Daughter of the Moon Goddess: Sterk debuut!

Daughter of the Moon Goddess recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Daughter of the Moon Goddess lees je over Xingyin, geboren op de maan. Wanneer ze tegen de instructies van haar moeder in stiekem haar magie gebruikt, zijn de gevolgen groot: ze moet de maan verlaten. Ze komt terecht in het koninkrijk van de onsterfelijken en ze krijgt een trainingsplek naast de prins. Xingyin blijkt zeer getalenteerd met pijl en boog. Voor het eerst in haar leven heeft ze een vriend, maar haar hart blijkt meer te willen. Het koninkrijk heeft echter andere plannen. Ondertussen wil Xingyin er alles aan doen om de vloek die haar moeder vasthoudt, te verbreken. Een aantal onmogelijke taken wachten op haar maar Xinyin is vastberaden om ze tot een goed einde te brengen.

Dit is het eerste deel in de ‘Celestial Kingdom’-serie. Zie ook het tweede deel dat al is uitgebracht: Heart of the Sun Warrior.

Samenvatting Daughter of the Moon Goddess

Xingyin is de dochter van de maangodin (Daughter of the Moon Goddess). Haar moeder is naar de maan verbannen als straf op het drinken van een onsterfelijkheidsdrankje. Haar moeder en Xingyin mogen geen magie gebruiken. Omdat Xingyin hier allemaal niets van weet, begaat zij een misstap. Xingyin moet vluchten en komt terecht in het Celestial Kingdom. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden, krijgt ze een trainingsplek naast de prins en leert ze alles wat het koninkrijk te bieden heeft. Ze blijkt talent te hebben voor boogschieten en dit gaat haar ver brengen.
Ook ontdekt Xingyin de wensen van haar eigen hart, maar die staan niet allemaal op één lijn met de wensen van de keizer.

Ondertussen onderzoekt Xingyin de mogelijkheden om de vloek van haar moeder op te heffen zodat ze weer samen kunnen zijn. Dit betekent echter dat ze een aantal onmogelijke taken moet volbrengen die niet zonder gevaren zijn.

My lips moved in a silent vow: that I would return, that I would set my mother free. I did not know how, but I would try with everything that is in me.

Daughter of the Moon Goddess bekijken

Over de auteur

Sue Lynn Tan komt nog maar net kijken in de wereld van de schrijvers, maar ze gaat als een speer. Haar eerste boek, Daughter of the Moon Goddess, is met lovende recensies overladen.
Haar werk kenmerkt zich door de mythes en legendes die ze als kind leerde kennen. Er is maar weinig bekend over Tan.

Vond je dit boek goed? Bekijk deze tips dan ook!

Six Crimson Cranes – Elizabeth Lim
The Dragon’s Promise – Elizabeth Lim

Spin the Dawn – Elizabeth Lim
Unravel the Dusk – Elizabeth Lim

Flame in the Mist – Renée Adieh
Smoke in the Sun – Renée Adieh

Informatie en beoordeling

Titel: Daughter of the Moon Goddess

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Sue Lynn Tan

Uitgave: Sue Lynn Tan

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Harper Voyager

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 January 2022

ISBN: 9780008479305

Aantal pagina's : 512

4.5

Summary

Dit is het debuut van Sue Lynn Tan en ik kan nu al niet wachten op meer. Gelukkig is er het vervolg (en er is nog een derde deel in de maak!). Het verhaal is gebaseerd op de Chinese legende van de Mid-Autumn en dat is duidelijk merkbaar. Alle fantastische elementen zijn aanwezig: een vrouw die verbannen is naar de maan, een hemels koninkrijk, onsterfelijke mensen, draken en demonen, en natuurlijk: magie. We starten gelijk sterk met een spannende achtervolgingsscène waardoor Xingyin haar prachtige wereld moet verlaten. Zoals wel vaker bij fantasy het geval is, is er ook in dit boek weer sprake van een driehoeksverhouding. In dit boek vond ik het echter zeer realistisch en geloofwaardig uitgewerkt, dus complimenten aan de auteur! Een krachtige vrouw in de hoofdrol, die zelf goed weet wat ze wil en geen concessies doet. ‘I am no love-sick puppet, begging for a morsel of affection. I have my own dreams, my own principles, my own honor to uphold”.  Het plot is hier en daar wel wat hak op de tak: telkens wanneer een deel van het probleem is opgelost, ontstaat er weer een nieuw probleem, een nieuwe missie, een nieuwe tegenstander, maar ik vond dit ook wel wat verluchtiging geven.

Pluspunten

  • Luchtig
  • Krachtige hoofdpersoon
  • Realistische driehoeksverhouding
  • Prachtige kaft

Minpunten

  • Veel zijsporen in het verhaal

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: