Catch – Een heerlijke jongerenthriller

Catch

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Catch, een jongerenapp om potentiële nieuwe dates op te vinden, is razend populair. Zo maakt Roos er ook gebruik van. Daar leert ze Noah kennen. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet maar ze voelen elkaar als geen ander aan.

Ondertussen wordt er in de stad een dood meisje gevonden, niet voor de eerste keer. Net als het eerdere slachtoffer is ze gekleed in een prinsessenjurk en wordt er dus rekening gehouden met een seriemoordenaar.

Roos’ vader werkt bij de krant en daar heeft men het vermoeden dat de moordenaar via Catch zijn slachtoffers kiest. Kan Roos Noah wel vertrouwen? Of het met hem afspreken de domste fout van haar leven?

Misschien ook interessant: Het Penthouse – Lotte Boot

Catch in de winkel bekijken

Over de auteur

Elvin Post is bekend door zijn thrillers voor volwassenen waarmee hij verschillende prijzen heeft gewonnen. ‘Catch’ is zijn tweede jeugdthriller. Hij is naast auteur ook journalist.

Zijn debuutthriller ‘Groene vrijdag’ leverde hem de Gouden Strop op en daarmee was hij de eerste debutant ooit die deze prijs in de wacht sleepte.
Elvin bezoekt graag scholen om te spreken over het schrijven van spannende boeken.

Informatie en beoordeling

Titel: Catch

Genre: thriller, YA

Auteur: Elvin Post

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: De Fontein

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 25 April 2023

ISBN: 9789026166266

Aantal pagina's : 256

  • Spannend en onvoorspelbaar
4

review

Een heerlijke, hedendaagse jeugdthriller die makkelijk wegleest. Wat mij betreft had er ietsje meer spanning in gemogen want in het midden zakt het tempo van het verhaal een beetje in. Wel vind ik het een zeer goed gekozen onderwerp wat de jeugd ook hopelijk aan het denken zet: hoe gevaarlijk is het om zomaar met iemand af te spreken die je niet kent? Roos is een goed uitgewerkt en herkenbaar personage waardoor het heel makkelijk was om je in haar in te leven. Hierdoor voelde ik haar spanning zelf ook. Het mooiste aan dit boek vond ik wel de onvoorspelbaarheid. Bij iedere thriller ga je toch raden wie dan de dader zou kunnen zijn, maar ik had het mis deze keer! Gaaf detail: de moordenaar komt ook aan het woord in het boek en voor hem zijn zwarte bladzijden gereserveerd waardoor het allemaal nog een tikje dramatischer wordt gemaakt.

Pluspunten

  • Spannend concept
  • Goed uitgewerkt
  • Herkenbaar personage
  • Hedendaags onderwerp

Minpunten

  • Ietsje meer spanning was leuk geweest

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: