De betovering van april: sprookjesachtige beschrijving

De betovering van april

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De betovering van april gaat over: Vier vrouwen, vier persoonlijkheden, vier verschillende verwachtingen, vier weken aan de Italiaanse kust, samen in één villa.

De betovering van april samenvatting

Engeland, 1922. Vier dames die elkaar niet kennen, besluiten hun financiële krachten te bundelen om een villa te huren aan de Italiaanse kust. Vier personen met verschillende persoonlijkheden en verschillende verwachtingen van deze reis.

Mevrouw Wilkins en mevrouw Arbuthnot zijn beiden niet gelukkig met hun dagelijks leven en ze willen niets liever dan daar even aan ontsnappen. Wanneer ze een advertentie in de krant zien waarin een Italiaanse villa te huur wordt aangeboden, besluiten ze daar samen om te reageren. Ze worden vergezeld door de mooie Lady Caroline en de dominante mevrouw Fisher. Deze dames zijn ook beiden op de vlucht voor de sleur van hun dagelijks leven.

Ieder van deze vrouwen ontdekt in deze Italiaanse maand april een eigen manier om te leven en om te kunnen liefhebben.

Dit boek is opnieuw uitgegeven en gemoderniseerd. Het oorspronkelijke verhaal is uitgebracht in 1922.

De betovering van april bekijken in de winkel

Over de auteur

Elizabeth von Arnim, Gravin Russell, was een Britse schrijfster. Ze is geboren in Australië, groeide op in Engeland en trouwde met Graaf Hennig August von Arnim, een Pruisische aristocraat. Ze trouwde in Londen maar verhuisde daarna naar Berlijn. Het stel had vijf kinderen

Elizabeth von Arnim begon haar carrière als schrijfster in 1898 met het publiceren van een semi-autobiografisch werd over de landelijke idylle. Dit werk werd echter anoniem gepubliceerd, maar even goed een enorm succes. Von Arnim schreef daarna nog 20 boeken die allemaal onder haar eigen naam zijn uitgebracht.

Na de dood van haar man hertrouwde Elizabeth met John Russel, ook een graaf. Dit huwelijk was geen succes en Elizabeth vertrok na haar scheiding in 1919 naar Amerika. Ze stierf in 1941 op 74-jarige leeftijd.

De betovering van april recensie

Titel: De betovering van april

Genre: Roman

Auteur: ELizabeth von Arnim

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Signatuur

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 4 April 2023

ISBN: 9789056727475

Aantal pagina's : 288

  • Een sprookjesachtige beschrijving van een heerlijke vakantie.
4

Summary

Het zijn de jaren 20. Vier dames, die elkaar niet tot nauwelijks kennen, besluiten hun financiële krachten te bundelen om een Italiaanse villa te huren. Hun persoonlijkheden zijn totaal verschillend, evenals de verwachtingen die ze van deze maand hebben. Dit boek is een ode aan de transformatie die een vakantie tot stand kan brengen. Het voelde werkelijk alsof de lezer wordt meegenomen naar een totaal andere wereld, die vele malen verder verwijderd is van ons dan de Italiaanse kust. Elizabeth von Arnim weet heel goed de kleine menselijke tekortkomingen om te zetten in woorden; de zelfzuchtigheid, de kleinzieligheid. Ze weet ook goed de miscommunicaties te omschrijven wanneer mensen elkaars bedoelingen verkeerd opvatten. Na de uitvoerige beschrijvingen aan het begin van het verhaal, werd het in de tweede helft pas echt interessant, toen de interactie tussen de verschillende vrouwen meer en meer werd. Het verhaal speelt zich zo goed als geheel af in en om het kasteel en de enige personen die meedoen zijn de gasten en het personeel. Hierdoor krijg je een besloten setting zonder invloeden van buitenaf waardoor er werkelijk een kleine wereld van verwondering wordt geschapen. Deze wereld heeft uiteindelijk ook weerslag op de vier dames, die ontwaken uit hun normale gang van zaken en tot nieuwe conclusies komen, wijzigingen in hun perceptie van leven en van liefde.

Pluspunten

  • Sprookjesachtig
  • Wereld van verwondering
  • Interessante personages
  • Veel aandacht voor de omschrijving van de personages en de omgeving
  • Levendig

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: