De gestolen erfgenaam (The Stolen Heir) – het eerste deel in een (nieuwe) duologie

€10,16
€14,95
13 nieuw vanaf €10,16
4 tweedehands vanaf €4,85
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 19:55
Amazon.nl
€13,99
Ebook.nl

Dit is het eerste deel uit een nieuwe duologie die gekoppeld is aan de trilogie ‘De wrede prins’ (The Cruel Prince). In deze twee delen zullen we Oak volgen, het broertje van Jude.

A runaway queen. A reluctant prince. And a quest that may destroy them both.

Dit is een YA-boek.
Zie ook deze blog.

De gestolen erfgenaam: het verhaal

Het is acht jaar sinds de Battle of the Serpent heeft plaatsgevonden. In het koude noorden heeft Lady Nore de troon gepakt en gebruikt ze een oud reliek om monsters te creëren die aan haar gehoorzaam zijn en waarmee ze haar wraak kan nemen.

Suren, haar dochter, is de enige die macht heeft over haar moeder, is gevlucht naar de mensenwereld. Daar woont ze als een wilde in het bos. Alleen, nog altijd geteisterd door de verschrikkingen die ze aan het hof van haar moeder heeft moeten doorstaan, zit ze haar tijd uit. Ze waant zichzelf vergeten totdat Bogdana haar opjaagt. Suren wordt gered door niemand minder dan prins Oak, erfgenaam van Elfhame en aan wie ze als bruid was beloofd. Een idee dat haar vulde met afschuw.

Nu is Oak zeventien, charmant, knap en manipulatief. Hij is erop uit om naar het noorden terug te keren en hij wil hulp van Suren. Als ze instemt om hem te helpen, moet ze niet alleen haar hart beschermen tegen deze jongen die ze ooit kende en niet kon vertrouwen, en ook nog de gruwelen van haar oude leven herbeleven.

De gestolen erfgenaam in de winkel bekijken

Bekijk het boek de gestolen erfgenaam in de winkel.

Over de auteur: Holly Black

Holly Black schrijft fantasy, met name voor jongeren. Ze is met name bekend geworden door de boeken over Elfhame (The Cruel Prince), maar ook The Coldest Girl in Coldtown en de Spiderwick Chronicles leverden haar een boel aandacht op.
Onlangs heeft ze een eerste boek voor volwassenen uitgebracht: The Book of Night (Dief van de nacht).
Ze is finaliste geweest voor de Eisner Award en ook voor de Lodestar Award maar won deze beide helaas niet. Wel is ze de winnaar van de Mythopoeic Award, een Nebula en een Newbaery Honor.

Haar boeken zijn wereldwijd vertaald en krijgen adaptaties voor verfilming. Momenteel woont ze in New England met haar man en haar zoon in een huis dat een geheime bibliotheek bevat.

De gestolen erfgenaam
Achterkant van het boek De gestolen erfgenaam

De wrede prins

De gestolen erfgenaam is dus verwant aan het verhaal dat zich afspeelt in de drie delen van De wrede prins. Het is dan ook wel aan te raden om die eerst te lezen voordat je in dit nieuwe deel duikt.

Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever.

And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe.

Toen Jude zeven jaar oud was, werden haar ouders vermoord. Zij en haar zusje werden meegenomen naar het hof van de Faeries.

Tien jaar later wil Jude niets liever dan erbij horen, ondanks dat ze sterfelijk is (in tegenstelling tot de overige inwoners). De meeste faeries verachten de mensen, prins Cardan nog het meest van iedereen. Cardan is de jongste en meest wrede zoon van de koning.

Om toch een plek voor zichzelf te winnen moet Jude Cardan uitdagen en de gevolgen daarvan accepteren. Wanneer ze meer en meer verzonken raakt in alle intriges en decepties aan het hof, ontdekt ze haar eigen vaardigheden om te misleiden en om bloed te vergieten. Maar wanneer een verraad het hof bijna doet vallen moet Jude haar leven riskeren in een gevaarlijke samenwerking om haarzelf en haar zus te redden.

Informatie en beoordeling

Titel: De gestolen erfgenaam

Genre: fantasy, YA

Auteur: Holly Black

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Hot Key Books

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 27 June 2023

ISBN: 9789022598702

Aantal pagina's : 400

  • Kon niet tippen aan de originele trilogie
2

Review

Nadat ik ‘The Book of Night’ las van Holly Black, was mijn achtig voor haar toch echt wel gedaald. Daardoor had ik niet te hoge verwachtingen van dit nieuwe deel in de welbekende Elfhame-serie. Toch komen de herinneringen boven wanneer je eenmaal dit nieuwe boek openslaat en kan je het niet helpen dat je toch gaat vergelijken. Dit boek voldeed dus niet aan de verwachtingen die ik niet had. Hoewel het leuk was om opnieuw in de wereld van Elfhame te stappen, merkte ik dat mijn enthousiasme snel weer verdween. De chemie tussen Suren en Oak was niet voelbaar. Ik las de woorden wel, maar het gevoel werd niet aan mij overgebracht. Het was vlak. Holly Black probeerde van Wren/Suren een ‘girlboss’ te maken, maar daarvoor is iets meer nodig dan wat stoerheid aan het einde van het boek. Daarnaast realiseerde ik me dat ik steeds hoopte dat Jude en Cardan in het boek zouden terugkomen, maar dat gebeurde helaas niet. Ik keek er meer naar uit om meer over hen te lezen dan over de huidige hoofdpersonen en dat is niet goed. Al met al is het zo dat Jude en Cardan gewoon de show hebben gestolen zonder dat ze er zelfs maar in meespeelden. Ik vond het verhaal vrij saai en voorspelbaar en ik voelde me er niet echt tot aangetrokken.

Pluspunten

  • Meer avonturen in Elfhame

Minpunten

  • Saai en oppervlakkig
  • Voorspelbaar
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.