Cursed Crowns – Het vervolg op Twin Crowns

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Cursed Crowns is het tweede deel in de Twin Crowns-serie. Bekijk het eerste deel hier. Beide boeken zijn verkrijgbaar in zowel het Engels als het Nederlands. De Nederlandse edities hebben de Engelse titels.
Volgens Tiktok de meest verslavende fantasy-romance van het jaar!

Cursed Crowns – een samenvatting

De tweeling Wren en Rose hebben hun kroon, maar niet iedereen in het land is daar even gelukkig mee. Rose wil daarom een koninklijke rondreis door het rijk maken, om haar volk te laten zien dat ze nergens bang voor hoeven te zijn. Maar door de ontmoeting met een man waarvan ze dacht dat die dood was, ontdekt ze meer geheimen dan haar lief is.

Wren heeft geen zin in de rondreis en vind het tijdverspilling. Ze vertrekt stiekem naar het noorden om daar hun oma te redden. Alarik, de koning van het noorden, stelt haar een ruil voor, een magisch voorstel, maar wel eentje met verstrekkende gevolgen…Wren is wanhopig en ze gaat akkoord.

Vlak daarna herleeft een oude vloek en de zussen moeten hun krachten bundelen.

‘Breek het ijs om de vloek op te heffen. Dood één tweelingzus om de andere te redden.’

Over de auteurs

Catherine Doyle en Katherine Webber zijn beiden succesvolle auteurs. Ze zijn naast collega’s ook schoonzussen.

Catherine groeide op bij de Atlantische Oceaan waar haar liefde voor lezen begon met het lezen van Ierse mythes en legendes. Ze heeft de serie Blood for Blood geschreven en de Storm Keeper trilogie. Ze woont in Ierland met haar verloofde Jack en haar hondje Cali.

Katherine komt uit het zuiden van Californië en heeft veel van haar jeugd in de Palm Springs woestijn doorgebracht. Ze heeft Only Love Van Break Your Heart geschreven en The Revelry. Ze woont momenteel in Londen, met haar man en haar dochters.

Samen hebben ze Twin Crowns geschreven en ook het vervolg Cursed Crowns hebben ze samen uitgewerkt.

Cursed Crowns in de winkel bekijken

Informatie en beoordeling

Titel: Cursed Crowns

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Catherine Doyle & Katherine Webber

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Collins

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 5 July 2023

ISBN: 9789402769012

Aantal pagina's : 558

4

Review

Heerlijke toegankelijke fantasy. Er worden nieuwe werelden ontdekt, nieuwe avonturen beleefd en nieuwe verhoudingen ontdekt. Alles sloot naadloos aan op het eerste deel, dat ik hier vlak voor gelezen heb. Het tempo ligt hoog, het is allemaal niet te ingewikkeld, de sfeer blijft vrij luchtig waardoor je makkelijk door dit boek heen vliegt je lekker kunt opgaan in het verhaal. Ik miste toch iets meer ontwikkeling en groei bij sommige personages, daardoor geen 5 sterren maar slechts 4. Ik verheug me alvast op het laatste deel, want het verhaal is nog niet uit!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: