De kleuren van de zee: een regenboog aan personages

€9,99
Ebook.nl
€18,99
2 nieuw vanaf €18,99
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 20:40
Amazon.nl

Hannah van zeventien verhuist voor haar laatste jaar op de middelbare school naar een dorpje aan zee. Ze betrekt een oude vuurtoren. Ze vindt al snel nieuwe vrienden: een kleurrijk en gemêleerd gezelschap waar ze moeiteloos in wordt opgenomen. Ze komen samen bij het kampvuur op het strand en Hannah beleeft hier een zomer vol avonden aan zee, geheime nachtelijke uitstapjes, luieren in de zon. Toch is Hannah niet helemaal gelukkig. Wat ontbreekt er? Wat zijn precies haar gevoelens voor Dot, haar nieuwe beste vriendin?

Een positieve en warme YA-roman over verwarrende gevoelens, jezelf ontdekken en jezelf accepteren.

Over Miriam Bruijstens

Miriam Bruijstens schrijft poëzie, kinderboeken en jongerenboeken. Kleuren van de Zee (verkozen tot Best YA of 2023) is een onconventioneel boek dat in een zomerse setting allerlei hedendaagse onderwerpen behandelt.

Haar eerste kinderboek, Vlinder, kwam uit in 2012, een jaar later verscheen Storm. Miriam probeert graag verschillende dingen uit, zo maakte ze een tussenstop bij poëzie. Dat is in dit boek ook mooi terug te zien door de gedichtjes die in het boek verweven zijn.

Voordat Miriam boeken schreef, werkte ze op een basisschool. In 2009 verliet ze het klaslokaal om te gaan reizen. Daarna is ze gaan schrijven.

Als je op de hoogte wil blijven van het werk van Miriam, dan kan je haar het beste volgen op Instagram waar ze haar leven als schrijver (met adhd) toont.

De kleuren van de zee in de winkel bekijken

Wil je meer LHBTQI+? Bekijk dan bijvoorbeeld eens: Vroeger is alles wat ik van je heb – Adam Silvera. Let op! Dit is wel een stukje verdrietiger!

Informatie en beoordeling

Titel: De kleuren van de zee

Genre: roman, YA

Auteur: Miriam Bruijstens

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Unieboek

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 20 June 2023

ISBN: 9789000388974

Aantal pagina's : 272

  • Goede boodschap, érg zoet verteld
3.5

Review

De kleuren van de zee is een (wel) heel positieve roman over allerlei vormen van relaties en over allerlei seksuele voorkeuren en hoe jongeren hier over nadenken. Ik vind het goed en belangrijk dat zulke boeken bestaan. Je voelt echter al een ‘maar” aankomen, dus hier issie: máár er zit in dit boek wel héél erg veel. Een klein groepje mensen in een klein idyllisch dorpje aan het strand, een perfecte zomer, iedereen is blij met elkaar, accepteert elkaar, en de hele checklist is afgevinkt (zo voelt het): iemand in een rolstoel, ethische non-monogamie, homoseksualiteit, adoptie, ga zo maar verder.

Tevens had ik moeite met de leeftijden van het personage en de manier waarop het verhaal is geschreven. Ik vond het afwisselend aan de kinderlijke kant, waarna het weer ineens heel erg volwassen en ontwikkeld overkwam. Hannah is zeventien jaar oud maar kwam op mij wisselend over als dertien en als 23.

Voor mijn smaak is het té veel, té zoet, té perfect. Er gebeurde eigenlijk maar weinig. Ik denk wel dat dit voor jongeren een prettig boek is om te lezen omdat het laat zien hoe het kan zijn, hoe het zou moeten zijn. Er worden belangrijke thema’s besproken, maar het ligt er gewoon te dik bovenop.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.