Crescent City: House of Earth and Blood – Alles waar je op hoopt!

Crescent City House of Earth and Blood recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het perfecte leven van Bryce wordt ondersteboven gegooid wanneer haar beste vriendin Danika op brute wijze wordt vermoord en Bryce zelf maar net weet te ontkomen. De dader blijkt algauw de verkeerde dus Bryce besluit zelf op onderzoek te gaan. Ze krijgt hulp van gevallen engel Hunt. Samen duiken ze in de onderwereld van Crescent City. Ze ontdekken een groot en duister probleem. Ook ontdekken ze vonken voor elkaar, maar of dit handig is?

Goed om te weten: Crescent City: House of Earth and Bloog is het eerste deel uit de lopende Crescent City serie.

Samenvatting: Crescent City: House of Earth and Blood

Het perfecte leven van Bryce Quinlan wordt op zijn kop gezet wanneer op een nacht haar beste vriendin Danika door een demon wordt vermoord. De beschuldigde wordt achter de tralies gezet maar wanneer de moorden opnieuw starten, blijkt er meer aan de hand te zijn. Bryce begint een eigen onderzoek waarin ze alles op alles zet om er achter te komen wie er verantwoordelijk is voor de moord op Danika

Hunt Athalar is een gevallen engel, die als slaaf in dienst van de aartsengelen werkt. Dezelfde aartsengelen die hij ooit van hun troon heeft willen stoten. Zijn brute kracht en vaardigheden worden ingezet om de vijanden van zijn baas uit de weg te ruimen, zonder vragen te stellen.
Wanneer hij kennis krijgt van de demon die huishoudt in de stad, krijgt hij een aantrekkelijke deal aangeboden: help Bryce bij het vinden van de dader en hij zal dichterbij zijn vrijheid komen.

Wanneer Bryce en Hunt in de onderwereld van Crescent City duiken, ontdekken ze een duistere kracht die alles en iedereen bedreigt. Ze ontdekken nog meer: een wederzijdse vonk…

Het wordt geadviseerd om eerst de ACOTAR-serie te lezen voordat je aan Crescent City begint.

Klaar met dit boek? Bekijk dan gauw het tweede deel!

Crescent City: House of Earth and Blood kopen:

Over Sarah J Maas

Wie ook maar een klein beetje heeft rondgesnuffeld op #booktok en #bookstagram, weet dat je niet om Sarah J Maas meer heen kunt. Haar boeken zijn een regelrechte hit! Ze is de auteur van de Throne of Glass serie, A Court of Thorns and Roses serie en de Crescent City serie. De laatste twee zijn lopende series en we wachten vol smart op de nieuwe delen. Momenteel werkt zij aan een televisie-adaptatie van A Court of Thorns and Roses.

Maas is geboren op 5 maart in 1986. Ze groeide op in New York City. Als kind schreef ze al veel verhalen die gebaseerd waren op mythes en verhalen. Ze is afgestudeerd in creative writing.

Al op zestienjarige leeftijd is zij begonnen met haar debuutroman: A Throne of Glass. Ze postte haar eerste paar hoofdstukken online, waar het een van de meest populaire inzendingen werd. Ze baseerde dit verhaal op het sprookje van Assepoester, maar dan was zij niet een dienstmeid maar een moordenaar. De serie, uiteindelijk bestaande uit zeven delen, werd een regelrecht succes en is vertaald in 35 talen.

Haar tweede serie, A Court Of Thorns and Roses, is losjes gebaseerd op Beauty and the Beast. Deze serie bestaat momenteel uit 4 delen en een novelle.

De Crescent City boeken zijn de eerste fantasy-verhalen die Maas voor volwassenen schreef. Hier zijn inmiddels drie delen van uitgebracht: House of Earth and Blood, House of Sky and Breath en House of Flame and Shadow.

Het werk van Sarah J. Maar staat bekend om de intense romantische en sensuele scènes. Vandaar dat de boeken een beetje tussen Young Adult en werk voor volwassenen valt. Wil je meer weten? Lees dan deze blog!

Mijn mening

Titel: 🇬🇧 House of Blood and Earth / 🇳🇱 Huis van aarde en bloed

Genre: Fantasy

Auteur: Sarah J Maas

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Bloomsbury Publishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 3 March 2020

ISBN: 9781635574043

Aantal pagina's : 816

  • Alles waar je op hoopt en meer!
5

Summary

Net als iedere SJM-fan zat ik met smart te wachten tot dit nieuwe deel uitgebracht werd. Het is zeker niet mijn favoriet. Na al het andere werk van Maas gelezen te hebben, was dit even wennen. Het speelt zich af in een urban setting, moderne tijd, mobiele telefoons, computers. Even wat anders dus. Maar, ook hier flikt SJM het weer: ik ben toch weer verkocht. In acht nemend dat dit het eerste deel is van wat alleen maar weer een dikke vette serie kan worden, gaan er best wat pagina’s op aan het opbouwen van een nieuwe wereld. Hier moet je dus wel even rekening mee houden. Maar, het resultaat is episch! De personages zijn weer fantastisch, ze hebben diepgang, achtergrond en ze ontwikkelen. Het detective-aspect is nieuw, anders en zalig. Iedere plottwist is uitgedacht, sluit aan op het verhaal. Alles KLOPT. Voor de meest ultieme beleving van deze serie, zou ik willen adviseren dat je eerst de A Court Of Thorns and Roses serie leest.

Pluspunten

  • intens goed plot
  • perfect uitgedacht
  • perfect uitgewerkt

Minpunten

  • World building (dat duurt eventjes)

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: