De gouden lepel recensie: Te weinig bloed, te veel baksels

De gouden lepel
€12,99
Prijs gecheckt op 8 februari 2024 21:11
Amazon.nl
€12,99
Bol.com

De opnames van een nieuw seizoen van het populaire programma Bakweek krijgen plots een schokkende wending wanneer een lichaam wordt gevonden. De gouden lepel is perfect voor fans van Agatha Christie!

De gouden lepel samenvatting

Het nieuwe seizoen van Bakweek wordt opgenomen en de kandidaten arriveren bij het gotische landhuis waar de opnames plaats zullen vinden. Gastvrouw Betsy is er klaar voor, maar ze moet plots de schijnwerper delen met Archie Morris, waar zij helemaal niet op zit te wachten.

De kandidaten zijn enthousiast en beginnen vol vuur aan de eerste opdrachten, want iedereen wil de winnaar zijn van de Gouden Lepel. Maar dan blijkt dat iemand de wedstrijd saboteert: suiker en zout worden omgewisseld, een koelkast wordt open gezet…Maar wie? Dan gaat er plots iemand dood en neemt de spanning pas echt toe.

De gouden lepel in de winkel bekijken

Over de auteur

Jessa Maxwell schrijft voor de New York Times en The New Yorker. Dit is haar thrillerdebuut. Ze woont op Rhode Island met haar man, twee katten en een hond (met drie poten).

De gouden lepel recensie

Titel: De gouden lepel

Genre: Thriller

Auteur: Jessa Maxwell

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 April 2023

ISBN: 9789021035956

Aantal pagina's : 316

  • Te weinig bloed, te veel baksels.
2.5

Summary

Een gezellig moordmysterie. Hoewel er op de voorkant van het boek staat aangegeven dat het om een thriller gaat, vind ik zelf dat je dit eigenlijk geen thriller kunt noemen. Het verhaal begint met een spannende aftrap waarbij een lichaam wordt ontdekt, waarna het verhaal volledig in elkaar zakt wat de spanning betreft. Er is heel veel aandacht voor de kandidaten, hun achtergrond, hun persoonlijkheden. Ook is er heel veel aandacht en tekst gereserveerd voor de recepten en baksels. Hoewel dit niet onaangenaam was om te lezen (eigenlijk zelfs gezellig), merkte ik wel dat ik in spanning zat om het moment wanneer de spanning in het boek dan zou beginnen. Dit duurde naar mijn smaak te lang. De verhoudingen zijn uit balans: te weinig bloed, te veel baksels.

Het is vergelijkbaar met een Agatha Christie verhaal: een gesloten setting, geen telefoons, mysterieuze dingen die gebeuren en een groepje mensen dat elkaar verdenkt. Het is geenszins vernieuwend, gevuld met clichés en totaal voorspelbaar. Ik denk dat een lezer die dit als verwachting heeft behoorlijk tevreden zal zijn na het lezen van dit boek, maar wanneer je echt een thriller verwacht, kom je toch een beetje bedrogen uit. Ik vond het boek leuk en vermakelijk, maar niet heel sterk, daarom kom ik uit op 2,5 ster.

Pluspunten

  • Leuke wisselingen van perspectief
  • Aangename personages

Minpunten

  • Niet erg spannend
  • Verhouding verhaal-moord is uit balans
  • Voorspelbaar
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.