De koperen koning (Kingdom of Copper): Daevabad #2

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De koperen koning is het vervolg op het eerste deel in deze serie: De bronzen stad.

Het is vijf jaar later. Nahri heeft een leven voor zichzelf moeten opbouwen zonder haar trouwe vriend Ali en zonder haar geliefde Dara. Haar leven is nu totaal anders: ooit zwierf ze rond in de straten van Cairo, nu woont ze in een schitterend paleis, is ze getrouwd met de kroonprins en blijkt ze magische krachten te bezitten. Maar wie kan ze vertrouwen aan dit hof vol intriges en spionnen? Hoe kan ze haar eigen pad vinden?

Ali is door zijn vader verbannen. Na de gebeurtenissen op het meer, kan hij geen onderdeel meer zijn van de koninklijke familie. Ali zwerft rond door de onvergeeflijke woestijn, opgejaagd door moordenaars. Hij is gedwongen om te leren omgaan met zijn nieuw verworden krachten die ook nog eens een gevoelig familiegeheim dreigt bloot te leggen.

Wanneer de djinn zich binnen de muren van Daevabad verzamelen ter ere van een spetterend feest, zal een kracht in het noorden de stad tot sidderen brengen…

De koperen koning in de winkel bekijken:

Over de auteur

S. A. Chakraborty is razend populair geworden door haar uiterst succesvolle Daevabad-trilogie. Haar werk heeft haar nominaties opgeleverd voor een heleboel prijzen. De trilogie bestaat uit:

Als ze zelf niet weggedoken zit in boeken, hiket ze graag of breidt ze graag en ze houdt ervan om onnodig ingewikkelde middeleeuwse gerechten te bereiden.
Ze praat graag over geschiedenis, politiek en over islamitische kunst.
Ze woont in New Jersey samen met haar man, haar dochter en haar nog altijd toenemende aantal katten.

Haar meest recente werk is eveneens erg populair op Booktok: de avonturen van Amina al Sirafi.

Informatie en beoordeling

  • Een beetje traag in het midden, maar evengoed interessant en vermakelijk.
4

Review

In dit tweede deel is er een extra POV toegevoegd: Dara. Hoewel zijn hoofdstukken beduidend minder vaak aan de beurt komen vond ik dit wel een zeer interessante toevoeging. Het is een uitgebreid boek waarin de personages veel tijd en mogelijkheid krijgen om tot ontwikkeling te komen. Er is daarom ook een enorme groei waarneembaar waardoor het verhaal nog meer gaat leven voor mij. De innerlijke conflicten waar ieder personage mee te maken heeft, geven echt diepgang. De politiek was hier en daar een beetje te veel voor mijn smaak. Ook in het eerste deel had ik af en toe moeite met bij te houden wie welk volk ook alweer is en welke groep de “goeie” zijn en wie de “slechte”. Dat is in dit deel ietsje beter maar er komt ook weer nieuwe informatie bij. Blijf dus tijdens het lezen wel goed opletten! Zoals wel vaker met een trilogie is het middelste deel van het verhaal altijd wat trager. Ook hier. Het bleef me echter wel boeien en ik heb met plezier door kunnen lezen. Dit is echt een zalige serie en het is bijna jammer dat ik alweer toe ben aan het laatste deel.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: