Confettiregen: De flaptekst doet geen recht aan de inhoud

Confettiregen review

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€12,99
Ebook.nl
€14,99
Luisterrijk.nl

Het verhaal van Wobie, die begint te ontdekken dat hij anders is. Anders dan zijn broers, anders dan de jongens op school en vooral ook anders dan hij zelf dacht te willen zijn. In dit boek wordt zijn zoektocht naar wie hij dan wel wil zijn op een fantastische manier beschreven. Een worsteling, vol liefde en vriendschap.

  • Ware aard
  • Jezelf durven zijn
  • Innerlijke zoektocht
  • Confetti

Het verhaal in Confettiregen

Confettiregen is het verhaal van Wobie, die begint te ontdekken dat hij anders is. Anders dan zijn broers, anders dan de jongens op school en vooral ook anders dan hij zelf dacht te willen zijn. In dit boek wordt zijn zoektocht naar wie hij dan wel wil zijn op een fantastische manier beschreven. Een worsteling, vol liefde en vriendschap.

Over de auteur: Splinter Chabot

Splinter Chabot is geboren op 3 maart 1996, in Den Haag. Hij is de derde zoon van Bart Chabot (ook schrijver). Hij studeerde politicologie en theaterwetenschappen en heeft een tijdje in de politiek gewerkt. Hij heeft echter laten weten dat hier niet zijn ambities lagen.

Zijn eerste boek, ‘Confettiregen‘, verscheen op zijn verjaardag in 2020. Hoewel de hoofpersoon een andere naam heeft gekregen, spreekt Splinter hier wel van een autobiografisch verhaal over zijn eigen coming-out. In november datzelfde jaar bracht Chabot een bundel uit met daarin de reacties die hij ontving van zijn lezers, genaamd ‘Roze brieven’. In deze bundel wilde hij de mensen steunen en een plaats aanbieden die dezelfde worsteling als hij hebben moeten doormaken. Hiermee wil hij de kwestie van ‘jezelf ontdekken’ een meer zichtbare plaats geven.

In april vorig jaar is bekend gemaakt dat er een verfilming van Confettiregen gemaakt zal worden door Michiel van Erp.

In 2022 heeft Splinter Chabot nog een nieuw boek uitgebracht: Als de hemel genoeg ruimte heeft.

Confettiregen in de winkel bekijken

Beoordeling van Confettiregen

Titel: Confettiregen

Genre: Roman, literatuur

Auteur: Splinter Chabot

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Podium

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 May 2022

ISBN: 9789463811538

Aantal pagina's : 344

4

Summary

Een prettig boek. Niet baanbrekend zoals dit wel werd omschreven, maar zeker leuk en aangenaam om te lezen. Het boek sprak mij in eerste instantie niet zo aan omdat ik erg bang was voor het verhaal van iemand die tijdens het opgroeien alles had (want arm waren ze toch echt niet) en dat dit verhaal er was om te laten zien dat ook mensen aan de grachtengordel zo hun moeilijkheden in het leven hebben gehad. Dit viel reuze mee! Tijdens het kijken van ‘Wie is de mol’ werd ik toch wel een beetje verliefd op Splinter: open, eerlijk, grappig en zeer sympathiek. Dit is helemaal terug te herkennen in dit mooie boek. Splinter schrijft een zeer sympathieke hoofdpersoon en stiekem heb ik Wobie omgedoopt tot Splinter zelf. Het verhaal speelt helemaal in op de gesprekken en discussies van nu, waarin jezelf kunnen zijn een centraal onderwerp is. Het taalgebruik is levendig, vrolijk, vriendelijk. Geen onnodige opsmuk, maar wel mooi verwoord. De perfecte balans. Ik denk tevens dat dit voor veel mensen een belangrijk boek zou kunnen zijn, zeker als jij ook met dezelfde vragen zit als Wobie. (Zou Wobie een anagram zijn van (David) Bowie? Ik vraag het me gewoon af).

Pluspunten

  • Gave kaft die de aandacht trekt!
  • Eerlijk geschreven
  • Mooie taal
  • Belangrijke boodschap

Minpunten

  • De flaptekst doet geen recht aan de inhoud
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie