Dan Brown uit? Wat nu? 6 tips!

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

Niets is ergens dan te ontdekken dat het leesmateriaal van je favoriete schrijver op is. Er zijn geen boeken meer, je hebt alles al uit. Heb jij, net als ik, alles van Dan Brown gelezen? Dan is het natuurlijk hartstikke fijn als er boeken zijn die hetzelfde sfeertje neerzetten! Ik had zelf na het lezen van De Da Vince code een erge dip (ik had de boeken zelf niet op de juiste volgorde gelezen). Daarom ben ik op zoek gegaan naar zes vergelijkbare titels die deze leegte kunnen vullen. Hier komen ze!

1. De Vaticaanse moorden – David Hewson

Professor Sara Farnese is aan het werk in de bibliotheek van het Vaticaan wanneer ineens iemand binnen stormt met een pistool en een plastic zak. Deze persoon blijkt een oude vriend van haar te zijn. “Het bloed van de martelaren is het zaad van de kerk” gaat gepaard met het leegwerpen van de plastic zak waarin allerlei bloederig materiaal blijkt te zitten. Niet lang daarna worden in twee kerken in de buurt twee lichamen gevonden. Rechercheur Nic Costa krijgt de zaak toebedeeld maar hij krijgt niet bepaald medewerking van de Vaticaanse politie. Het tegendeel is waar. In de weken die volgen worden er meer moorden gepleegd, die ieder overeenkomsten tonen met het Martelaarschap van de Heiligen (een schilderijenserie van Caravaggio). Costa moet leugens, bedrog en verraad voorbij om tot het binnenste van het Vaticaan door te dringen.

2. De vervalste Vermeer – Jeroen Windmeijer

In het dorpje Vledder wordt een suppoost dood aangetroffen in een van de zalen van het Museum Valse Kunst. Een schilderij ontbreekt. Het is een van de meest beroemde vervalsingen ter wereld, die is gemaakt door Han van Meegeren. Van Meegeren wilde het schilderij laten doorgaan voor een echte Vermeer. Waarom is juist dit schilderij gestolen? De zoektocht naar de waarheid leidt naar een stukje duistere geschiedenis en al rap is het niet meer zo duidelijk wat nu echt is en wat een vervalsing?

3. De acht – Kathrine Neville

New York City, winter 1972. Catherine Velis is een enorme computerexpert en haar werkgever zet haar in bij de speurtocht naar een legendarisch schaakspel dat al vermist wordt sinds de Franse Revolutie. Cat is echter niet de enige die uit is op deze schat en ook niet de enige die het probeerde. Al velen gingen haar voor; allen faalden.

Frankrijk 1790. Mireille wil vluchten uit het klooster en ze ziet een kans. Frankrijk staat in brand. In het klooster is een geheim en de bezitter van dit geheim krijgt daardoor grenzeloze macht. Maar omdat het niet in verkeerde handen mag vallen, moet het stiekem uit de abdij weg gesmokkeld worden.

4. Het volmaakte relikwie – Michael Byrnes

Een verborgen crypte in de Tempelberg wordt verstoord door een gewelddadige roof. Hierbij komen dertien Israëlische soldaten om het leven. Wat is er precies gestolen? Wie zit er achter deze roof? Zijn de Israëliërs schuldig of de Palestijnen? De verhoudingen staan al op scherp maar door deze gebeurtenis komt dit in een nog hoger standje te staan.
Ondertussen worden in Vaticaanstad een geneticus en een antropoloog uitgenodigd om een mysterieuze archeologische vondst te onderzoeken. Uiteraard in het diepste geheim. Ze weten niet hoe dit artefact hier gekomen is. Het onderzoek maakt duidelijk dat het gaat om beenderen van een man die 2000 jaar geleden gekruisigd is.
De politieke rel rondom de diefstal wordt groter en groter en het Vaticaan ziet nog maar één uitweg: ieder die hiervan op de hoogte is moet uitgeschakeld worden…

5. Het Darwin Dilemma – Han Thomas

Antropoloog Mark Enquist toont aan dat er lang voor de eerst bekende menselijke beschaving al oudere beschavingen ontstonden. Hij is hierna zijn leven niet meer zeker.
Nicolas Moreau (wetenschapper) verdwijnt plotseling. Juist wanneer hij het antwoord op een van de grootste raadsels uit de geschiedenis lijkt te hebben: hoe deeltjes miljarden jaren geleden het eerste leven op aarde hebben kunnen maken.
Journaliste Michelle Rousseau zet een zoektocht op en ze ontdekt dat de meningen over de verantwoordelijkheid voor de schepping van de aarde ver uiteen liggen.

6. De geheimen van de Da Vinci Code – Simon Cox

Door De Da Vinci code van Dan Brown raakte een groot publiek bekend met de mysterieuze wereld van geheime boodschappen die verborgen zijn in kunst. Vreemde symbolen in een kapel in Schotland, geheime genootschappen, de zoektocht naar de heilige graal.

Wat is er nu precies echt en wat is fictie? Bestaat de Priorij van Sion nou eigenlijk echt? Wat zijn momenteel de meest recente theorieën over de heilige graal? Welke aanwijzingen zijn in de namen van de personages aanwezig?

Hopelijk kan je hiermee uit de voeten! Het is weliswaar geen Dan Brown, maar wel net zo leuk.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie