Daisy Jones & The Six: Heeft meer diepgang nodig

Daisy Jones & The Six recensie
€4,99
Bookspot.nl
€9,99
€19,95
13 nieuw vanaf €9,99
2 tweedehands vanaf €7,46
Prijs gecheckt op 20 februari 2024 15:11
Amazon.nl

Daisy Jones is jong, knap en vrij. Ze kan aardig zingen en ze schrijft haar eigen liedjes. Het enige dat haar carrière nog nodig heeft is iemand die in haar gelooft en die haar een platencontract aanbiedt. Billy Dunne is de frontman van een opkomende band. Hij is afgekickt, heeft een vrouw en kinderen en hij is serieus. Wanneer de twee samen een duet moeten opnemen, is de (muzikale) chemie niet te ontkennen. Wat volgt is een verhaal vol verleidingen: drugs, roem, sex, jaloezie, rock ‘n roll. Een verslavend boek voor liefhebbers van A Star is Born.

Daisy Jones & The Six samenvatting

Dit boek is in het Nederlands en in het Engels verkrijgbaar onder deze titel.

Ook verkrijgbaar van Taylor Jenkins Reid: De zeven echtgenoten van Evely Hugo.

Het is einde jaren 60 wanneer Daisy Jones ervan droomt om beroemd te worden. Ze kan aardig zingen en schrijft haar eigen liedjes. Ze heeft alleen iemand nodig die in haar gelooft en die haar niet alleen maar naar de mond praat om met haar het bed te kunnen delen.

Billy Dunne is de frontman van de opkomende band The Six, krijgt Daisy in zijn schoenen geschoven om met haar een van zijn nummers op te nemen. De muzikale chemie tussen de twee valt niet te ontkennen.

Daisy Jones & The Six is een roman die sterk doet denken aan A Star is Born: een rock ’n roll bestaan vol drugs, muziek, vrijheid en creativiteit. Over de opkomst en ondergang van een band, maar het gaat ook over de kracht van vrouwen die weigeren compromis te sluiten wanneer het aankomt op hun dromen.

Daisy Jones & The Six kopen

Binnenkort als serie te zien op Amazon.com

Over de auteur

Taylor Jenkins Reid heeft een hele rij boeken op haar naam staan. Met ‘The Seven Husbands of Evelyn Hugo’ verkreeg ze veel bekendheid dankzij de sociale media waarop dit boek volop werd gepromoot door de lezers van Booktok. ‘Daisy Jones & The Six’ verkreeg eveneens veel faam en wordt door Amazon zelfs omgezet in een serie.
Naast deze bekende titels heeft Reid nog meer geschreven: Carrie Soto Is Back, Malibu Rising, One True Love, Maybe in Another Life, After I Do en Forever Interrupted.

Informatie en beoordeling

Titel: Daisy Jones & The Six

Genre: Roman

Auteur: Taylor Jenkins Reid

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Ambo Anthos

Logo uitgever:

ISBN: 9789026361333

Aantal pagina's : 400

3

Summary

Een boek dat veelvuldig gepromoot wordt op de sociale kanalen en dat bovendien geadapteerd wordt tot serie, schept hoge verwachtingen. Aan het begin van het boek leken die ook werkelijk waargemaakt te worden: de intriges bouwden zich op, veelvuldig drugsgebruik, creativiteit, vrije geesten. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Toch ontbrak het aan de nodige diepgang die ervoor kan zorgen dat een verhaal je echt raakt. Ik kon me niet zo lekker inleven in de personages en daardoor vond ik het verhaal an sich aan de oppervlakte blijven drijven.

Pluspunten

  • alle ingrediënten zijn aanwezig

Minpunten

  • De nodige emotie ontbreekt
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.