bloedvloek over prins Ansel heeft uitgesproken, is haar magie slecht te controleren. De spreuk schepte een band tussen Wren en de man die ze heel erg hard probeert te vergeten: ijskoude koning Alarik van Gevra. Een vloek die aan hen beiden vreet. Om dit recht te zetten moeten ze een reis door de noordelijke bergen maken om een genezer te raadplegen, onder toeziend oog van kapitein Tor Iversen

Rose wordt opgejaagd. Ze ontwaakt op een nacht en ontdekt haar ondode voorganger Oonagh Starcrest naast haar bed die haar komt waarschuwen: geef de troon op of je wordt geconfronteerd met een oorlog die Eana zal vernietigen. Rose weet niet wie ze om hulp kan vragen en richt zich uit wanhoop tot Shen-Lo van het Sunkissed koninkrijk. Maar wat ze daar aantreft zal haar hart breken.

Wanneer Oonagh alles bedreigt wat Rose en Wren liefhebben, zullen ze alles op alles moeten zetten om Eana te redden, zelfs als dat vraagt om een offer dat ze niet bereid zijn te brengen…

Burning Crowns in de winkel bekijken

Over de auteurs

Catherine Doyle en Katherine Webber zijn beiden succesvolle auteurs. Ze zijn naast collega’s ook schoonzussen.

Catherine groeide op bij de Atlantische Oceaan waar haar liefde voor lezen begon met het lezen van Ierse mythes en legendes. Ze heeft de serie Blood for Blood geschreven en de Storm Keeper trilogie. Ze woont in Ierland met haar verloofde Jack en haar hondje Cali.

Katherine komt uit het zuiden van Californië en heeft veel van haar jeugd in de Palm Springs woestijn doorgebracht. Ze heeft Only Love Van Break Your Heart geschreven en The Revelry. Ze woont momenteel in Londen, met haar man en haar dochters.

Samen hebben ze Twin Crowns geschreven en ook de vervolgdelen Cursed Crowns en Burning Crowns hebben ze samen uitgewerkt.

Informatie en beoordeling

Titel: Burning Crowns

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Catherine Doyle en Katherine Webber

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Èlectric Monkey

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 25 April 2024

ISBN: 9780008617530

Aantal pagina's : 480

  • Een degelijk fantasywerk.
4

Review

Een degelijk fantasywerk. Ik zal niet klagen over de voorspelbaarheid van het verhaal, want het einde zagen we natuurlijk al van verre aankomen. Dit maakte het echter niet minder saai om te lezen. De personages zijn sympathiek en en verhaal is interessant. De stappen die het plot doorloopt zijn redelijk standaard: er moet een vloek worden opgeheven en dat vraagt om een bepaald offer, je kent het wel. Het is gewoon een lekker verhaal, dat vlot wegleest, leuke en interessante personages (er was er geen een die echt irritant was!). It’s an easy ride.

Mooi om te zien dat de personages van Wren en Rose groei hebben doorgemaakt ten opzichte van het eerste deel.

Jammer dat de kaft niet bepaald matcht met de kaften van de eerste twee delen: waarom oranje?? Zonde! Maar goed, een boek moet je niet op de kaft beoordelen natuurlijk. Het staat alleen wat jammer in de kast.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: