De Echoman recensie: Gruwelijk en spannend!

De Echoman
€9,99
Prijs gecheckt op 1 februari 2024 06:18
Amazon.nl
€9,99
Bol.com

De Echoman gaat over Jessica Ambrose. Ze wordt onterecht verdacht van het in brand steken van haar woning en daarmee ook van de moord op haar man. Ze besluit de politie te ontvluchten om haar onschuld te bewijzen. Ze ontdekt dat deze brand samenhangt met verschillende misdaden die in korte tijd plaatsvinden en samen met de enige die in haar onschuld gelooft (rechercheur Nate Griffin) gaat ze achter de ware dader aan.

De Echoman samenvatting

Jessica Ambrose moet vluchten voor de politie. Op een vreselijk nacht wordt haar huis in brand gestoken en haar echtgenoot komt hierbij om het leven. Jessica weet samen met haar dochter te ontsnappen aan het vuur, maar wordt vervolgens door de politie gearresteerd omdat ze haar ervan verdenken de brand te hebben aangestoken. Haar enige hoop is de gewetenloze rechercheur Nate Griffin die als enige overtuigd lijkt te zijn van haar onschuld. Samen proberen ze uit te zoeken wie werkelijk verantwoordelijk is.

Ondertussen staat de politie voor een raadsel: in een korte tijd vinden er veel moorden plaats. Jess en Nate ontdekken een link tussen deze misdaden: iemand lijkt bekende seriemoordenaars de imiteren. Ze zetten de achtervolging in op deze ‘Echoman’ in hoop hem te stoppen. Maar Echoman is slim en alweer druk met het voorbereiden van zijn nieuwe meesterwerk…

De Echoman in de winkel bekijken

Over de auteur

Sam Holland is altijd al gefascineerd geweest door de kwade kant van de mens. Ze heeft psychologie gestudeerd en is altijd al “fan” geweest van seriemoordenaars. Deze interesse heeft ertoe geleid dat ze in 2022 haar debuut uitbracht: De echoman. Het vervolg is ook inmiddels uitgebracht (De 20) waarin ze zich opnieuw verdiept in deze wereld vol duister kwaad.

De Echoman review

Titel: De Echoman

Genre: Thriller

Auteur: Sam Holland

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: HarperCollins

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 12 April 2023

ISBN: 9789402712216

Aantal pagina's : 352

  • Gruwelijk en spannend!
4

Summary

Dit was een vreselijk spannend boek en wat een gruwelijke beschrijvingen van de misdaden. Ik betrapte mezelf erop dat ik af en toe hardop reageerde op de dingen die ik las, want die waren niet mis. Je moet wel een beetje een sterke maag hebben, anders is dit wellicht minder geschikt. De personages zijn interessant en toch klassiek: de tobbende rechercheur, de vrouwelijke collega met relatie die op spanning staat, een slachtoffer dat weigert een slachtoffer te zijn en natuurlijk een meesterlijke seriemoordenaar die je werkelijk kippenvel bezorgt. Sam Holland is erinĀ  geslaagd om mij tot het laatste in spanning te houden en de onthulling aan het einde had ik niet aan zien komen. 100% genieten dus!

Pluspunten

  • Tot het einde spannend
  • Goede plottwist
  • Leuke personages
  • Gruwelijk slimme misdaden

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.