De hulp recensie: Een geniale twist, een traag begin

De hulp

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€9,99
Prijs gecheckt op 25 september 2023 20:59
Amazon.nl
€9,99
Bol.com

De hulp gaat over Millie. Ze is wanhopig op zoek naar een nieuwe baan wanneer ze een aanbod krijgt dat te mooi lijkt om waar te zijn: een inwonende positie als huishoudster bij de familie Winchester, met ook nog eens een flink salaris. Wanneer Millie tegen alle verwachtingen in wordt aangenomen, blijkt al gauw dat dit aanbod inderdaad te mooi was om waar te zijn en ontdekt ze schokkende geheimen die achter de façade van het perfecte gezin verscholen zijn.

De hulp samenvatting

Millie is wanhopig op zoek naar een baan. Ze heeft in de gevangenis gezeten, wat haar kansen om aangenomen te worden niet bepaald vergroot. Maar dan gaat ze op gesprek bij Nina Winchester, die op zoek is naar een inwonende hulp. Een laatste kans om een nieuwe start te maken. Tegen alle verwachtingen in wordt Millie aangenomen en trekt zij in in het riante huis van de familie Winchester: Nina, haar knappe man Andy en hun dochtertje Cecelia.

Al gauw ontdekt Millie dat het gulle salaris dat haar is aangeboden wellicht een aantal adders onder het gras verdoezelde: Nina lijkt erop uit om Millies taken zo lastig mogelijk te maken en om haar te laten falen. Ze vertelt vreemde leugens, ze maakt een ongelooflijke troep van alles en ze is ook nog eens gemeen tegen Andy…

Het is voor Millie dan ook niet lastig om te fantaseren over hoe het zou zijn als zij in Nina’s schoenen zou staan.

De hulp in de winkel bekijken

€9,99
Prijs gecheckt op 25 september 2023 20:59
Amazon.nl
€9,99
Bol.com

Over de auteur

Freida McFadden is praktiserend arts, gespecialiseerd in hersenbeschadigingen. Ze heeft daarnaast meerdere psychologische thrillers op haar naam staan, en ook een aantal medische komedies geschreven. Haar werk is vertaald in meer dan dertig verschillende talen.

Freida woont samen met haar familie en haar kat aan de zee in een huis waar niemand je kan horen schreeuwen….

De hulp beoordeling

Titel: De hulp / The housemaid

Genre: Thriller

Auteur: Freida McFadden

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: VBK Lab

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 March 2023

ISBN: 9789032520335

Aantal pagina's : 336

  • Een geniale twist, een traag begin.
4.5

Summary

Het begin van het boek had mij totaal niet te pakken. Ik vond het erg vol zitten met clichés, de verhaallijn was voorspelbaar, de schrijfstijl was stroef en ik heb zelfs getwijfeld om het boek weg te leggen. Maar toen kwam ik bij de tweede helft van het boek en toen werd alles anders: er zat een onverwachte twist in het verhaal waardoor ik vanaf dat moment wel volledig in het verhaal zat en heel graag door wilde lezen. De personages die mij aan het begin van het verhaal stoorden, deden dat niet langer en McFadden kreeg het voor elkaar om het verhaal ondanks alles ook nog eens knallend te laten eindigen. Vanwege de schrijfstijl dus een halve ster aftrek, maar los daarvan is dit echt een aanrader!

Pluspunten

  • Goede plottwist!

Minpunten

  • De schrijfstijl pakte mij niet zo
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie