De hamster in je brein: De methode voor duurzaam gewichtsverlies

De hamster in je brein

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Succesvol afvallen en makkelijk op je nieuwe gewicht blijven? Hoe je dit voor elkaar krijgt lees je in het boek ‘De hamster in je brein’. In het boek lees je minder over welke voeding je moet eten om af te vallen en meer over het creëren van goede routines en de voordelen van langzaam afvallen en langzaam nieuwe gewoontes in je leven integreren.

  • Makkelijk afvallen zonder hongergevoel
  • Blijvend gewichtsverlies

Samenvatting ‘De hamster in je brein’

Tijdens het afvallen zijn er verschillende gebieden in je hersenen die een rol spelen en die je in kan zetten. De hamster in het boek staat voor de hypothalamus. Dit deel van de hersenen regelt de lichaamstemperatuur, ademhaling, hartslag en het houdt de voedselvoorziening in de gaten. Val je (snel) af? Dan doet dit gebied er alles aan om je weer aan te laten komen door te zorgen voor een hongergevoel. Val je te snel af? Dan saboteert dit gedeelte dus het afvalproces. Vroeger was dit misschien handig maar in deze tijd – waarin we een overvloed hebben aan eten – is dit niet handig.

De prefrontale cortex is het gebied in de hersenen waarmee je nadenkt. Wanneer je gefocust bent kan dit gebied de hypothalamus overstemmen. Vaak verlies je de focus wanneer je langer bezig bent met afvallen. Daarom vind je in het boek ook verschillende praktische tips om succesvol en blijvend af te vallen.  

Bekijk het boek in de winkel

Het boek kan je aanschaffen in verschillende webwinkels waaronder Bol.com. Je kan het boek aanschaffen als paperback, e-book en luisterboek. Zowel het e-book als het luisterboek vind je in Kobo Plus en kan je als abonnee gratis lezen of luisteren.

De hamster in je brein

★★★★★
22,50
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 mei 2024 22:36

Over de auteurs

Het boek ‘De hamster in je brein’ is geschreven door Dr. Maarten Biezeveld en Dr. Felix Kreier. Zij zijn beiden kinderarts in het OLVG in Amsterdam. Dr. Felix Kreier promoveerde in het Nederlands Herseninstituut. Hij promoveerde op de invloed van hersengebieden op overgewicht. In Amsterdam heeft hij een specialistisch spreekuur voor kinderen met overgewicht. Dr. Maarten Biezeveld promoveerde op het onderwerp van afweerstoornissen bij kinderen. Hij houdt zich als kinderarts onder andere bezig met voedselallergieën. Verder is hij werkzaam als coach voor collega-artsen.

Mijn mening over ‘De hamster in je brein’

Titel: De hamster in je brein

Genre: Dieetkunde en voeding

Auteur: Maarten Biezeveld en Felix Kreier

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Bertram + de Leeuw Uitgevers Bv

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 June 2024

ISBN: 9789461562630

Aantal pagina's : 224

5

Summary

Ik heb het boek ‘De hamster in je brein al een aantal maanden geleden gelezen. Nog steeds gebruik ik de informatie uit het boek. Doordat je leert hoe de verschillende hersengebieden werken tijdens het afvallen weet je hoe je het afvallen het beste kan aanpakken. Veel dieetboeken beloven een resultaat die te mooi is om waar te zijn. Mensen willen namelijk héél snel veel kilo’s verliezen. Hier springen dieetboeken natuurlijk op in. Helaas is het vaak heel lastig om snel veel kilo’s kwijt te raken. Lukt het wel? Dan is de kans groot dat de kilo’s er na het volgen van het dieet weer aan vliegen. In het boek ‘De hamster in je brein’ leer je wat de beste manier is om blijvend af te vallen. Je hebt er geduld voor nodig maar de kans is groot dat de kilo’s er ook af blijven.

Pluspunten

  • Praktische tips
  • Kennis over hoe verschillende hersengebieden werken tijdens het afvallen
  • Methode die werkt en zorgt voor een blijvend resultaat
  • Wetenschappelijke invalshoek

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: