City of Nightmares – Spannende YA urban fantasy

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

City of Nightmares, een stad die geïnspireerd is op Gotham (Batman) waarin het doodnormaal is dat je gaat slapen met doodsangst. Het zou zo maar kunnen dat je verandert in je ergste nachtmerrie. In deze wereld heeft Ness haar zus verloren omdat zij veranderde in haar grootste angst: een mensenetende spin. Haar zus greep daarna haar vader maar Ness kon ontkomen.

Ness wil er alles aan doen om te voorkomen dat zij ook ten prooi valt aan deze verandering en ze sluit zich aan bij Friends of the Restful Soul, een twijfelachtige organisatie die wel of niet misschien een sekte is. Ness voelt zich veilig bij deze groep maar deze veiligheid is niet gratis. Ze moet werken voor de organisatie en dat kost haar bijna haar leven. Samen met een jongen die al veranderd is in zijn grootste nachtmerrie, moet ze haar weg terug vinden naar de stad Newham om de waarheid te achterhalen. Heeft iemand het op haar gemunt? Wie dan?

City of Nightmares in de winkel bekijken

Over de auteur

Rebecca Schaeffer is de auteur van Not Even Bones, Only Ashes Remain en When Villains Rise.
Het tweede deel van City of Nightmares komt uit in septerber 2023.

Er is nauwelijks informatie over Rebecca Schaeffer bekend.

Tip! Bekijk ook eens The Wrath & the Dawn.

Informatie en beoordeling

Titel: City of Nightmares

Genre: YA, Fantasy

Auteur: Rebecca Schaeffer

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Hodder & Stoughton

Logo uitgever:

ISBN: 10-01-2023

Aantal pagina's : 397

  • Origineel idee, prima uitgewerkt, leest lekker weg.
4

Review

Een chaotisch verhaal met een komische ondertoon. Het is luchtige fantasy wat natuurlijk een prijs heeft: de personages worden niet echt uitgediept, voor de stad is er best wel wat aandacht maar ook daar kon iets meer informatie over worden gegeven. Het plot daarentegen is lekker vlot, het aantal personages is zeer overzichtelijk en het verhaal is niet echt voorspelbaar waardoor het samengevat gewoon een lekker boek is om te lezen. Entertainmentlevel: hoog, complexiteit: niet te hoog. Ik lees graag het vervolg ook!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: