Club Lees: 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ik heb dit boek gelezen via de app van Club Lees.

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld is het verhaal van ‘Tequila’ Leila die in de haar laatste minuten terugkijkt op haar bijzondere leven. Aan de hand van haar excentrieke vrienden, diepgaande liefdes en belangrijke gebeurtenissen uit haar ingewikkelde leven, krijgt de lezer een inkijkje in haar geschiedenis, en haar einde.

Haar naam was Leila. Nooit of te nimmer zou ze het goedvinden dat er in de verleden tijd over haar werd gesproken. Bij de gedachte alleen al voelde ze zich klein en vernederd, en zo wilde ze zich absoluut niet voelen. Nee, zij zou aandringen op de tegenwoordige tijd – ook al begon ze nu met een wee gevoel te beseffen dat haar hart ineens niet meer klopte, en dat haar ademhaling was gestopt, dus hoe ze het ook wendde of keerde, ze kon niet ontkennen dat ze dood was.

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld in de winkel bekijken:

Over de auteur

Elif Shahak is een Turkse schrijfster die al 19 boeken op haar naam heeft staan, waarvan 12 romans. The Island of Missing Trees (Het eiland van de vermiste bomen) stond op de shortlist voor de Costa Novel Award. Haar boeken zijn bestsellers over de hele wereld. 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld kreeg in Nederland extra aandacht door Club Lees.

10 minuten 38 seconden stond op de shortlist voor de Booker Prize en op de lijst voor de RSL Ondaatje Prize en het was tevens Blackwell’s Book of the Year.
Shafak is gepromoveerd in politieke wetenschappen en ze heeft op verschillende Turkse, Engelse en Amerikaanse universiteiten les gegeven.

Meer zoals dit

Zolang de citroenbomen bloeien – Zoulfa Katouh

De bijenhouden van Aleppo – Christy Lefteri

Stilte heeft een eigen stem – Ruta Sepetys

Informatie en beoordeling

Titel: 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld

Genre: Roman

Auteur: Elif Shafak

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 October 2022

ISBN: 9789046830277

Aantal pagina's : 320

  • Bijzonder treurig, mooi en onderbouwd
4.5

Review

Soms weet je gewoon dat de schrijver wéét waar hij of zij het over heeft. Dat is in 10 minuten 38 seconden echt aan de hand. Je voelt bijna dat het niet verzonnen is, dat het geen fictie is, maar dat de personages écht zijn, dat het een onderbouwd verhaal is dat staat als een huis. Meer wil ik hier eigenlijk niet over zeggen behalve: lees dit boek en ervaar het zelf!


Categorie: Club Lees, Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: