Crooked Kingdom: Beter dan het eerste deel!

Crooked Kingdom recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Crooked Kingdom, na de geslaagde missie rekent de groep zich rijk en maken zij zich klaar om de vette beloning te ontvangen. Alleen blijkt dat deze beloning een lokkertje was en dat de groep in plaats daarvan verraden wordt. De bende moet opnieuw de strijd aan gaan maar dit keer om hun eigen huid te redden. Wanneer een waardevol lid van de bende ontvoerd wordt, wordt die strijd nog een beetje ingewikkelder… In Ketterdam staat alles op spanning door de komst van de nieuwe drug ‘jurda parem’ en ligt een oorlog op de loer.

A deal is a deal.

Crooked Kingdom is het vervolg op Six of Crows! / De kraaien: list en leugens.

Crooked Kingdom samenvatting

Het is Kaz en zijn bende dieven gelukt om de onmogelijke missie te voltooien. Helaas blijkt de dikke beloning waar ze alles voor hebben gedaan een lokkertje en worden ze verraden. Opnieuw moeten ze het gevecht aan gaan om hun leven te redden en wanneer een belangrijk lid uit hun groep ontvoerd wordt, is dit moeilijker dan ooit.

In Ketterdam is het gevaarlijke drug ‘jurda parem’ in de bekendheid geraakt en diverse wereldmachten hebben hier interesse in. Hierdoor komen oude en nieuwe vijanden bij Kaz aankloppen om zijn sluwheid in te kunnen zetten in hun eigen belang. Kaz’ loyaliteit wordt hierdoor aardig op de proef gesteld.

Er dreigt een oorlog in Ketterdam: een gevecht om wraak en vergelding dat bepalend zal zijn voor het lot van de Grisha.


“No mourners.
No funerals.”

Crooked Kingdom bekijken

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 16:40
Amazon.nl

Over de auteur

Leigh Bardugo kreeg grote bekendheid dankzij haar trilogy Shadow and Bone, wat door Netflix is omgetoverd tot een serie waarvan de eerste seizoenen uitgebracht zijn. Deze trilogie is onderdeel van het Grishavere-universum waarin ook de Six of Crows (De kraaien) duologie zich afspeelt en ook de King of Scars duologie. Deze verhalen hebben met elkaar te maken, maar kunnen ook los van elkaar gelezen worden.

Voor de meest optimale beleving adviseer ik om eerst de Shadow and Bone boeken te lezen, daarna Six of Crows en af te sluiten met The King of Scars.


Ninth House is haar eerste boek dat ze echt voor volwassenen geschreven heeft, Hell Bent is het vervolg dat ook al uit is. Haar nieuwste boek: The Familiar, is ook voor volwassenen geschreven maar is een mis van historische fictie en fantasy.

Bardugo is van Israelisch-Amerikaanse afkomst. Ze is geboren in Jeruzalem, maar opgegroeid in Californië.

Crooked Kingdom beoordeling

Titel: 🇳🇱 Kraai en Koninkrijk / 🇬🇧 Crooked Kingdom

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Leigh Bardugo

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Square Fish

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 May 2021

ISBN: 9789463492485

Aantal pagina's : 622

  • Beter dan het eerste deel!
5

Summary

Het breekt je hart, maar het is ook grappig. Het is kleurrijk en afgerond. De ontwikkeling van de personages en de emotionele reis die ze doormaken zijn simpelweg steengoed neergezet. Een boek waarna je even stil bent voor je verder kan met je leven…

Pluspunten

  • Compleet
  • Kleurrijk
  • Goed afgesloten

Minpunten

  • Ik wil meer!

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: