De jongen die van de wereld hield: een jongen die alleen nog geboren moet worden

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

‘De jongen die van de wereld hield’ is geschikt voor lezers van 10-12 jaar.

‘De jongen die van de wereld hield’ moet nog geboren worden. Adem is wat ze noemen een ‘mogelijk kind’. Hij krijgt een voorschot op zijn leven wanneer zijn ouders elkaar ontmoeten en er een vonk overspringt. Van dit soort kinderen zijn er een heleboel, maar velen zullen nooit echt een leven krijgen. Adem heeft zijn lot in eigen handen wanneer zijn ouders het contact met elkaar dreigen te verliezen en daardoor ook zijn bestaan in gevaar komt. Adem heeft maar kort de tijd om ervoor te zorgen dat zijn ouders elkaar weer vinden om zo zijn bestaan veilig te stellen.

Een sprookjesachtig winterverhaal voorzien van mooie tekeningen!

‘De jongen die van de wereld hield’ is bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs 2023, de Woutertje Pieterse Prijs 2024 en het boek staat op de groslijst van de Prijs van de Jonge Jury 2024.

‘De jongen die van de wereld hield’ in de winkel bekijken

Over de auteur

Tjibbe Veldkamp is kinderboekenschrijver. Schrijven is altijd al een belangrijk onderdeel van zijn werk geweest. Zo heeft Tjibbe Veldkamp een hele tijd voor de Donald Duck geschreven en voor de ‘Disney’. Vanaf dat moment kon hij leven van zijn schrijfkunsten. In zijn vrije tijd werkte hij aan zijn eigen boeken.

Tjibbe Veldkamp schrijft heel veel, wel twee of drie boeken per jaar. Hij werkt vaak samen met verschillende tekenaars.

Informatie en beoordeling

Titel: De jongen die van de wereld hield

Genre: kinderboek

Auteur: Tjibbe Veldkamp

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Querido

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 22 August 2023

ISBN: 9789045129235

Aantal pagina's : 184

  • Christmas Carol in combinatie met een mooie verhaal voor kinderen
4.5

Review

Ook als volwassene is dit een mooi boek! Het doet heel erg sprookjesachtig aan, maar is tegelijkertijd ook een kritische noot op de huidige samenleving en haar tekortkomingen. Een ontroerend jongetje dat graag het leven wil meemaken en zijn ouders bij elkaar moet brengen om dat mogelijk te maken. Het concept deed mij een beetje denken aan A Christmas Carol, maar dan heeft dit boek een wat positiever uitgangspunt. De mooie tekeningen maken dit boek erg geschikt voor jongere lezers of zelfs als voorleesboek.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: