Check & Mate – de liefde is aan zet

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Check & Mate is bekend van Tiktok!

Mallory Greenleaf is helemaal klaar met schaken, ondanks haar talent. Schaken heeft alles overhoop gegooid. Ze doet met grote tegenzin mee aan een laatste toernooi voor een goed doel, en tegen alle verwachtingen in verslaat ze Nolan Sawyer, de huidige wereldkampioen.

Nolan wil het opnieuw tegen haar opnemen, maar waarom? Als Mallory slim is, laat ze het hierbij. Ze heeft gewonnen. Game over. Maar grote geldprijzen zijn aantrekkelijk en haar familie kan het geld zeker goed gebruiken. Gewoon een potje schaken voor de geldprijs, wat kan er mis gaan? Mallory merkt echter dat het schaken haar toch niet zo onberoerd laat als ze had gedacht maar daarnaast komt ze er ook achter dat er niet alleen op het bord spelletjes worden gespeeld…

Check & Mate is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar onder dezelfde titel.

Check & Mate in de winkel bekijken

€12,99
Prijs gecheckt op 8 juli 2024 17:53
Amazon.nl
€14,99
Bol.com
€15,99
Bol.com

Over de auteur

Ali Hazelwood komt oorspronkelijk uit Italië. Ze heeft daarnaast in Japan en in Duitsland gewoond voordat ze naar Amerika kwam om daar haar doctoraat te behalen in neurowetenschappen. Ze is recentelijk professor geworden.
Als ze niet aan het werk is, kijkt ze graag televisie samen met haar drie katten en haar man.

Ali Hazelwood heeft vooral grote bekendheid gekregen door ‘De liefdeshypothese’, wat op Booktok behoorlijk in de spotlight heeft gestaan. Fans van Hazelwood kunnen hun lol op, want ze heeft nog een heleboel meer boeken op haar naam staan!

Informatie en beoordeling

Titel: Check & Mate

Genre: Roman

Auteur: Ali Hazelwood

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Van Goor

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 November 2023

ISBN: 9789000385034

Aantal pagina's : 347

  • Ben ik wild enthousiast? Nee. Heb ik het boek in één avond uitgelezen: ja.
3.5

Review

Ben ik wild enthousiast? Nee. Heb ik het boek in één avond uitgelezen: ja. Tegenstrijdig, ik weet het. Waar zit het hem in?

Allereerst denk ik dat dit boek heel erg eigentijds is en dus over een jaar of 5 niet meer passend is. Het zit bomvol verwijzingen naar dingen die nu hip zijn (Timothy Chalamet, Riverdale, Tiktok), maar zullen die dingen de lezer nog zo aanspreken over een aantal jaren? Ik vrees van niet. Voor nu werkt het echter prima.

De ongeloofwaardigheid stoorde me op momenten. Een meisje dat nooit serieus gewerkt of getraind heeft om haar schaaktalenten ten volle te doen ontwikkelen, verslaat in ééns, en bovendien bijna per ongeluk, de nummer 1 van de wereld (die bovendien bijna even oud is en ook nog eens razend knap).

Ik heb ook The Queen’s Gambit gezien en de overeenkomsten waren voor mij erg sterk waardoor ik het boek lastig nog kan waarderen als een origineel werk.

 

Dat allemaal terzijde genomen, was het wel een vermakelijk boek. Ideaal voor de vakantie wanneer je geen zin hebt in een heel ingewikkeld verhaal, maar gewoon een romantisch en vlot geschreven boek. Het is luchtig, het heeft een goed tempo, de personages zijn leuk en interessant genoeg en er zit net dat beetje girlpower in waar ik persoonlijk wel erg van houd.

Aan het einde van de rekensom komt ik uit op 3,5 sterren.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: