Cleopatra en Frankenstein: ideaal voor de fans van Sally Rooney!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Cleo is pas vierentwintig jaar. Ze is uit Engeland ontsnapt en verhuisd naar New York op zoek naar haar plek in de wereld. Een paar maanden voordat haar studentenvisum afloopt, ontmoet ze Frank. Hij is twintig jaar ouder en hij heeft van zichzelf een succes gemaakt. Frank heeft precies de eigenschappen die Cleo mist en hij biedt haar een kans om gelukkig te zijn, hij biedt haar de vrijheid om te kunnen schilderen, en een kans om haar visum te verlengen. Hun impulsieve huwelijk heeft echter onomkeerbare gevolgen voor hunzelf, maar ook voor de levens van de mensen die dicht bij hen staan.

Je leest niet alleen het verhaal van Cleo en van Frank, maar ook vanuit de perspectieven van hun dierbaren. Een veelbelovende nieuwe stem in de wereld van de boeken! ‘Cleopatra en Frankenstein’ is echt een tip voor de fans van Sally Rooney.

” Cleopatra en Frankenstein’ in de winkel bekijken

Over de auteur

Coco Mellors is geboren in Londen en als tiener verhuisd naar New York. Na vijftien jaar in New York te hebben gewoond, verhuisde ze naar Los Angeles in 2020.

‘Cleopatra en Frankenstein’ is haar debuut. Dit boek is uitgekomen in februari van 2022 in zowel de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is het boek verkrijgbaar in Duitsland, Italië, Frankrijk, Roemenië, Polen, Tsjechië, Nederlands, Spanje, Portugal, Brazilië, Slovenië en Denemarken.

Momenteel wordt er gewerkt aan een adaptatie voor televisie. Haar tweede boek ‘ Blue Sisters’ is uitgekomen in mei 2024.

In haar vrije tijd is Coco Mellors meestal in de bibliotheek te vinden.

Informatie en beoordeling

Titel: Cleopatra en Frankenstein

Genre: Roman

Auteur: Coco Mellors

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Ambo Anthos

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 8 February 2022

ISBN: 9781635576818

Aantal pagina's : 384

4

Review

Dit is een boek dat gaat over de personages. Niet zozeer over het verhaal. Het is ook niet een boek dat erop uit is om jou van de personages te laten houden, want veel van hen zijn onuitstaanbaar (want het is toch best een aardige verzameling van clichés). Toch kruipen ze onder je huid en zal je merken dat je een tijd na het lezen nog altijd aan ze moet denken.

Er is niet echt sprake van een enorm plot, behalve het verloop van het huwelijk tussen Cleo en Frank en de verschuiving van de balans tussen hen. Deze titel wordt vaak aangeraden in combinatie met Sally Rooney’s werk. Ik vond haar boeken niet zo heel goed, maar ik merkte dat ik dit boek met aandacht heb gelezen en er ook plezier in had! Het begin was wel even een beetje tenenkrommend, maar daarna pikte het verhaal mij toch op.

Ik denk dat de meningen over dit boek best uiteen zullen lopen, ik heb er in ieder geval plezier aan beleefd.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: