De boeken van Helen Fields: in welke volgorde lees je ze?

Helen Fields

Over Helen Fields

Helen Fields is een voormalig straf- en familierechtadvocate. Hierdoor heeft ze een grote hoeveelheid kennis over de misdaad wat terug te merken is in haar werk. Haar ervaringen als professional hebben haar een oneindige bron van inspiratie gegeven waardoor haar verhalen echt van het blad springen en een hoge mate van authenticiteit kennen. De boeken van Helen Fields zijn inmiddels wereldwijd verkrijgbaar en veelvuldig vertaald.

Na de succesvolle serie over D.I. Callanach & Turner, heeft Helen Fields eerder dit jaar haar eerste psychologische thriller uitgebracht: ‘Degrees of Guilt’. Deze is nog niet vertaald naar het Nederlands.

De schaduwman

De schaduwmaan is een losstaand boek van Helen Fields en is geen onderdeel van een serie. Perfect om eens te proeven van het werk van Helen Fields!

Je ziet hem niet… toch is hij er.

Elspeth, Meggy en Xavier zitten opgesloten in een flat. Waarom ze daar zijn is ze niet bekend. Het enige dat ze weten is dat ze zijn meegenomen door de schaduwman en dat hij ze niet vrij wil laten. Ze zijn wanhopig om te ontsnappen en hebben er alles voor over, zelfs het ontdekken van een zeer duistere waarheid. De schaduwman is namelijk geen nachtmerrie, maar een bedreiging in levende lijve…

€13,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:36
Amazon.nl
€14,99
Luisterrijk.nl
€22,99
Libris.nl

De laatste die sterft

Is de politie hem op het spoor? Of zit hij hen juist achterna?

Edinburgh is in de greep van de grootste dreiging tot vandaag de dag: een crimineel die met bommen aanslagen pleegt. Op meerdere plekken in de staf worden slachtoffers gemaakt en niemand lijkt veilig te zijn voor deze ingenieuze ontploffingen.

Turner en Callanach zijn er wel aan gewend om op dagelijkse basis om te gaan met moord maar wanneer duidelijk wordt dat de bommen valstrikken zijn voor hen en dat de dader het eigenlijk op hen gemunt heeft, lijkt de kans dat ze zelf zullen ontkomen dit keer steeds kleiner…

Het dodental loopt op en de daden worden steeds gruwelijker. Het is een strijd tegen de tijd om te ontdekken wie achter deze aanslagen zit, voordat ze zelf ook een van de slachtoffers zullen worden…

Callanach & Turner 1: Perfecte resten

Eerst grijpt hij hen. Dan breekt hij hen…

Ergens in de Schotse Hooglanden, ver van de bewoonde wereld, staat een lichaam in brand. Het enige dat na afloop over is om de dode mee te kunnen identificeren, zijn tanden en een klein stukje stof. Op hetzelfde moment schreeuwt een vrouw om hulp ergens in een kamer in Edinburgh.

Voor Luc Callanach is het zijn eerste werkdag bij de politie van Schotland en hij krijgt direct een moord toegeworpen. Hij is juist vertrokken bij Interpol en hij is gedreven om zich te bewijzen bij zijn nieuwe team en zijn collega Ava Turner. Maar de moordenaar geeft zich niet zomaar gewonnen maar weet wat hij doet: alle sporen zijn vakkundig uitgewist.

Het duurt dan ook niet lang voor er een nieuwe vrouw ontvoerd wordt en voor Callanach betekent dit een race tegen de klok om het slachtoffer op tijd te kunnen vinden in de hoop haar te redden. Maar het lot van de ontvoerde vrouwen is nog veel erger dan Luc ooit had kunnen bedenken…

€9,99
2 nieuw vanaf €9,99
2 tweedehands vanaf €8,06
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:36
Amazon.nl

Callanach & Turner 2: Perfecte prooi

Bloed zal vloeien…

Midden in het publiek van een rockfestival, valt een medewerker uit een liefdadigheidsinstelling zomaar dood neer. Wat blijkt: zijn buik is opgesneden maar niemand heeft de moordenaar gezien.
Een week later duikt een lichaam in een vuilcontainer op: een basisschoollerares is gewurgd met haar eigen sjaal en daarna gedumpt.

Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Dan blijkt dat er in de stad verschillende gebouwen met graffiti worden beklad en ze ontdekken dat deze beschilderingen boodschappen zijn die gemaakt zijn vóór de moorden plaatsvonden en dat deze zelfs de daad aankondigden. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter…

Callanach & Turner 3: Perfecte dood

Er is geen makkelijke manier om te sterven…

En seriemoordenaar houdt flink huis in Edinburgh zonder dat Callanach en Turner het in de gaten hebben. De slachtoffers worden met gif om het leven gebracht, zodat ze langzaam en op een zeer pijnlijke manier sterven, zonder dat ze ook maar weten dat er gif in hun lichaam zit.

Hoe kan je een moordenaar pakken als hij zich zo verborgen houdt? Hij houdt ervan om zijn slachtoffers vanaf een afstandje te observeren….Lukt het Callanach en Turner om deze onmogelijk sluwe moordenaar te pakken?

€11,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:36
Amazon.nl
€21,99
2 nieuw vanaf €21,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 10:36
Amazon.nl

Callanach & Turner 4: Perfecte stilte

Een bloedige boodschap. Een losgeslagen moordenaar. Een nieuwe zaak voor Luc en Ava…

Net aan de rand van Edinburgh wordt het lichaam ontdekt van een jonge vrouw. Na onderzoek blijkt dat uit de huid een silhouet van een pop is gesneden. Ava Turner en Luc Callanach zitten op een dood spoor, totdat er een kinderwagen wordt gevonden met daarin een pop, gemaakt van huid, naast een achtergelaten baby. Ze realiseren zich dat de moordenaar een vreselijk spel speelt, zeker wanneer nog een jonge vrouw wordt aangetroffen. Kunnen Callanach en Turner hem stoppen voor er nog een slachtoffer valt?

Callanach & Turner 5: Perfecte misdaad

Vanuit de schaduw slaat de moordenaar toe…

Stephen Berry wordt door zijn psycholoog op het allerlaatste moment behoedt voor het springen van een brug maar een week later wordt hij toch dood aangetroffen onderaan een klif. Turner en Callanach onderzoeken of het zelfmoord was of dat hij misschien geduwd is…

Wanneer het onderzoek loopt, blijkt al gauw dat het zaakje stinkt. Een vrouw die dood in bad is aangetroffen, een man die door elektrocutie is gestorven. Het lijkt alsof al deze sterfgevallen onderdeel zijn van een goed uitgedacht plan. Callanach en Turner hebben geen idee hoe dicht ze al bij de moordenaar zijn, die met iedere moord zelfverzekerder lijkt te worden.

Callanach & Turner 6: Perfecte moord

Eenmaal gevangen, kom je niet meer weg…

Bart Campbell zit al uren opgesloten in een container en hij realiseert zich dat de kans erg groot is dat hij zal sterven. Wat er precies gebeurd is, weet hij niet meer. Hij is gedrogeerd en ontvoerd. Wel weet hij dat hij in een container zit aan boord van een schip. Hij is onderweg naar Frankrijk waar hem een verschrikkelijk lot wacht.
Turner en Callanach hebben beiden hun eigen zaak, tot ze ontdekken dat er mensen naar Frankrijk worden vervoerd, in ruil voor mensen die naar Schotland worden verhandeld. Luc en Ava zijn aan zet om deze mensenlevens te redden.

Callanach & Turner 7: Perfecte wraak

De familie van de zestienjarige Adriana Clark is op zoek naar een nieuw leven. Ze besluiten zich te vestigen op het oude Isle of Mull, ver van de kust van Schotland. Maar dan verdwijnt Adriana. De lokale bevolking is vijandig en de politie lijkt onverschillig dus richten de ouders zich tot privé detective Sadie Levesque.

Sadie is de beste in haar werd maar wanneer ze het lichaam van Adriana in een grot terugvindt, met een kroon van zeewier op haar hoofd, weet ze dat ze te maken heeft met iets dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt.

Hoe dieper ze graaft in de geheimen van het eiland, hoe dichter ze bij het gevaar komt en hoe dringender het wordt om de moordenaar te pakken. Wat als Adriana niet de laatste was die sterft?

Nog niet vertaald werk van Helen Fields

The Institution

To beat them, she’ll have to join them…

Op de gesloten afdeling in het strengst bewaakte gevangenisziekenhuis voor criminelen die in de war zijn, wordt een zuster vermoord en haar pasgeboren baby ontvoerd. Er moet losgeld worden betaald en de tijd dringt.

Profiler Dr Connie Woolwine staat bekend om haar inlevingsvermogen in de criminele geest. Ze moet undercover tussen de meest gevaarlijke mannen op aarde en ze moet haar unieke vaardigheden inzetten om de ontvoerde baby terug te vinden, voor het te laat is. Ze heeft vijf dagen om de moordenaar te vinden, maar zal haar geestelijke gezondheid het zo lang volhouden?

Alles van Helen Fields uit? Wil je meer spannende boeken lezen?

Bekijk dan ook eens de werken van Camilla Läckberg of Karin Slaughter!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.