De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden recensie

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden
€6,99
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 14:03
Amazon.nl
€6,99
Ebook.nl

In de De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden: Allan en Julius leven een paradijselijk leven op Bali, maar eigenlijk vervelen ze zich ook wel. Tevens begint de bodem van de koffer in zicht te komen en moeten ze een plan verzinnen om dat probleem op te lossen. Zo ver komt het echter niet want Allans 101e verjaardag in een luchtballon vol champagne loopt de soep in: ze belanden in zee en worden opgevist door een Noord-Koreaans militair schip dat uranium aan boord mee smokkelt. Ze rollen weer van het ene in het andere en voor ze het weten zijn ze het middelpunt van een wereldwijde politieke kwestie.

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden samenvatting

Van de auteur die ook ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ schreef, nu het vervolg!

‘In de 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden’ leven Allan en zijn maat Julius een perfect leven op Bali. Ze merken alleen dat er langzaam steeds meer stukjes bodem van de koffer te zien zijn en dat hun berg met geld toch wel degelijk begint op te taken. Eigenlijk vervelen ze zich ook wel een beetje. Het is de 101e verjaardag van Allan en dat wordt gevierd in een luchtballon met een heleboel champagne aan boord. Maar zoals altijd, loopt niets zoals gepland en belandt de ballon in zee en worden ze als drenkelingen opgevist door een Noord-Koreaans militair schip dat onderweg is naar huis. Wat Allan en Julius niet weten, is dat in dit schip uranium gesmokkeld wordt voor Kim Jung-Un. Ze rollen weer van de ene in de andere bizarre situatie en voor ze het weten, vormen Allan en Julius het middelpunt van een diplomatieke rel waar Trump, Angela Merkel, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en natuurlijk Kim Jong-Un bij betrokken zijn.

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden kopen

Over de auteur

PĂ€r-Ola Jonas Jonasson is een Zweedse schrijver en journalist die vooral bekend is geworden door zijn boek: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Hij studeerde Zweeds en Spaans aan de universiteit van Göteborg en werkte tot 1994 als journalist voor het dagblad SmĂ„landsposten in VĂ€xjö en voor het Zweedse avondblad Expressen. In 1996 richtte hij het succesvolle mediabedrijf OTW op.

De 100-jarige man was het debuut van Jonassen en dit boek was tegelijkertijd het best verkochte boek in Zweden in 2010. Dit boek is ook succesvol verfilmd.

Inmiddels heeft Jonasson 6 boeken op zijn naam staan. Al zijn werken worden wereldwijd vertaald.

Informatie en beoordeling

Titel: De 100-jarige man die terug kwam om de wereld te redden

Genre: Humor

Auteur: Jonas Jonasson

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Signatuur

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 3 July 2018

ISBN: 9789025452704

Aantal pagina's : 384

  • Levendig, origineel, vrolijk
4

Summary

Wederom een heerlijk vrolijk boek, een perfect vervolg op de ‘100-jarige man die uit het raam klom en verdween’. Omdat ik toch wel nieuwsgierig was naar hoe het verder zou gaan met Allan en Julius was ik blij dat Jonasson ons toch een tweede deel gaf. Het is wederom vrolijk, vol bizarre gebeurtenissen maar op een heerlijk luchtige manier geschreven waardoor de toch wel heftige en serieuze kwesties, niet zo heel erg heftig aanvoelen.

Pluspunten

  • Origineel
  • Vrolijk
  • Passend vervolg

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.