De juiste volgorde boeken Karin Slaughter!

Karin Slaughter boeken volgorde

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Karin Slaughter (1971) is een van de meest prominente thrillerauteurs van onze tijd. Als je door een boekenwinkel, kringloopwinkel of boekenmarkt loopt, kun je niet om haar boeken heen. Ze heeft zeker niet stilgezeten en heeft talloze boeken op haar naam staan. Sommige van haar werken maken deel uit van uitgebreide series, terwijl andere losstaande meesterwerken zijn. Vaak krijg ik de vraag over de juiste volgorde van de boeken van Karin Slaughter. Een terechte vraag! Om jullie te helpen, ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik de juiste volgorde van haar boeken op een rij gezet.

Wie is Karin Slaughter?

Karin Slaughter, geboren in ’71, is een wereldberoemde thrillerauteur. Ze weet je met haar verhalen te boeien: ingewikkeld, maar razend spannend. Hiermee heeft ze een flinke fanbase opgebouwd. De Grant County-serie, de Atlanta-serie en nog een hoop andere boeken hebben haar een dikke vingerafdruk in de wereld van thrillers en misdaad laten zetten.

Maar Karin doet meer dan alleen maar schrijven. Ze zet zich ook in voor goede doelen en houdt ervan om nieuwe culturen te ontdekken. Karin Slaughter staat voor kwaliteit en echtheid, ze is een begrip in de literaire wereld. Haar inzet en talent maken haar enorm geliefd en gerespecteerd in de boekenwereld.

Grant County-reeks

De Grant County-reeks is een reeks boeken die zich afspeelt in het fictieve Grant County, Georgia. Hoofdpersonage Sara Linton is een kinderarts en lijkschouwer. Ze raakt samen met haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, de plaatselijke politiechef, betrokken bij gruwelijke misdaden en moordzaken. Deze reeks is een meeslepende combinatie van medische en juridische thriller, waarbij persoonlijke en professionele levens verweven raken. De serie richt zich op de complexe relaties tussen de personages en hun zoektocht naar gerechtigheid en waarheid.

Goed om te weten: Soms worden de boeken niet bij de officiële titel genoemd, maar als Grant Country 1, Grant Country 2 etc. Andere boekwinkels noemen het weer bij de naam van het hoofdpersonage. Zo heet bijvoorbeeld het laatste boek uit 2023 Will Trent 11 als alternatieve titel.

Nachtschade (Blindsighted, 2001)

In het eerste boek van de Grant County-reeks worden kinderarts en lijkschouwer Sara Linton en politiechef Jeffrey Tolliver geconfronteerd met een gruwelijke moord die hun stad schokt. Terwijl ze de zaak proberen op te lossen, onthult het verleden van de slachtoffers duistere geheimen.

Zoenoffer (Kisscut, 2002)

Wanneer een schietpartij op een school het leven van studenten eist, onderzoeken Sara Linton en Jeffrey Tolliver de tragedie. Maar al snel blijkt dat er meer achter de zaak schuilt dan op het eerste gezicht lijkt, met schokkende ontdekkingen over een jeugdbende en geheimen uit het verleden.

Een lichte koude huivering (A Faint Cold Fear, 2003)

Grant County wordt opgeschrikt door de verdwijning van een studente. Sara Linton, Jeffrey Tolliver en rechercheur Lena Adams werken samen om de zaak op te lossen, maar worden geconfronteerd met persoonlijke demonen en moeilijke beslissingen.

Onzichtbaar (Indelible, 2004)

Wanneer een vrouw op brute wijze wordt aangevallen en verminkt, komt Lena Adams in het middelpunt van de belangstelling te staan. Terwijl het onderzoek vordert, worden lang begraven geheimen onthuld en wordt de loyale Lena geconfronteerd met een duister verleden.

Trouweloos (Faithless, 2005)

Sara Linton en Jeffrey Tolliver worden geconfronteerd met de moord op een jonge vrouw, en het onderzoek leidt hen naar de wereld van religieuze fanatici en gevaarlijke sektes. Ondertussen worden ze geconfronteerd met uitdagingen in hun persoonlijke relatie.

Onaantastbaar (Skin Privilege, 2007)

In het laatste deel van de Grant County-reeks wordt Jeffrey Tolliver geconfronteerd met een oude zaak die opnieuw wordt geopend. Terwijl hij de waarheid achterhaalt, staat hij voor moeilijke keuzes die zijn leven op een dramatische manier kunnen veranderen.

Karin Slaughter boeken volgorde series

Atlanta-reeks (Will Trent Reeks)

De Atlanta-reeks speelt zich af in de omgeving van Atlanta, Georgia. Je volgt Special Agent Will Trent, een briljante rechercheur bij het Georgia Bureau of Investigation (GBI). Will is een complex personage met een moeilijk verleden. Hij krijgt te maken complexe misdaden die zijn analytische en emotionele vaardigheden op de proef stellen. De Atlanta-reeks staat bekend om zijn psychologische spanning, intrigerende plotwendingen en een mooie karakterontwikkeling. Naast Will Trent komen ook andere bekende personages uit eerdere boeken van Karin Slaughter voor.

Triptiek (Triptych, 2006)

In dit boek uit de Atlanta-reeks worden detective Will Trent en rechercheur Michael Ormewood geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. De zaak leidt hen naar duistere geheimen en onverwachte verbindingen tussen verschillende personages

€5,00
Boekenbalie.nl
€20,00
Bol.com
€26,87
1 tweedehands vanaf €26,87
Prijs gecheckt op 21 mei 2024 12:48
Amazon.nl

Versplinterd (Fractured, 2008)

In het vervolg op “Triptiek” staat detective Will Trent opnieuw voor een uitdagende zaak wanneer een dode vrouw wordt gevonden op een verlaten bouwterrein. Terwijl Will de waarheid probeert te achterhalen, onthult het onderzoek verontrustende geheimen en brengt het duistere gebeurtenissen aan het licht die het leven van betrokkenen voor altijd zullen veranderen.

Georgia-reeks

De Georgia-reeks volgt rechercheur Faith Mitchell van het Georgia Bureau of Investigation en haar moeder, Evelyn Mitchell, een voormalige politiechef. Samen moeten ze een reeks misdaden oplossen die verband houden met het verleden van Evelyn. Deze reeks combineert elementen van een familiedrama met een meeslepende misdaadplot. Je wordt in de boeken binnen deze serie weer ouderwets meegesleept in een web van geheimen en onthullingen. De Georgia-reeks geeft je dieper inzicht in de persoonlijke geschiedenis van de Mitchells en onthult hoe hun verleden hun heden en toekomst beïnvloedt.

Genesis (Genesis, 2009)

In het eerste deel van de Georgia-reeks werken speciaal agent Will Trent en patholoog-anatoom Sara Linton samen. Wanneer een gewelddadige aanval een reeks gruwelijke moorden ontketent, moeten Will en Sara samenwerken om de sadistische dader te stoppen.

Goed om te weten: Dit boek is een keerpunt omdat het personages uit zowel de Grant County- als Atlanta-reeksen samenbrengt.

Verbroken (Broken, 2010)

In dit tweede deel van de Georgia-reeks onderzoekt Will Trent een bizarre moordzaak waarbij een jonge vrouw dood wordt aangetroffen. Terwijl hij de waarheid probeert te achterhalen, stuit hij op corruptie en onthutsende geheimen binnen het politiekorps.

€3,90
Boekenbalie.nl
€4,02
€19,90
5 tweedehands vanaf €4,02
Prijs gecheckt op 21 mei 2024 12:48
Amazon.nl
€15,00
Bol.com

Gevallen (Fallen, 2011)

Wanneer een gevangenisbewaarder vermoord wordt aangetroffen, werkt Will Trent aan de zaak terwijl hij zijn persoonlijke demonen onder ogen moet zien. Terwijl het onderzoek vordert, stuit hij op een netwerk van geheimen en bedrog, waarbij niets is wat het lijkt.

Genadeloos (Criminal, 2012)

In dit vierde deel van de Georgia-reeks wordt Will Trent geconfronteerd met een angstaanjagende zaak. Terwijl hij de verbanden tussen de slachtoffers probeert te ontrafelen, komt hij oog in oog te staan met een meedogenloze vijand die vastbesloten is om hem te vernietigen. Er komen ook belangrijke onthullingen over het verleden van Evelyn aan het licht.

Stille zonde (Unseen, 2013)

Wanneer een gewelddadige aanval op een vrouwelijke undercoveragent leidt tot de ontdekking van een gruwelijke moordzaak, wordt Will Trent geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie. Het onderzoek onthult duistere geheimen en zet Will op een persoonlijke zoektocht naar gerechtigheid en vergelding.

€5,00
Boekenbalie.nl
€7,99
Bol.com
€15,00
Bookspot.nl

Verborgen (The Kept Woman, 2016)

I n dit zevende deel van de Georgia-reeks wordt Will Trent geconfronteerd met een mysterieuze zaak waarbij de verdachte iemand is met een directe link naar zijn verleden. Terwijl hij de waarheid probeert te achterhalen, komt hij terecht in een web van leugens en bedrog.

€7,99
Bol.com
€7,99
Libris.nl
€14,99
Libris.nl

Laatste weduwe (The Last Widow, 2019)

Wanneer een aanslag op een hooggeplaatste ambtenaar resulteert in ontvoeringen en terroristische dreigingen, wordt Will Trent geconfronteerd met een van zijn meest gevaarlijke en persoonlijke zaken tot nu toe. Terwijl hij zich in het hart van het gevaar begeeft, staat hij voor onmogelijke keuzes die de loop van de geschiedenis kunnen veranderen.

Verzwegen (The Silent Wife, 2020)

In dit negende deel van de Georgia-reeks wordt Will Trent geconfronteerd met een reeks gewelddadige moorden die verband houden met een schokkend verleden. Terwijl hij de puzzelstukjes probeert samen te voegen, ontdekt hij de duistere waarheid achter de dader en zijn motieven.

Leuk: In dit boek speelt het oude persona Angie Polaski weer een rol!

Na die nacht (After That Night, 2023)

De alternatieve titel van dit boek is Will Trent 11

In het nieuwe boek van de Will Trent-serie uit 2023 wordt Sara Linton geconfronteerd met een zaak die haar eigen traumatische verleden weerspiegelt. Terwijl ze vecht om het leven van de zwaargewonde Dani Cooper te redden, wordt ze gedwongen de spoken uit haar verleden onder ogen te zien.

Waarom we logen (2024)

Will Trent en Sara Linton zijn op huwelijksreis in de Appalachen. Een resort dat ver afgelegen ligt van de bewoonde wereld, een paradijs op aarde. Er is alleen één ding mis: iedereen liegt. Over zichzelf, over het heden en iedereen liegt ook tegen zichzelf.

De brave Mercy McAlpine, lid van de familie die het resort bezit, dreigt op een avond om alle familiegeheimen te onthullen. Aan het einde van de avond is ze dood. De ontspannen huwelijksreis verandert voor Will en Sara in een race tegen de klok want alles wijst erop dat de moordenaar nog niet klaar is…

Losstaande boeken van Karin Slaughter

Naast de bovenstaande reeksten reeksen heeft Karin Slaughter ook een aantal losstaande boeken geschreven. Deze spelen zich niet in hetzelfde universum af als haar reeksen. Deze boeken gaan over de meest diverse onderwerpen en personages. De boeken kan je los van elkaar lezen. Het zijn zogeheten stand-alone thrillers. Hoewel deze boeken geen directe verbinding hebben met de reeksen, behouden ze nog steeds de heerlijke stijl waar Karin Slaughter bekend om staat.

  • Veroordeeld (Cop Town, 2014)
Veroordeeld (Cop Town, 2014) Karin Slaughter
  • Mooie meisjes (Pretty Girls, 2015)
  • Goede dochter (The Good Daughter, 2017)
  • Prequel bij dit boek: Laatste adem (E-book, 2017)
  • Gespleten (Pieces of Her, 2018)
  • Valse getuige (False Witness, 2021)
  • Gewetenloos (Girl, Forgotten, 2022)

Korte verhalen

Naast haar romans heeft Karin Slaughter ook korte verhalen geschreven, die een interessante toevoeging vormen aan haar indrukwekkende oeuvre. Deze korte verhalen omvatten vaak speciale momenten of unieke samenwerkingen, waarbij lezers een glimp kunnen opvangen van favoriete personages in andere situaties.

  • Schoon goud (2019)
  • Puntgaaf (2021)

Series en films van Karin Slaughter

Er zijn op het moment twee series te zien die gebaseerd zijn op de boeken van Karin Slaughter: Pieces of Her (Netflix) en Will Trent (Disney+). Hieronder bekijk je de trailers.

Pieces of Her

Will Trent

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is het laatste boek van Karin Slaughter?

Het laatste boek van Karin Slaughter is gepubliceerd in 2023. Het heet “Verzwegen” (The Silent Wife). Dit is het elfde boek in de Will Trent serie.

Welk boek van Karin Slaughter is Pieces of her?

“Pieces of Her” is een standalone thriller van Karin Slaughter, gepubliceerd in 2018. Het Nederlandse equivalent is “Gespleten”.

Welk boek is verfilmd van Karin Slaughter?

Pieces of Her is een populaire serie op Netflix. Deze is gebaseerd op het boek Gespleten (Pieces of Her, 2018). In 2023 is de televisieserie genaamd Will Trent uitgebracht. Deze is te zien op Disney+. Deze serie gaat niet over één boek, maar over meerdere boeken geschreven door Karin Slaughter.

Welke schrijver lijkt op Karin Slaughter?

Schrijvers die lijken op Karin Slaughter qua schrijfstijl en thematiek zijn Patricia Cornwell, Tess Gerritsen en Lisa Gardner. Ze schrijven allemaal gedetailleerde en aangrijpende misdaadthrillers.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: