De bronzen stad (City of Brass) – Daevabad #1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De bronzen stad is de Nederlandse vertaling van het eerste deel uit de populaire Daevabad-trilogie: een wervelend en meeslepend verhaal dat zich afspeelt in het Egypte van de achttiende eeuw. In het Engels vind je dit boek onder de titel ‘City of Brass’.

Nahri gelooft niet in magie. Ze leeft op straat en overleeft door de rijke mensen om haar heen op te lichten dus tijd om te dromen heeft ze niet. Tijdens een van haar zwendels gaat er echter iets gruwelijk verkeerd en roept ze, zonder het zelf te weten, een geheimzinnige djinnkrijger op. Deze krijger doet haar beseffen dat magie wel degelijk bestaat en dat het maar beter iets is waar ze snel in gaat geloven want er staat heel veel op het spel. Nahri heeft geen kennis van haar achtergrond, ze weet niet hoe het kan dat ze alle talen spreekt zonder ze ooit te hoeven leren, of hoe het kan dat ze zelf per direct van al haar verwondingen geneest. Maakt zij zelf ook deel uit van deze magische wereld? Ze hoopt dat deze krijger haar meer informatie kan geven dus besluit ze met hem mee te gaan. Maar je moet altijd uitkijken met wat je wenst…

Bekijk ook het tweede deel in deze serie: De koperen koning (Kingdom of Copper)

De bronzen stad in de winkel bekijken

Over de auteur

S. A. Chakraborty is razend populair geworden door haar uiterst succesvolle Daevabad-trilogie. Haar werk heeft haar nominaties opgeleverd voor een heleboel prijzen. De trilogie bestaat uit:

Als ze zelf niet weggedoken zit in boeken, hiket ze graag of breidt ze graag en ze houdt ervan om onnodig ingewikkelde middeleeuwse gerechten te bereiden.
Ze praat graag over geschiedenis, politiek en over islamitische kunst.
Ze woont in New Jersey samen met haar man, haar dochter en haar nog altijd toenemende aantal katten.

Haar meest recente werk is eveneens erg populair op Booktok: de avonturen van Amina al Sirafi.

Meer zoals ‘De bronzen stad’?

We Hunt the Flame – Hafsah Faizal

Vuur en as: de heerschappij van de maskers – Sabaa Tahir

Twin Crowns – Katherine Webber & Catherine Doyle (Nederlands!)

Informatie en beoordeling

Titel: De bronzen stad

Genre: fantasy

Auteur: S.A. Chakraborty

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Boekerij

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 November 2021

ISBN: 9789402317794

Aantal pagina's : 606

  • Een wervelwind van namen, plaatsen, intriges en mysterie.
4

Review

Een heerlijk exotisch verhaal dat je direct meesleept naar de wereld zoals ik die ken uit Aladdin: kramen vol kruiden, de onverbiddelijke woestijn, sluwe geesten, rijke sultans, schitterende paleizen en natuurlijk veel magie. Er is heel veel aandacht voor het opbouwen van de wereld, voor de geschiedenis van de stammen, de cultuur, de oorlog en dat is nodig ook, als ik kijk naar de dikte van beide vervolgdelen (ja ja, al gekocht voor ik het eerste deel uit had, zo veelbelovend was de achterflap). De personages zijn interessant, hoewel de namen best lastig zijn. Er wordt veel gewerkt met bijnamen, met titels die een bepaalde relatie uitdrukken en dat maakte voor mij het lezen af en toe verwarrend omdat ik dan even kwijt was over wie het nu precies ging. Dit geldt ook voor de politiek zoals beschreven wordt. Deze is bijtijds echt ingewikkeld en zorgde er soms voor dat ik even terug moest bladeren. De echte actie in het verhaal liet even op zich wachten, vermoedelijk omdat er nog veel gaat komen in het tweede deel. Ik heb het vermoeden dat de inzet die de lezer levert in dit eerste deel zeker weten beloond zal worden in het vervolg! Ik duik er in ieder geval direct in en ik houd jullie op de hoogte.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: