De mensen boven ons recensie

De mensen boven ons

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€9,99
Prijs gecheckt op 21 september 2023 14:47
Amazon.nl
€9,99
Ebook.nl

De mensen boven ons gaat over een groot herenhuis in Chelsea waar drie dode mensen gevonden worden. Boven in het huis wordt een baby gevonden die nog leeft. 25 jaar later erft de baby (dan een 25-jarige vrouw) het enorme huis. Stapje voor stapje komt ze steeds dichter bij het antwoord op de vraag wat er al die jaren geleden in het huis gebeurd is.

  • Sterke verhaallijnen
  • Psychologische thriller
  • Om in één ruk uit te lezen

Samenvatting ‘De mensen boven ons’

25 jaar geleden worden er in een groot huis in Chelsea drie dode mensen gevonden. Een verdieping hoger ligt een baby te huilen in een wiegje met een geschreven briefje naast zich. In het boek volg je verschillende verhaallijnen. Eén van de verhaallijnen is die van de baby die inmiddels 25 jaar oud is en die het huis erft. Langzaam maar zeker komen de verhaallijnen samen en kom je steeds dichter bij het antwoord op wat zich er daar 25 jaar geleden heeft afgespeeld.

Fragment uit het boek ‘De mensen boven ons’

>> Bekijk het boek in de webwinkel

Waarom ik heb gekozen voor dit fragment: Ik heb voor dit fragment gekozen omdat ik er (door de onderstaande video) achter was gekomen dat deze scène de inspiratie vormde voor dit personage en het boek.

Bekijk het boek in de winkel

Het boek ‘The family upstairs’ is uit het Engels vertaald door Ineke de Groot naar de Nederlandse versie ‘De mensen boven ons’. Het boek is verkrijgbaar als e-book, luisterboek en paperback.

Over de auteur: Lisa Jewell

De auteur Lisa Jewell (1968) begon pas op een latere leeftijd met schrijven. Haar eerste roman ‘Ralph’s Party’ verscheen in 1998 naar aanleiding van een weddenschap. Dit boek was in dat jaar het bestverkopende debuut. Als schrijfster begon ze met het schrijven van chicklit. Pas de afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan richten op het schrijven van psychologische thrillers.

Het vervolg: ‘De mensen die bleven’

Op 2 mei 2023 wordt het in het Nederlands vertaalde vervolg uitgebracht, genaamd ‘De mensen die bleven’. Kan je niet wachten om het vervolg te kunnen lezen? Dan kan je het originele boek ‘The family remains’ lezen.

Mijn mening over ‘De mensen boven ons’

Titel: De mensen boven ons

Genre: thriller, literaire thriller

Auteur: Lisa Jewell

Uitgave: 2020

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 26 May 2020

ISBN: 9789400512313

Aantal pagina's : 384

3.5

Summary

‘De mensen boven ons’ vond ik een heerlijk boek om te lezen. Hiervoor heb ik van de schrijfster Lisa Jewell ook het boek ‘Die nacht verdween ze’ gelezen. Eigenlijk wil je de boeken van deze schrijfster in één ruk uitlezen en tussendoor niet wegleggen. Wat ik fijn vond is dat er meerdere verhaallijnen in zitten, van verschillende personen, maar dat het niet lastig is als je van de ene verhaallijn naar de andere gaat. Bij andere boeken kan dit soms wel verwarrend zijn.

Pluspunten

  • Je leest het boek (het liefst) in één ruk uit
  • Meerdere verhaallijnen die goed te volgen zijn
  • Je blijft nadenken over de vraag wat er gebeurd is

Minpunten

  • Er ontbreekt spanning in het boek

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het boek ‘De mensen boven ons’ van Lisa Jewell.

Komt er een vervolg op ‘De mensen boven ons’?

Jazeker! Het vervolg op dit boek, genaamd ‘The family Remains’ is uitgebracht op 21 juli 2022. Vanaf 2 mei 2023 wordt de Nederlandse vertaling ‘De mensen die bleven’ verwacht. Aan de oever langs de Theems wordt een zak met menselijke resten gevonden. Aanwijzingen leiden naar het huis in Chelsea waar tientallen jaren geleden drie dode mensen werden aangetroffen en een huilende baby.

Waar kwam de inspiratie vandaan voor het boek ‘De mensen boven ons’?

De inspiratie voor het boek ontstond tijdens een vakantie van de schrijfster. Zij zag daar een vrouw met twee jonge kinderen binnen sneaken in een luxe beachbar om daar te gaan douchen. Waarschijnlijk om even het zoute water en zand van zich af te spoelen, maar de fantasie van de schrijfster ging op de loop. Uiteindelijk vind je deze scene ook terug in het boek.

banner

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.

Plaats een reactie